Follow Viruspadu

Wednesday, December 10, 2008

mabuk yang makin teruk

saya bersiaran langsung dari atas katil :(

hari ni saya mc, semalam pun saya mc

start semalam saya takleh makan pulak dah, muntah2 sepanjang masa, dan jugak kena cirit birit

loya toksah cakap la mcm mn

bila tgk jam

tik tok tik tok terasa lambat sgt masa berlalu

bila teringat kerja kat opis... arghhhhhhhh banyaknya kerja belum siap, matilahhhhhhh asik MC je ni!

saya taknak masuk spital! taknak! taknak! taknak!

alaaaaaaaaaaaaaaaa.... loyanyaaaaaaaaa

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

26 komen[s]:

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

hai sis

hari ni frust sgt bila found out that lilysafiyya.blogspot.com dah kena removed. (termasuk mami punya bisnes blog serisinggahsana.blogspot.com) mami tk tahu knp dan mcmana blh jadi mcm tu.
sedih sgt coz semua perkara yg berlaku dalam 1 tahun hilang begitu saje. diari pembesaran lily dah tk ada lagi. cerita daripada lily kecil hingga dah pandai berlari skrg hilang sekelip mata. feel like crying but i'm at the office. very down today.

please sis tolong sebarkan e-mail di bawah yg mami jumpa kt blgger punya troubleshooting. e-mail ni org hantar dimana masalah dia sama dgn mami. Rupanya ramai sudah terkena.

sebarkan supaya org lain yg sayangkan blog masing2 berbuat sesuatu segera spt back up blog, save copy atau pindah ke free blog host lain atau dptkan dot.com sendiri.

belum tahu lagi sama ada mami akan teruskan blogging atau tidak. Thanks mami menumpang di sini.

kpd sesiapa yg masih ingin berhubung dgn mami bolehla e-mail me okey. i sayang semua

rina.sabree@yahoo.com

---------------------------
thewarblogger View profile

Dec 8, 3:52 am

Hi all,
I, like many of you, have had my blog locked and removed due to a
false spam accusation by Google's flawed spiders/spambots. Having
invested a fair amount of time into my blog, I was alarmed, and
followed the steps they list to have it unlocked -- almost a week
later, no progress.
I also did a search on the topic here (you should too), and found out
that thousands upon thousands of people have had this issue for the
past 6 months, with not one posting back to say their blog was
permanently unlocked. Some people have had their blogs locked for
months, with no response or action from Google. Others have had it
unlocked, just to have it locked again repeatedly. The long and short
of it is that many people have lost their blogs permanently, with no
recourse and no interest on the side of Google of putting it right.
I think the writing is on the wall -- blogger is a broken product.
I'm not sure why Google is doing this, but I suspect they are clamping
down on any blogs not using their Adwords product, or who aren't
turning a profit for them. Now that the economy is turning sour,
they're doing whatever they can to chuck people who are using their
server space and free accounts without giving them some sort of profit
in return. I see no evidence that the spambot is doing anything to
reduce spam on their blogs, but I do see it pissing off a bunch of
real-life people with real-life blogs, people who invested a lot of
personal time and love into their blog, trusted Google with their
intellectual property, only to be screwed and locked out.

Even Google apologist nitecruzr has stopped responding to these
threads -- I'm sure he knows it's hopeless, that Google has
essentially screwed the pooch with this one but won't put things
right. Just as it is wrong for just one innocent man to be convicted,
it is wrong for just one non-spam blog to be shut down in the name of
fairly harmless spam blogs, but apparently not to Google, who is
"convicting" thousands of us without appeal, without recourse, and
with no respect to our rights. This spam thing is a red herring,
there is some other reason why they are doing this, because otherwise
why piss off so many normal bloggers? I think they don't want the bad
PR of revoking a free blog product that they can't afford anymore, so
instead, they brand us as "spammers," then use the excuse of "we're so
very busy" to not ever reactivate us. Pure BS, and a very transparent
excuse I think we can all see through.

Don't waste any more of your time on this -- get a new blog somewhere
else, there are several free blog hosts out there, including
wordpress.com. Unfortunately they don't have the bells, whistles, and
flexibility we love with Blogger, but what good is blogger if it just
keeps getting locked up and stealing your posts?
Spread the word, tell your friends, don't let them suffer like we
have. Google reaps what it sows, and they're killing the free blog
movement

Cik Ani said... [Reply to Comments]

kuatkan semangat yer vp. insyaallah semua akan ok nanti................

edrina said... [Reply to Comments]

sabarlah vp yer.. memang teruk kan kalau mabuk2 nih..air liur pun tawar jerk.. masuk apa pun keluar balik.. semoga vp diberi kekuatan & dipermudahkan segala urusan.

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

LA CIANNYE VP..
BANYAK2 BERSABO YER..

Musliha said... [Reply to Comments]

cepat2 vp sembuh..
tabah eh.. sabar..

Jasfyra said... [Reply to Comments]

sabar ye vp
kesian dengar...harap2 jgn ar masuk spital..

