Follow Viruspadu

Wednesday, November 26, 2008

Ngidam part 2

Semlm VP masih lagik mabuk2. Kalau mengikut track-record yg lepas2, VP akan mengamali proses kemabukan ini selama 4 bulan. Masuk bulan ke-5 baru dia kembali normal. So, ini bermakna ada 3 bulan lagik untuk diharungi. Dalam tempoh masa 3 bulan ini, kemungkinan saya akan memboringkan blog VP ini, kerana VP kul 8.00 mlm dah terbungkang atas katil kemabukan so tiada masa nak update. Diharap uols dapat bersabar sehingga beliau kembali aktif 3 bulan dari sekarang.

Semlm as i said before, VP ngidam nak mkn sambal sotong mak saya. Tapi memandangkan kalau nak makan sambal sotong tu, saya perlu beli sotong, bawak balik ke Rantau untuk dimasak, kendian tapau untuk di bawak balik ke Seremban baru VP dapat makan... so selera ngidam VP beralih angin. VP nak makan bubur nasik kosong yg saya masak berlaukan bilis goreng tanpa minyak.

Balik dari kerja semlm, terus saya ke Jusco beli telor asin. Balik rumah, tanpa bukan baju opis terus masak bubur. Mudah jer, VP nak bubur kosong... maknanya tanpa sebarang perisa. So senang ajer la kan. Basuh beras, masuk air byk.. kendian masak atas dapo.

Tapi kesian pulak nengok dia makan bubur kosong. Saya bubuh la garam sikit bagi ade perisa. Kalau saya, saya suka bubur nasik tarok santan. Sedappppppp nyer... pastu gaul ngan kicap... pergh!!!!



Gambar Hiasan: Bubuh nasi berlauk sambal bilis




Sesambil tu rebus telur asin sebijik. Kendian goreng garing ikan bilis dlm kuali tanpa minyak. Cuma bubuh sikit lada itam. Pas bilis tu garing dan agak rapuh. Masukkan dalam lesung batu dan ditumbuk separa hancur. Masa tumbuk bilis nie paling lawak. Si Nisa pun nak tolong gak. Siap dia bukak kabinet dapor bawak keluar 2nd lesung. Siap dok bersimpuh tumbuk kosong jer. Mana dia belajar ntah. Bila marah siap cakap "nak wat! nak wat!"... hahahaha... Sayang xsnap gambar atau video time tu..


Gambar Hiasan gak: Telor asin




Bubuh dah siap. Telor asin dah belah. Bilis garing dah hidang. Kicap cap kipas udang dan sedia. Bubuh dlm dulang bawak bilik. Kejut VP, suruh makan. Time makan lagik lawak. Mama kedekut xmoh kongsi ngan Nisa... hahahahaha... takut abis. Akhirnya, mama mana yg xsayang anak. Diorg mkn jugak la bersama. Akhirnya... licin satu periuk bubur nasik tu.....

Papa Alesha & An-nisa Abriza; Suami Viruspadu

24 komen[s]:

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

alahai..sayangnya tak ambil gambo nisa ngan lesung batu tu.. pandai nisa ya... rajin tolong papa kat dapur ya

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

so touch la bila baca part akhir tu.. vp makan bersama nisa..

Mya said... [Reply to Comments]

buburnasi kosong sedap jugak per encik laloque.. kirim salam VP eh.. :)

yantz-yeem said... [Reply to Comments]

adeiii gelak sakan bc entry vp ngidam nie...x tau le camner rupa nisa bila mama nyer kedekut xmo kongsi eks...apsal a mik video...mesti kelakor....

Casper a.k.a wifee en.atan said... [Reply to Comments]

aminnn dah kenyang.....
VP sabar byk2 lah yer..tak lambat dah tu musim alahan tu nak berlalu....dugaannn

zi said... [Reply to Comments]

bestnya dapat layanan super dari suami. untungnya vp,susah tau nak dpt suami mcm suami vp ni..

Suki Cida said... [Reply to Comments]

tak pa... tak pa Vp... ni pun akhir tahun, bagi saya buat kerja saya dulu... hehehe... take time nak update blog... kalau tak saya mmg tak leh nak buat kerja dok pikir pasal entry VP... so 3 bulan lagi saya dah free sama2 saya bertungkus lumus membaca entry dari VP ok...

cayala en laloque... sekali lagi... tengok makanan yang VP mengidam, saya pun mengidam sama... wakakak

anyway take care ok VP

irdawatys said... [Reply to Comments]

Alahai....Laloque nyer bahasa skema sungguh..apa2 pun.....i doakan VP tabah mengharungi 3 bulan yang mendtg ni...

~adeQ~ said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah....masih lagi ada suami mithali mcm nih...hehehe....semoga kasih sayang berkekalan hingga ke akhir hayat....jgn jd suami bermisai jek tau! kim salam kat vp...take care....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

suka la tengok laloque layan vp ..i jeles uuuu..hehehe

sC@RLet dEjaVU ^V^ said... [Reply to Comments]

hehehhe.. betul kata irdawatys.. mmg skema bahasa penggunaan en laloque...
apa pun take care vp.. kim salam dia...

Anil Wanina said... [Reply to Comments]

siannye vp.. takpe.. susah2 dulu.. senang2 kendian.. :) best nye dapat layan super duper special... hiks..

Musliha said... [Reply to Comments]

owh.. sabarnya en. laloque..
semoga vp tabah..

sery said... [Reply to Comments]

sronoknya dilyan bgaikan puteri time2 ngndung ye..

Natrah Norlin said... [Reply to Comments]

Tahniah wife pegnan lagik..
Saya pernah terbaca blog saudara mengenai anak sulung,alesha satu ketika dulu.Setiap kali baca...air mata tak henti mengalir..berat mata memandang..berat lagik bahu memikul...

Alhamdulillah...dah nak masuk anak ketiga ye..

madam CT said... [Reply to Comments]

perghhh..tu menu i time bersalin kat spital swasta tuu..4 ari dlm tu..tu lah yg derang idang..

wakakakaka..i can imagine camne ur wife dok menyantap bubur tu ngn rakus nye..keke..ala2 aksi takut abis while dia x puas makan..

hehe..all d best for u guys..hopefully tis morning sickness period will flew like a wind..

lily lotus said... [Reply to Comments]

so sweet..sampaikan salam to vp ;)

wanie said... [Reply to Comments]

makan bubur camtu mmg sedap...

vagg. said... [Reply to Comments]

bertuahnyoooo VP nih ok. rajin sgguh le incik laloque nihhh

Ibu Mifzal Arsyad said... [Reply to Comments]

sian VP..moga cepat hilang la mabuk vp tuh..biasa la org peknen ni..tp sekurang2nya VP ada gak selera nak makan... kalau x sian kat baby dlm perut tuh..

fana said... [Reply to Comments]

waah..so schweet...semoga vp dpt bertahan...

miszundercover said... [Reply to Comments]

terharu baca entry ni.. so sweet.. :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

en laloque..mcm mana nk goreng ikan bilis tanpa minyak?? konpius nih....
kurang minyak ke..tnpa minyak lansung??

_nora_

Anonymous said... [Reply to Comments]

Terliur plak rasenye.... sy yg tak pregnant pun dah mula nak ngidam ni...
nisa... nisa... makin byk ragamnye anak dara sorang ni... ape pun, auntie makin geram dgn nisa ni... tiap2 hari ade je cerite/gambar ttg nisa.. rasenye dah mcm anak sendiri. Don't disturb your mom too much ok ... kesihatannye tak stabil lagi tu... All the best to u guys. Bye :)))







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^