Follow Viruspadu

Tuesday, December 30, 2008

new baby

lalalalala

Alhamdulilah, dah bertambah seorang lagi dalam family saya, anak ode yang pertama, Mohd Adib Hakim bin Zakhir, ode kata panggilnya "hakim" saje, sbb kalau panggil "adib" nanti konpius ngan anak kakcik si hadif tu kan, ini dia babynya, comellllllllll sangat :D

beratnya 2.52kg, lebih kurang berat an-nisa dulu, nisa dulu 2.55kg, tp apsal saya tgk baby ode mcm lg besar ajer, nisa dulu kecik sgt tau, alolololo...

weols mulanya tak plan apa2, lepas balik dari parkson, saya mcm biasa, masuk rumah kejar tilam ler apa lagi, dalam kul 11.50 mcm tu, en.laloque ngan nisa dah siap2 nak gi jemput maksu aka sepet, saya tak mungkin nak follow kan, tiba2 dapat mesej dari ode, katanya kak ida dah bersalin jam 12.21 tengahari, syukur, selamattttttt...

sbb nak tgk jugak baby baru, weols pun tak byk citer, terus siap2 gerak ke hospital ampang, masuk2, tgk ada ida ngan ode ngan baby baru dia, rupa2nya yang lain2 belum sampai lg, weols la yang pertama sampai, vangga2!



apa lagi, saya ngan ida, dok bukak cerita pengalaman bersalin lah, cerita pasal bukaan cm la, mcm mana rasa sakit yang maha sakit itu, pengalaman push, oh mcm2 cerita, tetiba rasa takut pulak menanti baby ni nak bersalin bila terbayangkan pengalaman bersalinkan an-nisa dulu


bersalinkan nisa mmg byk dugaan kan, nak2 pulak bersalin secara "induce" pulak tu, pulak lg bersalin kat spital seremban, ala spital lama uols, so boleh bayangkanlah peralatan dia mcm mana kan, dengan takde bantuan oksigen, alah bukan oksigen, apa ke nama dia tu, kalau kat spital putrajaya dulu, masa bersalinkan alesha dulu tu, kalau masa sakit, kita boleh sedut mcm oksigen tu kan, so kurang sikit rasa sakitnya, tp kat spital seremban, nan ado, sakit mcm mana pun, ko tahan la sendiri... hushhh ngeri kalau di ingatkan balik huhuhuhuh

tp tu semua kenangan indah kan :D walau sakit mcm mana pun, bila tgk muka baby, hilang rasa sakit :p

ha masa ni rombongan omak den dah sampai, apa lg riuh rendah lah spital ni kekdahnya




tahniah kak ida, tahniah ode, kerana berjaya! wahhhhhhh berjaya katanya kan

selamat menempuh tempoh berpantang yang sangat menyeksakan :p ~ tak dpt keluar shopping keh keh keh

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

4 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah..oksigen tu tak silap akak namanya gas ortodok...klu tak silap la...betul ke tak..ntah..cam nama katak lak dah....wekekekeke...

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

hospital ampang dah dekat benor ngan umah akak....hiks...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

congratz kak ida...smpat bgmbo gn die ms mbuyut aritu...comey baby die...

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

tahniah juga la.. wah dah dpt org baru ya.. ditahun baru ni. tak lama lagi giliran vp plak ler..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^