Thursday, December 18, 2008

Episode 20: U PINK MY HEART

** petikan episode 19 **

dan inilah masa yang ditunggu2


bila en.laloque nak hantar saya balik cheras, dan secara tak langsung dia nak beraya kat rumah saya lah kan.......

giler kau! takotttttttttt!!!!

nak tahu apa respon family saya! nak tahu apa jadik lepas tu

bersambung...

** petikan episode 19 **

lama tak tunggu :p

soriiiiiii... jgn salahkan saya sbb lambat sambung episode ni, salahkan en.laloque sbb dia yang buat saya mabuk2 hahahaha, boleh gitu uols

ok2 kita sambung yer

lepas saya berjumpa family en.laloque semua kan, seperti yang weols plan2 kan, en.laloque pulak akan jumpa family saya, pehhhhhhhh TAKUT nak mampos ni, first time bawak jantan balik rumah wakakaka jantan kata ko! ampun papa ampunnnnnnn

untuk menampakkan yang en.laloque ni BEST sangat dimata family saya, hiks

masa ni kan en.laloque nan ado keto lagi uols, dia cuma ada motor saje, tp nak jumpa bakal mertua punya pasal, siap pinjam kereta sedara lagi wakakaka, alah kereta abang mail, tq abang mail, ahaks, kot2 la abang maik baca blog ni kan, byk jasa kete wira dia dulu, eh wira ke papa??? rasanya wira la kot, uish zaman tu, kalau baru grade dah ada wira kira kencang sangat dah tu kan :p

masa tu kan, nak amik hati bakal mertua punya pasal kan, kebetulan pulak masa tu musim buah, makpak family saya pulak mmg kaki durian, alah family saya jenis, letak apa pun licin hahaha, dah tu ramai kan, weols kan singgah kampung gadong tu kan, so angkut buah2an la uols

penuh satu bonet tu ngan rambutan, durian pehhhhhhh... bayangkan baunya!

sepanjang perjalanan dari kg gadong, negeri sembilan ke kg cheras baru tu, terpaksa la weols bukak sikit bonet tu, bukak tingkap belakang kan, sbb takut kereta tu teruk la bau durian nanti, dah la kereta pinjam ko, marah pulak abang mail nanti, kete dia dah la baru beli time tu, mengamuk lak dapat2 balik ngan bau durian semua kan, ada yang kena belasah kang, dah kasik pinjam kete lagi tak tahu jaga kan hikhikhikh, tp dont worry, rasanya en.laloque dah selamatkan dah, takde bau2 tu kan :p, en.laloque kan cermat orangnya ewahhhhhh dan2 tu puji laki :p

sepanjang perjalanan kan, tuhan jer tahu betapa dug dag dug dag dug dag hati saya, rasanya muka saya yang putih2 gebu ni (tambah sendiri hikhikhik) terus jadi biru, sepanjang perjalanan tu saya tak banyak ckp sangat la, kata panik kan, cuma saya pesan jer kat en.laloque apa respon yang bakal dia dapat nanti adalah biasa, jgn nak terasa hati lebih2, lempang kan! padahal saya yang over terasa wakakaka

hushhhhhh... apabila kereta itu sudah sampai di depan rumah ku

degupan jantung saya bertambah kencang, rasanya masa tu nak bernapas giler punya payah la, tersekat2, telan air liur pun dah tak reti mcm mana, nak senyum pun terasa nak tercabut gigi2 luruh ke bumi semua adoilaaaaaaaaaaaaa... panik giler uolsssssss

tp en.laloque masa tu rilex jer, dia pura2 rilex atau dia mmg betul2 rilex acik tak tahu la, tetiba terasa mcm saya lak menantu kat rumah sendiri, GILO!

