Follow Viruspadu

Thursday, December 18, 2008

dadih

itu hari kan, saya mcm biasalah kan, dok loncat sana loncat sini, bukan loncat betui2la, loncat2 blog gitu, sekali time masuk blog kak ita itu, sekali dia dok tayang dadih la uols, adoiyaiiiiiiii teringin la pulak

serasa saya hari isnin kot, lepas tgk gambo dadih tu, tak semena2 saya terus call en.laloque

"papa nak dadih"
"ok nanti papa beli kat jusco"
"aik kat jusco ada dadih ke?"
"ada lah, yogurt tu"
"bukan yogurt la, orang nak puding tu, ala yang dadih yang mcm orang jual kat pasar malam tu la, yang dia letak dalam bekas, lepas tu letak air batu keliling nak kasik sejuk tu la"
"oooooo, tp hari ni mana nak cari, sok adala"
"alaaaaaaaa... mama nak"
"esok la yer, hari ni takde"
"ermmmmmmmmm :( ok, tp esok beli banyak2 tau"

dan esoknya, en.laloque beli banyak2, hikhikhik... berapa cawan ek dia beli, lupa pulak, habis semua ku bedalllllll... sedapppppppp

masa ni tinggal dua jer, ada perasa coklat semua lah, sedapppppppp

makan masa betul2 teringin nak makan, rasanya tetiba adalah sangat sedapppppp

mcm nak lagi jer :p

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

Miss Moon said... [Reply to Comments]

Zaimah , nanti kalau rasa nak makan dadih agi soh je papa nya belikan serbuk dadih tew . Ley bancuh air je then letak dlm peti . 1 paket tew ley dapat dkt 20 bekas .

ai said... [Reply to Comments]

balun dadih lak ye..hihihi..layankan jelah tekak yg bernapsu naga tu. :P

JMAM said... [Reply to Comments]

ya.. betul.. beli jer yg instant.. banyak dah sekarang jual.. macam perisa ada... express..I keep extra kat cuboard pasal my kiddies giler dadih... :)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

hye kak zaimah.fieza tau nak wat dadih,sng jek.ikut ckp miss moon tu.leh siap 20 bekas.hehhe..

HappyIrfa said... [Reply to Comments]

senang je buat sendiri suh papa buatkan..ada jual kat minimarket serbuh dadih tu

Musliha said... [Reply to Comments]

tu dia.. sekali balun..
ekekekeke.. syorga bila teringin..

ratna said... [Reply to Comments]

ha'ah vp..beli jer serbuk dadih tu... 20 cwn pun bole mkn sorang2.. hik hik..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

betol betol....
farihah dulu jual jugak dadih
hehehhe siap buat belang belang
saja suke suke buat side income
satu peket tuh sellau leh dpt 24 -26 bekas
mmg sedap pon dadih nih...
nyummm nyummm

ChesterChaz said... [Reply to Comments]

bace pasal dadih ni teringat zaman kat uni.. malam2 ade je org yg jual dadih.. hehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

manjerr woo kak vp kiterr...sweet...

cik wanie said... [Reply to Comments]

alamak akk,
sedapnyer dadih tue,
terasa nak suruh mama belikan tuk wanie plak,
hehehehehehe:)

ita.itu said... [Reply to Comments]

hehe..ko ngidam dadih ye vp...sure ko amik kaler pink je kan..hehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^