Friday, November 07, 2008

neurogainPB

ini neurogainPB, doktor sukhilmi sajeskan saya beli vitamin ni


katanya baik untuk menjana otak baby sedari dalam kandungan lagi,

jadi apa2 saje untuk kebaikan baby, harus saya beli, yelah daripada duit saya habis beli bukan2, elok juga saya makan vitamin ni kan,

vitamin ni mengandungi natural DHA, EPA, AA, OA, haaaa jangan tanya saya apakebenda tu semua, saya pun tak tahu hahaha, saya copy paste jer ayat kat kotak hikhikhik, zack-u ko belajar farmasi kan, ok kah vitamin ni?, sila check demi kakak mu :p


kalau ada yang berminat nak makan, nak tahu lebih lanjut khasiat vitamin ni, sila call doktor sukhilmi terus, acik tak reti nak terangkan uols...

cuma boleh bantu bgtau, harganya RM55, saya tak pasti harga kat farmasi berapa RM, mungkin lebih murah atau lebih mahal atau harganya sama, kalau uols tahu, boleh jugak bgtau saya :p

rupa vitamin itu

kata doktor, makannya sebijik sehari sahaja, dalam tu ada 30 bijik, so cukup untuk sebulan lah... so ok la RM55 untuk sebulan kan, berbaloi lah untuk kebaikan baby kan

ok hasilnya saya tak tahu, tunggu saya bersalin, tunggu anak saya tu dah beso... :p

tapi tak salah meneraiiii gitu :p, kita sebagai makpak buat yang terbaik untuk anak2 kan

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

38 komen[s]:

umieadam said... [Reply to Comments]

aduh tadi tenet down pdhal dah posting..
takpelah saya taip balik...

mah, masa ngandung bagus makan vitamin. doc tak kasi asid folik sekali ke??

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

ohhh.. mungkin sama macam obimin.. sy makan obimin.. sama jugak.. telan sebijik sehari...

Dee said... [Reply to Comments]

vp..masa sy ngandung dulu sy mkn pil ni jugak..betul mmg bagus utk bayi..anak sy pun dh 2. Pengganti susu kt doc sy sbb sy x minum susu n soya.

atty's said... [Reply to Comments]

ye mah tak salah cuba.

zie said... [Reply to Comments]

VP,
My doctor pung suggest makan ubat nie. Memang bagus for the baby's brain.

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

akak dulu makan Salindah...memang bagus....! walaupun mahal sikit...tapi berbaloi!

aishifa said... [Reply to Comments]

vp . dulu i mkn gak tapi i stop waktu i 6 bulan pregnant coz berat i dah overweight.. nama pun GAIN kn? unutk awk xde maslah kot, coz u have small size

mamaaina said... [Reply to Comments]

dulu masa preggy pun sy makan this pil..memang bagus...kalo tak silap harga kat farmasi $65 kot..tak ingat lah...kat clinic tu kira murah lah...

amizah said... [Reply to Comments]

a'ah...kwn aka dulu pun mkn benda nie...mmg bagus...

~~ciklinn~~ said... [Reply to Comments]

salam perkenalan....

tgok org pegnant tingin lak kita nak menambah satu lagi.. :)

Casper a.k.a wifee en.atan said... [Reply to Comments]

VP ko tak muntah2 ker?? akak dah start dah..adoiii lalok jer nak wat keje nihhh...

Mummy Dzeiqry et Dzahra said... [Reply to Comments]

oh,,saye pun mkn neuro gain PB ni..hasilnye,..hmmmm anak dara ku itu spt hero!!! xterlayan saye!pjg akal! kat farmasi hargenye dlm 60++ kalo ade less br dpt harge 50++.

sufiaadam said... [Reply to Comments]

yup.. saya pun mkn vitamin ni.. tp doctor suggest masa 6 bulan ke atas.. x tau la naper..

K.h.a.a.L.i.s.h said... [Reply to Comments]

kite pon mkn neurogain masa preggy dulu...sehari sebijik hehe... akak ipar yg keja doc yg suggest kan.... dia kata bagus utk development brain baby hhehe..

try ajer... tak rugi mencuba vp....

~~ mama Khaalish ~~

azdra-azdra said... [Reply to Comments]

zaimah..tahniah k! jaga diri bebaik.. sy mmg mengikuti fp2 dan blog ini sejak dari dulu lagik.. cumanya malas nak komen..hehehhe..kiranya silent reader la.. tpnya dah link in my blog.. hehehhe

DHA itu utk perkembangan otak. hehehe tuh jer yg tahu.. lg satu, maybe zaimah perlu ambil pil utk cegah kuning.. pil itu ada.. sbbnya kesian biler anak nih kena kuning.. mcm anak kedua sy, kesian dia kena kuning..selama 11 hari duk kat spital.. 24 jam duk bawah lampu.. kesian gaks.. kita lg nak pantang.. ghupernya my fren cakap ada such pil yang boleh cegah anak dari kena kuning...

other than that..jln lupa kalsium yer zaimah..klu tak larat minum susu, mkn pil.. ini pun penting gaks..

other than that, mkn kismis atau kurma pun bagus. sgt bagus utk perkembangan anak.. sbb sy ada anak 2 org..alhamdulillah..deduanya cepat pick up..dan alert..tp yg part noti dan menggelabah tuh pun extra gaks.. hahahahhahaha

p/s: ambik ko..terpanjang laks komen..selama nih tak pernah komen.. heheheh..take care k dear.. muahhss

ezrina said... [Reply to Comments]

VP, ada member saya bagi saya sebotol neurogainPB nih...
saya x makan..nak tau naper..sbb saya baca kat kotak tu.. dietary supplement. So, ingatkan utk diet...apa ke hal lak nak makan pil diet waktu preggy kan...sudahnya saya tak makan....

last2..ada kat dlm kitchen kabinet, terperap je... huwaaaa..balik ni nak kena makanlah...nasib terbaca kat sini...kalau tak..sampai ke sudah aku tak telan pil tu hehehe :D

tetiba rasa ngok pulak hahaha :D

rasp said... [Reply to Comments]

congrats vp..
jaga diri baik2 k..
i pun masa preggy dulu makan nie..
good for brain dev...
hugs buat nisa iye..

tulip said... [Reply to Comments]

sis, masa mengandung kan nabil saya makan ubat ni juga.

