Follow Viruspadu

Wednesday, December 17, 2008

di hari bersejarah itu, hari persandingan itu

rasanya siapa yang datang kenduri ceera minggu lepas tahu la kan, hujan bapakkkkk la lebat! humangaihhhhhh... bukan sikit2 hujannya, kira takde la datang renyai2 dulu ke hape, terussss brushhhhhhhhhhhhhhh lebattttttt mangaihhhhh... tak sempat nak lari selamatkan diri, kuyupppppp uolssss... seb baik saya mmg dalam rumah so tak la basah :p

pagi itu cuaca baik ajer, tp awan mmg agak gelap dari biasalah, mcm nak teragak2 jap2 lagi mesti hujan

pagi tu, abah saya dah tertanya2 saya, "andak bila pengantin nak sampai?" saya cuma jawab apa yang ceera bgtau saya jer, dalam kul 1.30 ke 2.00 kot, , "sekarang dah 1.30 lebih ni, hari mcm nak hujan" alaaaaaa ayat2 lebih2 kurang la uols yer, tp makna dia sama jer la, yelah time tu abah saya risau, saya pun risau gak sbb mmg awan dah golap time tu!

bila saya dgr pengantin lelaki dah stanby kat rumah atas (rumah jiran weols yang baikkkk gitu), so mmg hati dah lega lah, wokeh baguih dah smpi,

tiba2, time nak berarak tu hujan turun tiba2... brushhhhhhhhh hujan bapak lebat!

nak buat mcm mana lagi, otak pun jem, nak suh turun berarak, hujan pulak, sedara mara belah sana dah lari2 masuk rumah weols, dah mcm, rombongan pengantin lelaki separuh dah ada kat rumah separuh kat atas (rumah jiran), pengantin nak berarak pun enggak boleh! jemmmm jemm

lama jugak la weols tunggu, rasanya ada dalam 30 - 45 minit, mcm tu, rombongan belah lelaki yang kat rumah weols tu dah resah gelisah, siap tanya2 saya, what next, ayokkkk nak jawab hape pun acik tak tahu, sudahnya senyum ajer, cakap "sekejap2", itu namanya jawapan nak selamatkan diri sendiri wakakakaka...

huhuhu... saya tak tahu apa yang berlaku, tahu2, tgk pengantin turun ngan payung besar hikhikhik, tak kisah lah, asalkan selamat pengantin sampai sudah laaa...

kompang hape bunyi semua takde, yelah mcm mana kumpulan kompang nak main, depa pun dok lari2 nak selamat diri, tp masa berarak ni la senyap, ada bunyi hujan lebat

muka pengantin menten jer bab, caya lah haji ciput!

sampai jugak akhirnya! legaaaaaaaaaaaa




ewahhhhhhh atam, kasik senyuman maut nehhhh :p, lega la laki dah sampai kan, yelah td risau kan


walaupun hujan2 mcm ni kan uols, kameraman merata2 ni weiiiiiii... mmg flash flash flash ajer gitu tau


lepas tu depa masuk rumah, bersanding, tepung tawar, amik gambar semua lah, masa ni baru kumpulan kompang start main, baru meriah ada kompang2 kannnnnnn...

saya tak dapat nak join sama masa tu, ontah kenapa lupa pulak, oh yer, saya tgh baring dalam bilik ekekekekeke... adoilaaa... boleh plak saat2 penting saya baring lak kan, takleh tahan la uols, kena charge bateri marrrrrrr

okeh, selesai tu, pengantin makan2 plak, alhamdulilah masa ni hujan dah nak berhenti, cuma renyai2 sikit lah

ok2 tu jer, selamat dah kenduri ceera dan ciput

semoga berbahagia yer

opssssssssss lepas ni aktiviti lagi bestttt, bila pengantin dah tukar baju

yihaaaaaaaaaaaaaa... time to dera the pengantin... yiippiiiiyeyyyyyyyy

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

masviona said... [Reply to Comments]

selamat berbahagia utk ceera n ciput....:)

shaliza said... [Reply to Comments]

hehehe...mmg sejarah lakan..blh la buat citer kat ank-cucu-cicit nnt..berarak pakai payung besar...apa2 pun tahniah ceera&ciput...

zino said... [Reply to Comments]

hujan rahmat la tu.. basah sebelum basah hehe..

Musliha said... [Reply to Comments]

CEERA CANTIK NGAN BAJU TUH..

rosesrosz said... [Reply to Comments]

..cantiknye ceera tuh...aiyooo nk pensan tgk muka de

Anonymous said... [Reply to Comments]

pengantin perempuan yang lawo

sweethOneY said... [Reply to Comments]

tak thn tgk payung..hahaha

eiza said... [Reply to Comments]

hihi...ceera chanteknyer....


salam knl tuk VP...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Amik mak andam mana nie.. cantiklah.. bagitau ye nnt...

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

klasssss payung tuh :D dikonang selagi ado di dunio.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^