::fara:: said... [Reply to Comments]

kesian kat awak..masih ingat lagi masa kita dlu mabuk2 tapi xlah teruk mana pun time pagi je lps makan..tu pun dah xlarat nk tanggung nikan pulak terkena pada awak yang bagi saya alahan yang sgt teruk..

sabar ya demi baby yg bakal lahir..:)

ummu_hanis said... [Reply to Comments]

kesian pulak akak dengo. sabo ye vp. akak dah cuba kasitau ape yg akak tau. tapi ko dah try tak minum 100plus? tapi ko kene tanye doktor dulu tau. sebab ko ni kan spesel sket. ade cousin akak minum 100plus utk tahan mabok. akak pon dier gak. ok jek. boleh la kawal sket. ko tanye doktor dulu ye dek. hopefully ko boleh makan nasik minyak dak ceera. ok. tido ye tido. jgn fikir pasal asyik mc jek. sakitkan? kene la mc. don't be regret k. babai.

umieadam said... [Reply to Comments]

sabar ye emah..
awak harus kuat semangat
moga cepat hilang mabuk awak tu
saya doakan

beb said... [Reply to Comments]

vp..kesian dgr cerita mabuk vp ni.. klu org yg tak pernah alamai mesti kata kita manja dan ikutkan hati.. padahal benda ni kita tak leh control... cuma boleh kuatkan semangat je..hehe.. moga2 4 bln awal ni akan cepat berlalu .. dan lepas ni leh makan tak hingat punyer..haha

:iBuAfiQah: said... [Reply to Comments]

kesian kat akak..
harap cepat sembuh.

Me, Mrs Taj said... [Reply to Comments]

jgn pk sgt hal koje tu..akak pk kesihatan akak tu dulu..rileks ye..

ARIBA said... [Reply to Comments]

alah..siannya...get well soon...;-)

rasp said... [Reply to Comments]

cian kat u VP..have a good rest tau..take care!

chUNk said... [Reply to Comments]

akak. sabar ek..sy doakan akak sihat2 selalu...aminn...

Diana@Mama Adam Mukhriz said... [Reply to Comments]

alahai sainyer zai ... kalau dr advise msk hospital ..kena juga lah pegi .. sebab dr & nurse leh jaga zai dgn baby .. rest & take care ok ;-)

fiFAiZzaTi said... [Reply to Comments]

sabar ye sis..
hope akak sehat cepat n baby pn ok..
^^

iswatie "colours of life" said... [Reply to Comments]

Mak mah..klau gi hosp confirm kena tahan nih..mcm aku dulu waktu pregnant kan Ichlas..be strong babe!

the story of thumbelina said... [Reply to Comments]

Siannye dia..tapi takpe insyallah nanti tak lama lagi hilang la mabuk tu..apa2 pun congrats ye..

saidi said... [Reply to Comments]

kesiannya dkt vp..anyway..saya org baru kat sini..tp saya slalu baca citer2 vp..btw,saya pun ada experience yg sama masa pgnant dulu..sgt mabuk!!!!duduk tak kena..baring tak kena..nak mandi tak larat..minum air msak pun kuar balik...saya start mabuk masa 8 mggu smpai 20 mggu..seksa sgt bile diingat balik..sabar k..mungkin ada hikmah di sebalik mabuk vp tue..insyallah masa bersalin nanti dipermudahkannya..:)

wanie said... [Reply to Comments]

sabar ye vp..makin teruk mabuk2 ye..insyaAllah tak lama tu..take care

lieya_latif said... [Reply to Comments]

teruk gak u mabuk yek VP...sabar yeak...semoga lekas elok dari mabuk2...besar kan pengorbanan nak jadi ibu nie...lagipun u beruntung hubby u sangat2 caring....

lillies said... [Reply to Comments]

askum...
sy ni pembaca setia blog akak..
hehe..baru arini berani nk tonjolkan diri..kak, mama sy kate nk bg kurangkan mabuk tu..pg2 sebelum mkn ape2 akak kena makan sebiji buah oren...sunkist tau...x suka cane pun akak kena try jugak...at least dpt kurangkan ckit mabuk2 tu..cubela kak...jgn pk sgt bab keje tu...keje ni, smpai mati pun x abis kak...jaga diri n kesihatan k...kesihatan baby pun kena jaga gak...

ayahimans said... [Reply to Comments]

Banyak2 la bersabar....rehat secukupnya...
Insya-Allah kalau baby dah selamat di lahirkan dan membesar bagitau dia betapa susahnya ibu mengandungkan kamu, membesarkan kamu... menjaga kamu dari dalam perut sampai kamu dapat melihat keindahan dunia ciptaan Allah S.W.T. sesungguhnya besar jasa ibu keatas kita semua...

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

alahai kesiannya.. tak pe la vp.. kuatkan semangat.. jgn mudah mengalah ya..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

semoga vp cepat sembuh dan bersemangat semula







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^