Follow Viruspadu

Saturday, November 15, 2008

mabuknya!

Minta maap uols... sy tul2 tengah mabuk. Xlarat nak duduk pun. So entry kurang la ek... tunggu sy kumpul kekuatan sikit. So enjoy entry en. laloque di bawah nie... Umpp... (soli uols.. nak ke tandas..) uuekkk...


..........................Dari blog en. laloque...........................

Mabuk isteriku datang kembali. Mabuk yang datang secara bermusim... hik hik hik hik... salah sendili gak maa...


Isteriku dalam kelemahan, longlai dalam kemabukan

Seperti anak pertama dan kedua. Morning sickness kali ini xkurang hebatnya. Terbungkang di atas tilam dalam keadaan lemah longlai. Muntah sudah tak terkira lagi. mujur selera makan masih ada. Lagi seminggu dua, may be mabuknya makin menganas.

So untuk 8 bulan yang akan datang ini, segala pengalaman yang telah ditimba selama ini terpaksa dikeluarkan semula. Ilmu menahan asakan perempuan mabuk mengandung perlu diasah semula. Segala langkah dan kekuda perlu dikukuhkan. Sebab gelanggang pencak sudah dibuka...


Mama nyer flat... anak pulak buat sepah






Mama Alesha dan An-nisa Abriza

31 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

alahai mah siannya...tak per..tak per...mabuk terkena buatan orang kan..nak wat camana....banyak bersabar....banyak kan berehat ye mah....

miSs LoneLy a.k.a AnnA said... [Reply to Comments]

sian akak Vp..
be strong k..
cayunk akak sokmo..

su said... [Reply to Comments]

adeh..sian lak tgk...kalo ku penen bgaimana la gamaknye ek?

su said... [Reply to Comments]

bykkan rehat ye vp..

atty's said... [Reply to Comments]

rehat byk2 mah..
bila free senang baru buat entry

chUNk said... [Reply to Comments]

hmm..sian kat akak vp...jage diri leklok..smg sihat bersama baby dlm kandungan...aminnn...

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah...tak try makan salindah mah...elok untuk orang mabuk peknen cam mah tau....

Pakcik Luar Otak said... [Reply to Comments]

Minum air bubur dan soda.

cemut said... [Reply to Comments]

haha adoi lawak betoi ayat encik laloq tuh..
erm tuk sis virus padu..be strong ok :)

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

alahai kesiannya vp... tabah ya vp... semoga kali ni lebih kuat semangatnya..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

en.laloque pun harus tabah dan kuat semangat melayan kerenah isteri yg sedang mabuk tu... jaga vp bebaik ya

.::MRS SUHAIDI::. said... [Reply to Comments]

akak vp...bwk byk berehat...adat org preggie kan...xsbr nk tgk akak ok semula...

sEr0ja said... [Reply to Comments]

ciannyer,,..
xpe..byk kn rehat..
utk kesihatan bby n akk...
http://serojakejora.blogspot.com/
ada mse terjah la blog sy ye..
muaahhh..

A D I A said... [Reply to Comments]

rehat la vp, cian tgk. makan lalu ke tak ni??

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

kesiannye vp...
semoga morning sickness ni tk lama la ye...:-(

Liza said... [Reply to Comments]

Rehat yer vp, dah ok nanti sambung blog sakan yer...kami setia menunggu...

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

banyak2 berehat yer Vp..

vagg. said... [Reply to Comments]

tcare VP...
don't worry
kitorang paham
jaga diri bebaik hokeyyy

@LiYaNNuaR said... [Reply to Comments]

sgt kesian... apa pun.. take care, ok... kan bagus kalau dpt transfer sedikit mabuk itu kpd sya dan juga yg lain2... tak la VP longlai sgt kan... huhuhu... sabar... sabar...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

ni wat seramm nk ngandung ni..hhuhuh..kawen pon blom..

farha ; annie said... [Reply to Comments]

whee~
pic yang ctk:D

farha ; annie said... [Reply to Comments]

whee~
pic yang ctk:D

farha ; annie said... [Reply to Comments]

whee~
pic yang ctk:D

Yunus Badawi said... [Reply to Comments]

Salam kenal,
Oh dah nak masuk no 3 ya. Tahniah! Semoga bertambah umat Nabi Muhammad.

daryn said... [Reply to Comments]

biasalah budak2...memang suke die berrsepah

zino said... [Reply to Comments]

tak apa lah cik abang tu dah paham benar.. biar dia ambik alih segala tugasan di rumah tu hehe

TuN TeJa said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum..
1stly..
tahniah sbb pregnant..
jaga diri n kndungan lek lok ye akak...

Ceera said... [Reply to Comments]

kurus la abangndak pas nie..

M.A.S said... [Reply to Comments]

siannya kak mah..nk wat cane..da tekena buatan en.laloque..bila free update la..tak best klu tgk blog ni bersawang..

Musliha said... [Reply to Comments]

kalu baca entry karangan en. laloque, sah2 rasa sebak.. tah tahu kenapa..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yah.. sama-sama kena sabar kan sebab banyak hikmah di sebalik mabuk pening tu... take care Mmah... semoga segalanya berjalan ngan lancar dan baik.. :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^