Gina said... [Reply to Comments]

zaimah....
kiter pun mkn gak vitamin tu ...doc kiter pun ckp benda yang sama...untuk otak anak..

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said... [Reply to Comments]

bagus kak vp mkn supliment camnie..
bagus utk otak baby kan....

nanti preggy yg kedua nak cari la ubat ni pulak....

thanx for the info...hik2

aFkaR'z said... [Reply to Comments]

semoga semuanya berjalan lancar... amiiin

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

vp, bagus vitamin tu.. fungsi dia cam obimin juga klu tak silap ler.

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

vp, takper ler sebualan rm55. Berbaloi ler utk kesihatan vp and baby.. demi utk kebaikan anak kan.. pe salahnya..

LayarLara Legendary Of Journey said... [Reply to Comments]

tahniah untuk anda sekeluarga... chaiyoo..chaiyookk... hepi hepi jangan sedih2 tau.. nanti baby bila kuar pun asik sedey je...

nino said... [Reply to Comments]

hurm...akak tak nak komen apapun pasal vitamin ke ape ke..tapi garisan kat tapak tangan vp sama sebijik cam garisan kat tapak tangan akak..sokaaa shopping gitu...walaupong beg duit kempis, tapi hati cam poas kan..tak gitu vp..hiks.

fuadnis said... [Reply to Comments]

akak vp,
jgn lupe wat entry tentang rawatan yg akak buat utk conceive baby kt klinik dr. sukhilmi tu..dia ade suggest ubat subur or ape2 ke utk memudahkan hamil..nis jauh sangatla nk ke klinik dr. sukhilmi tu..coz nis duk kedah ni..so klu tau ape jenis rawatan or ubat2 yg akak amalkan bleh nis try cari kat sini..pleesss..........

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. bagus eh..
vitamin tuh untuk tunbesaran otak bayi..
suh zack_u elaborate jap mak nenek tu hsumer.. hehe..

wanie said... [Reply to Comments]

dulu masa wanie pregnant kan irfan, gynae pun ade suggest amik neurogain ni

sepet a.k.a zack_u said... [Reply to Comments]

oi2...
blh x mcm wat2 xbace entry ni..lalalala~~

Me & Family said... [Reply to Comments]

Ass'kum VP,

Congratulations for your pragnancy. Awak bley jenguk kat website tentang NeuroGain PB.

http://www.mederis.com.my/NeuroGainPB_Vegi.html

Tukang cerita said... [Reply to Comments]

Peknen dulu memang mkn vit tu...
En. Hubby ku yang suh....
Dia tau bini dia susah nak makan ubat, so, senang mkn vitamin tu jer...coz hanya sebiji sari....
katanya lagik " Suh patients abang makan ubat lagik senang dr suh isteri sendiri mkn..."
Apa nak buat....

sweethOneY said... [Reply to Comments]

dok terbygkan model depan kotak tu akak..kekekee

apei budak kampung said... [Reply to Comments]

masa marlina pregnant dulu pun dia makan neurogain ni jugak. memang bagus.. anak anda lebih bijak dan sihat.

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

kak vp..congratulations..meaning kite same..so 2009 babies lar nie..nnt ryn pn nk try lar supplement yg akak sajes nie..hehe..tq kak..skg ni sy mkn folic acid jer..

Suzi said... [Reply to Comments]

During pregnancy, every women should take NueroGainPB which contain Natural DHA, EPA, AA, QA concentrated 500mg per capsule.

Fish is a very important source while pregnant. Why Europeans are smart? During pregnancy they eat a lot of fish. Most of us don't have this chance because it is expensive or not fresh. Why not take this supplement to ease fish intake. You should also drink a lot of milk and water. The protein supplements should be higher too.

One of my friend took this capsules and their baby look more alert and her eyes wide open. During pregnancy, we are not allowed to take any supplements or medications. But, this is specially for pregnant womens. I tried too, but I have started taking this supplement only on 4th month of pregnancy, because no one told me about it. My baby's also looks more alert.

Thanks to NeurogainPB. You can get this capsules easily at any local pharmacy, not only the chain pharmacy but any will have this too. The price range is RM50-RM60 for one month supply. This is for your child's future, why not try?

Prepare our child from womb for his battle against the world.

ini dapat dari tenet..tapi folic acid bagus utk otak baby n makan banyak ikan..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

apa-apa pun semoga segalanya baik2 belaka, nanti ;D

Zana S said... [Reply to Comments]

salam, masa saya peknen 2005-06 rega dia 45. bila ngandung tahun 2007 rega dia dah jadi RM79!! gila bapak la naik. kat klinik yg sama plak tuh. murah plak kat klinik senawang tu ek?? tapi mmg bagus utk bb. jadi tak takut sgt kalau tak boleh minum susu. :D

Arin said... [Reply to Comments]

waktu saya pregnant kan baby no 1, saya amik neurogain nih..mmg elok..la nih pregnant..hehe..lupo lak..

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^