Follow Viruspadu

Monday, November 03, 2008

pemandangan indah + pengalaman baru

kak MBC ngan en.fotog nak bawak saya jalan2

kali ni bukan jalan dalam lingkungan 10 km uols... tp kan bapakkkkkk la jauh... mmg jauh, rasanya kan dari Seremban ke KL lagi dekat kan

yang membuatkan saya lg terharu kan, kak MBC ngan en.fotog amik half day semata2 nak bawak saya jalan-jalan... waaaaaaaaahhhh saya sgt terharu rasa nak nangis kat situ jugak weiiii... ok tapi saya cover la kan, :p menten beb menten...

kakMBC yang mulanya berahsia nak bawak saya ke mana, akhirnya bgtau jugak, dia kata sbb saya tak dpt nak ke serikin, sbbkan flite saya jam 12lebih kan, kalau nak pegi jugak boleh, tp sgt kelangkabut lah, so saya pun rasa kalau kocohkacah tak perlu la pegi, sbb leceh kan, dengan nak kendong nisa lg kan... takpe lah, maybe next time boleh datang lagi kan :p.

sbb tu lah kak MBC bawak saya ke serikin, saje nak bg tgk keadaan dan dpt gambaran mcm mana serikin tu...

semua gambar, opsss bukan semua, tp kebanyakan lah gambar di snap oleh kamera muncung panjang en.fotog... wah kali ni en.fotog bawak kamera canggih tau, kagum acik tgk okeh... harus kidnap semua gambar2 dari kamera dia kannnnn


the pekan... cantik kan view gunung tu... saya kan sepanjang perjalanan kan asik la melihat pemandangan yang cantik2 ni, yelah kan bukan senang nak dpt peluang mcm ni


ini dewan suarah, bau... wah kak MBC, kagum tak? saya ingat nama bangunan ni :p


masa kakMBC jemput saya, masa tu dah tengahari, perut saya pun dah sgt lapar, acik tak makan lagi uolsss... kebetulan en.fotog pun dah kebulur tu, jom la singgah makan

kata en.fotog gerai makan sini kan kalau sabtu ahad kan, giler ramai orang, sebab orang yang shopping kat serikin konfem singgah sini makan, sbb susah nak carik kedai makan islam kat sini...

oh yer, orang kat sana sebut hari sabtu tu hari enam kan :p

kat KL or seremban, saya tak pernah jumpa air ni, apa namanya kak MBC? apa ke peng peng tu, teh peng ke... hiks... asik lupa jer kan, tp yang sy igt air tu 3 lapis, mcm teh kat tempat kita 2 lapis jer kan, teh ngan susu kan, tp kat sini 3 lapis ooooo, bawah sekali kan pandan


sedap giler pulak tu, en.fotog siap cakap, 3 lapis ni tak heran sgt, ada yang 5 lapis, haaaaa 7 lapis pun ada tauuuu, tak terbayang saya, apa yang bakal dilapiskan tu,

nak kacau air ni pun kena ada skill, sekali tak kacau abis, takde kick nanti, siyesss weiii... sedapppppp amat, ohhh saya dah mula rindukan air tu

ni nasik en.fotog... nasinya biasa ajer, tp yang lainnya adalah tempoyaknya, dia goreng ok tempoyak tu, so kaler dia jd lain... hihihih... 1st time saya tgk


sepanjang saya makan, nisa tido


mee goreng pedas ke nama ni, nampak biasa, tp pedas ye kak, gitu la kot


haaaa... glamer ko kedai kathy sudaryo ni kan... ni semua keje en.fotog la ni


the lauk pauk, maybe byk juga yg sama ngan makanan kl or seremban kan, tp mungkin rasa dia lain sikit


en.fotog amik gambar makanan, saya amik gambar dia huhuhuhuh


ini la dua orang rakan baik yang sgt saya kagumi, tgk depa berbual kan. mmg nampak depa sgt rapat dan gila2, uolsssssss en.fotog ni single n available lagi ok, bekenan kah? hiksss... dan yang penting manager niiiiiiiii... orangnya selamber dan kelakar... aik promot nampak... takpa kah en.fotog :p


dah sudah makan, weols teruskan perjalanan


rumah banglo itu, adalah rumah burung, uols jgn main2, burung kat sana pun ada banglo tauuuu



ok itu jer lah yer...

nanti acik sambung lain

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

Musliha said... [Reply to Comments]

Dah balik ke Semenanjung ke Kak VP..
Hati2.. Selamat pulang..

atty's said... [Reply to Comments]

behnya mah dpt jalan2 hah

KV said... [Reply to Comments]

kat kota bharu pun byk banglo utk burung tau. Nanti kena dtg kelantan pulak. Hehe

Suki Cida said... [Reply to Comments]

untungnya kalau banyak kawankan? Senang je berjalan ada org tunjukkan....best...best

mama belian n cengal said... [Reply to Comments]

air tu namanya teh si peng special...

AzurA said... [Reply to Comments]

eish, senang jer hari sabtu hari enam... hari ahad hari 7 hek?

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

wah.. bestnya vp, kak MBC memang sakan bawa jalan2.. memang cam pelancong erk..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yashhh ari ni musti layan blues je nak gi kije kan.. neway mmg syiok bila jalan2 dan leh layan view cantiks gitu..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

vp, harga makanan kat sana..ok tak.. makanan dia ok rasanya ya..tgk vp ngan kak mbc tu g makan cam best je

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

akak heran tul tengok nica ni..baik tul la dia...kerap akak tengok dia leh tido je atas riba kan....klu aqilah jangan harapla....harus cari tilam n bantal n meow ucuk dia.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^