Follow Viruspadu

Wednesday, December 03, 2008

ke klinik lg

Khamis lepas VP sakit pinggang dan abdomen yg teramat sgt. Maka kami ke Klinik Dr. Sukhilmi untuk buat pemeriksaan. Walaupun baru seminggu yg lepas kami telah ke sana.

Hasil pemeriksaan, kesakitan itu merupakan gejala biasa. Proses rahim mula mengembang. Mungkin kerana agak sakit tu yg buat VP risau sangat.



Dr. Sukhilmi sedang memeriksa keadaan janin dan rahim.




Walaupun baru seminggu kami ke Klinik tersebut, tetapi perubahan besar berlaku dalam perut rupanya. Masa kami pergi minggu sudah itu, janin masih belum berbentuk. Tapi gerakan kecil ada kelihatan. Pada masa itu baru berusia 7 minggu.

Tetapi masa kami pergi kali kedua itu, Janin sudah bertangan dan berkaki. Masyallah... dalam masa seminggu, janin sudah bersifat. Kata Dr. janin agak aktif. Dengupan jantung juga telah kedengaran dan gerakan2 ringan kaki dan tangan juga sudah kelihatan.

Kegembiraan pada masa itu sama seperti saat mula-mula melihat anak pertama. Ini merupakan kegembiraan yg tidak akan luntur, walaupun sudah beranak ramai sekalipun. Setiap kali melihat gerakan2 janin, hati pasti berbunga2...

Nampak tak... janin di dlm kawasan gelap itu



Papa Alesha & An-nisa Abriza: Suami Viruspadu

17 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

bila 1st time tengok wajah anak saat dilahirkan lagi touching giler kan...alhamdulillah..

Musliha said... [Reply to Comments]

gembira juga kita yang membaca..
aminnn..

The R.I.F Family said... [Reply to Comments]

alhamdulillah, semuanya selamat dan ok. VP kena banyak berehat. Saya sama mcm VP, bila mengandung jea lembik semacam sbb tu saya faham apa yg VP lalui. Banyakkan berzikir nama Allah yea...

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

nak rase pengalaman tu juga..
lambatnya nak kawin...hikssss ;p

lily lotus said... [Reply to Comments]

a very sweet moment..indeed!

tulip said... [Reply to Comments]

masa pregnant dulu bila buat scan nampak baby dalam perut rasa happy sangat sehingga keluar air mata. take care tau sis vp.

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

wah hepi yer abg lalok ngn vp..

moga kebahagiaaan sentiasa di sisi kalian..

aminnn

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

memang kan bila tgk saat pergerakan anak tu.. rasa nya aduhai.. terbuai2..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

semoga vp, akan sihat dan segar kembali

tigrismalaya said... [Reply to Comments]

tak sabo nak nengok anak vp lahir..

time scan tue dapat nengok ada manusia lain dalam perut kita mmg saat2 paling berharga..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

N doakan kak vp kuat & sihat walafiat...

mak budak said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah
saya doakan semuanya selamat

Anil Wanina said... [Reply to Comments]

best sangat kan bila dapat tgk keadaan baby dalam perut... lagi best nanti bila dah cukup sifat.. masa tu punye la aktif.. hiks...

isk... ni yg tak sabar nak peknen lg neh... :D

ArELeEz said... [Reply to Comments]

owhh.. bilakah saat itu akan tiba.. huuu..

ummu_hanis said... [Reply to Comments]

kan betol aku cakap. aku kene camtu lah. aku mana leh tido. aku rase masa aku ngandong, aku tido taksampai 2 jam satu hari kot. pasal sakit tu la. sabo ye vp dan en.laloque. ingat satu jek. sakit itu petanda baik. maknanye baby kita membersar bagai johan. huhuhu.

wanie said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..vp dan baby dlm perut sihat...mmg happy tgk baby dalam perut waktu scan tu..tgk perkembangan dia dlm perut..

mesti tak sabar tunggu kelahiran baby kan

Qaseh Qasturi said... [Reply to Comments]

semoga semua selamat....nampaknya kita x saing utk menyambut baby...
apa pon semoga vp akan bertambah2 sihat yek.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^