Follow Viruspadu

Saturday, November 01, 2008

ketemu geng2 uitm serawak

lepas saya jenjalan sama juwin, nisa kan demam kan, saya kan tak jadik pegi kedai pasu kekdahnya kan,

sesampainya di bilik hotel kan, saya terus on aircond, buat susu, lap2 muka nisa,

alhamdulilah keadaan nisa terkawal jer, dia mcm biasa jer, tp mcm biasalah, harus mamanya terover2 risau, saya mmg over risau lagi pulak laki den kojo kan, so susah nak handle sorang2

agaknya nisa mmg sgt tak selesa kan, so bila dpt susu, terus nyenyak tido, alhamdulilahhhhhhhhhh syukurrrr... lega sgt hati saya tau,

kebetulan saya ada berjanji nak ketemu sama trah jam 12, nisa baru benar tidur, tak sampai hati saya nak gerakkan nisa bangun, dengan badannya yang masih suam2 tu kan, so saya sms trah ajer, mintak tunda jam 1

seb baik trah memahami situasi saya masa tu, anak demam mmg satu perkara yang sangat merisaukan kan, terbayang2 pulak demam yang jenis tarik2 tu kan, lg la serammmm... sbb tu saya sentiasa monitor kepanasan kesuaman dahi nisa... alhamdulilah ok jer, dia demam tp aktif kan...

sudah jam 1 nisa masih tido, saya makin serba salah sbb dah berjanji, maaf trah yer, nak jumpa awak ni, mcm2 hal pulak sowiiiiiiiiii sgt, sudahnya ketemu jam 2 lebih kan trah...

itu pun mulanya berjanji nak jumpa kat lobby jer, tp perut saya lapar keh keh keh,

trah dtg dengan geng2 nya sekali, bawak saya makan kat saujana (setelah dpt sms nama tempat dari trah huhuhuhuh), aiseh trah, akak lupa sudah nama2 yang lain, tp yang paling akak igt adalah INTAN keh keh keh, sbb dia mcm asik kene buli jer kan hahahaha... very the kelakar


nisa, vp, trah, dan kawan2nya... sowi short memory akak problem sikit keh keh keh


saya makan mee satok lagi huhuhuhuh, sodap tau! harus ku rindu makan mee satok nanti bila balik seremban kan... uols kasik resepi sikit, kot angin rajin datang kang, kotttttttttt la kan, nak menerai ke mana lah tahu... fuh fuh fuh, doa sikit... [update... hahaha mee kolok la, sekali mana datang mee satok hahaha, adoi laaa]

eh biasanya kan... mood masak akan mariiiiiiii very soon kan, ikut pengalaman lepas hahahahaha, opsssssssss


dan ini adalah 1st time nisa mau makan, sblm ni suap apa pun dia tolak, tp kali ni siap nganga2 ajer bila saya suap, bestttttttttttt dan legaaaaa ini petanda nisa makin ok la ye tak

trah n the geng sgt frenly, tak kekok saya lepak ngan dorang, udah2 la tu diet, korang tu keding2 tau

dan maaf, akak tak dpt join korang lama2, sbb nisa pun tak berapa sihat kan, akak terpaksa balik bilik dan rehatkan nisa, soriiiiiiiiii... alah, trah pun dah ada kat semenanjung kan, so bila2 can jumpa2 mar kan kan kan

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

[ LADYKiKi] said... [Reply to Comments]

banyak jugak blogger swk ni ye..

oo itu namanya tempat makan saujana kak..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

beshnyerr kak...

Suzie said... [Reply to Comments]

I've been wanting to say this for so many time, it's SARAWAK not Serawak. Macamana ni, duduk dalam Malaysia, spell country dalam Malaysia pun salah

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

heh..heh.. makan mee santok lagi erk.. takpe makan puas2 tau.. nnti bila dah blk.. windu nak makan mee santok tu..

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

for "suzie"...

biarla vp nak eja mcmane pon...da blog die huhhuhhhh...lgpon...ejaan dlm blog kan mmg berteraborrr...ada yang broken english..ade yang broken malay...ade yang eja ikut mulut nk ckp mcmane...so...what the heck???tolak ansur sikit lebih kurang sudeyyyy,,,

for vp kesygnku...

vp ni cam pregnant je..ye ke...berseri je muka...hiksss!!!sebut pengalaman2 lps pulak...ahaksss!!!

Shafie said... [Reply to Comments]

masih kisah di srwk..
nk pegi jgk :D

nieza said... [Reply to Comments]

wah VP.. nisa nak dapat adik ke? kalau ye jaga diri elok2 ye..

arsaili said... [Reply to Comments]

salam..bukan mi satok..mi kolok la..satok tu nama tempat..ahahaha

trah said... [Reply to Comments]

besh dpt jumpe akak...
nnt kt jumpe lg ek!hehe

Anonymous. said... [Reply to Comments]

Spell 'country'? Itulah, nak menegur biarlah beralas, beradab. You're supposed to say, spell 'state', not 'country', dear. Just to let you know, country=negara, state=negeri ;p unless country is actually what you meant... then, hehe... Seperti mak ketam mengajar anaknya berjalan betul (ke depan instead of ke tepi hehe).

-Misztake- said... [Reply to Comments]

ramai gak blogger srwk ni kan..
pasni akak kena terjah negeri lain lak..
buat ala2 roadshow gitu..

Musliha said... [Reply to Comments]

ewahhhhhhhh..
mi kolok? nanti nak cari resepinya..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^