dah bukak kereta, terasa takut sangat kaki nak melangkah keluar kereta, en.laloque dengan rilex dah kuar kete, dah bukak bonet kete, saya masih dalam kereta dah baca doa hembus kiri kanan, mcm2 jampi serapah saya baca keh keh keh

en.laloque keluarkan buah2 dari bonet, selamber menonong masuk dapur rumah saya, letak kat dapur, masa tu makpak saya ada lepak2 kat dapor kah kah kah, mmg selamber sungguh la laki ku ni, masa tu saya tak perasan lagi tau, bila saya perasan dia dah sampai ke dapor, YA ALLAHHHHHHHH... lelaki ni selamber nyaaaaaaaaaa , saya tak tahu apa respon makpak saya masa tu, sbb saya tak berani nak jengah ke dapor, saya terus ke ruang tamu ahaks, gilo penakot

uols tak tahu, makpak saya ni dulu jenis serius sikit, dia tak suka jumpa2 mcm ni, skrg sudah sporting marrrrr, i like!

ok lepas en.laloque dah letak buah2 tu semua kan, saya jemput la dia duduk, pastu masa tu ada few orang jer kat rumah, ada la anak2 buah saya semua kan, saya pun turun la gi buat air oren, uols tahu tak masa saya turun dapor, saya dgr mak saya ckp2 seloroh

"nak makan buah ni kena tiup2 dulu, takut dia manderem" wakakakakaka, sebenarnya nak gelak, tp masa tu ontah apa kena jiwa sensitip sangat, itu pun acik terasa hati wakakaka ntah hapo2

saya punya panik kan uols, saya buat air orang sunkis tu, tak letak gula tau wakakak, punya la masam air tu hahaha, en.laloque minum terkulat2 jer muka hahaha... tp dia tetap kata sedap, bila saya minum "adoiiii masam nya" hahaha... gila2!

pastukan, anak2 buah saya ni, mula la, kaco2 en.laloque, biasalah2kan budak2 nak duit raya, akak2 saya pun sakat2 la jugak

en.laloque memang dah sediakan duit raya, tp masa tu adalah sangat miskin, yolah baru nak mula hidup kan, so dalam angpau tu, singgit yo! hahahaha

anak2 ku masa tu sangat la jujur, hampeh tul la, tak menjaga hati tul, lepas dapat angpau, terus dan2 tu bukak depan2 tu jugak, sambil berkata "singgit jer" kuat lak tu hahahahahaha... cissssss ko! sambil buat muka tebal, "duit jugak tu" adoiyaiiiiii seligi budak2 ni kan tahu la

ok dipendekkan cerita kan, lepas tu, time en.laloque nak balik la, saya ckp kat dia, nak balik gi salam mak abah kat dapor dulu, oh yer lupa nak cerita, mak abah saya tak layan langsung en.laloque ok masa tu, langsung tak jengah ke depan pun, dorang duduk dapur jer makan buah keh keh keh, yang layan en.laloque adalah kakak2 ku abang iparku dan anak2 buahku saja, sedih giler time tu!

so saya suruh la en.laloque turun ke dapur jumpa makpak saya salam2 dulu, saya ikut dari belakang la,

sangat sedih time tu, oh takleh cerita la sedih dia mcm mana, part salam ni taknak cerita lah

ok2, lepas tu en.laloque pun pulang

dan kemudian saya terus masuk ke bilik, sedihhhhhhhhhh!!!!!!!!!

dan malam itu, eh ke petang itu jugak

"ada ke bagi singgit jer, wei zaman abanglang dulu pun bagi RM5 tau"
tak gunak ko abanglang hahahahaha, weols kalau gurau mmg mcm ni kang abanglang kan, uols jgn igt bukan2 plak

ala dorang saje2 sakat saya jer masa tu, tp masa tu saya maluuuuuuuuuuuu sangat! dan terasa rendah diri sangat!!!!!!!!! masa tu lah, skrg nan ado nya

alah sbnrnya ini adalah tradisi jugak, akak saya kena mcm ni jugak masa zaman dia, kaklang saya pun kena mcm ni jugak masa zaman dia, kakcik pun kena mcm ni jugak masa zaman dia hehehehe... yelah zaman tu acik sensitif ntah hape2 lebih! hahahaha...

bila igt2 balik, saat ni adalah saat yang paling kelakar dalam hidup saya

bersambung...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^