Follow Viruspadu

Tuesday, November 04, 2008

seremban tunggu dirikuuuu

waktu untuk pulang ke tanah air, masa ni weols checkout,

en.laloque tgk bill, bill saya makan2 order kat bilik tu kan, pastu dia pelik, apsal saya order makan dua hari jer, habis tu lg tiga hari saya tak makan ke? alahai papaaa... binimu bz berjalan ngan kawan2, apa barang order2 makan kat bilik kannnnnnnn hikhikhikhik... makan kat luar lg tedap tauuuuuu


weols amik teksi dari HV ke airport, teksi charge RM23 jer, so ok la kot, idak la mahal sgt saya rasa, kira boleh laaaa...

sampai2 airport kat, check in semua kan, baru tahu yang flite delay satu jam... cisssss!!!! apasal tak delay 4 jam ke kan, kalau acik tahu, awal2 dah terjah serikin kan, oh sgt takde rezeki nak ke sana :p

so bila dah bowing, dah terawal, nak online pun mcm tak larat dah letih, weols anak banak tidor jer, siyes la tido nyenyak sungguh walaupun kat kerusi jer, saya tido sampai tak sedar mulut ternganga2 wakakaka... seb baik takde sape lalu lalang amik gambo keh keh keh, kalau tak jatuh saham ai tau

tgk bawah mata saya pun dah hitam, terasa nak amik cuti lagi, untuk saya tidorrr jer

weols naik flite jam 1++, flite gerak jam 1.45 tak silap lah

kali ni kiranya, satu pengalaman yang mengerikan lah buat saya dan en.laloque, bila nisa naik jer flite sampai turun flite asik nangissssss... nangis jenis jerit2 lak tu, peramugara/ri siap pujuk mcm2, bg gula2 la, anak patung la apa la, nisa siap tepis sambil jerit

"tak payahhhhhhhhhh"

sgt menguji kesabaran saya, sgt menguji tahap malu saya sekali, bayangkan semua orang tertoleh2 tgk anak sapaaaaaaaa la tu adoiiii

nisa yang betulnya tak selesa hidungnya yang flu dan takutkan orang yang duduk sebelah en.laloque, orang asing kan, dia tak pernah nampak, tu yang dia takut tu, lg lah bertambah meraung2

sabar! sabar!

en.laloque siap ckp, "lepas ni nisa tinggal, tak payah ikut papa lagi" ~ ini cakap seloroh ni, kang ada yang igt serius kang

bila dah sampai klia kan, tetiba nisa ok, terus baik! eeeeeee geram pun ada... lega pun ada

muka siyes saya, muka penat saya, muka malu saya, muka tensen saya, semua jadi satu, tu yang selebet jer tu


teksi dari klia ke seremban RM91.90

weols selamat sampai betul2 depan rumah jam... 4 lebih eh ke jam 5 lebih, ah tak kisah la kan, janji sampai dengan selamat, janji dah jumpa tilam sendiri

ohhh saya rindukan rumah saya, rumahku syurgaku

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

13 komen[s]:

Liza said... [Reply to Comments]

vp, budak2 nie kdg2 meragam bila naik flight sebab tak selesa telinga mcm sumbat, anak kita pun masa kecik2 kdg2 camtu...welcome back!

Musliha said... [Reply to Comments]

Huh.. Naper Nisa?
Letih cover muka..

Lily Satrina ® said... [Reply to Comments]

▣ awak dah kena tipu lah VP.
i selalu ulang alik dr KLIA ke Seremban guna taxi kalau balik Malaysia.
▣ harga yang ditetapkan oleh Persatuan RM60 sahaja, itupun driver taxi tunjuk guide book tu dekat saya.
▣ RM70 kami bayar pernahlah sekali untuk Mercedes, bukan taxi, mcm taxi sapu lah..
RM90, limo ke tu?

▣ family saya tinggal di seremban..balik seremban nanti jmp awk dkt JJ..hihihih..

▣ tya & lily

eiza said... [Reply to Comments]

alahai...ciannye.. seb baik la dekat.. kalau la pegi overseas, nisa nangis camtu.. abis airmata..

mummysyafie said... [Reply to Comments]

ala..cian nengok muka nica ni

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

napa nisa nangis smpi mcm tu.. nisa takut ya.. cian nisa.. bila cam tu memang menduga keimanan kan vp..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

alhamdulilah smpi gak vp sekeluarga di rumah..

Suki Cida said... [Reply to Comments]

alah nisa... nisa bukan apa tu, best duduk sarawak :) plus baru baik demamkan?

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

org sebelah lalok tu x ensem.. sbb tu nisa nangis..aku dh penah rasa cm tu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

owh...nisa bukan stakat tak selesa je tu kak vp. telinga dia mungkin sakit sbb selsema tu. sy dh penah naik flight time selsema. sakit sgt. kita yg dh besar ni pn terasa sakit dan nk nangis apetah lg nisa yg kecek tu.heheheheh.

chik Star said... [Reply to Comments]

oh !
teringin nye kt ke sane.
:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak vp..dr HB ke airport rm23..murah sgt la tu..saye yg duk kat kem penrissen..lbh krg tolak cmpr 10 minit pun dah kene rm23 dari airport ke kem..n anak saye umur 5 bulan pun penah nangis cam nisa tu kak..strt dr naik flite dr kuching smp la kl..nangis jer..dah la melabur plak..terpakse tkr pampers kat toilet yg x brp besar tu..nk tggu smp klia x sggp plak..nsb baik ngan hubby..klu sorg rasenyer ngan saye skali nangis..huhuhu..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

alaa nica..nape mragam ni...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^