Follow Viruspadu

Monday, December 29, 2008

rutin checkup

sepatutnya saya kena checkup hari jumaat, tp en.laloque ntah apo kono ntah, banyak nau lak keje dia kena siapkan, so dia tak dpt bawak la saya gi jumpa doktor hari jumaat tu, lgpun jumaat tu badan saya mcm biasa, lembek... tak sabar nak tunggu peknen 4 bulan, sbb biasanya 4 bulan saya dah segar bugar seperti biasa lalalalala

oh yer, sekarang saya dah peknen 12 minggu, terasa mcm lamaaaaaaaaaa sgt baru masuk 12 minggu kan, tak sabar betul la :p

ok2, hari sabtu, lepas en.laloque hantar sepet gi keje, beli sarapan semua, saya siap2 la, kata nak gi jumpa doktor kan, sblm tu saya sempat la pesan kat en.laloque, call la dulu doktor, takut doktor takde ke hape ke kan, sbb appoinment hari jumaat bukan sabtu, kalau takde kang, naya jer, saya ni dah la sangat sayangkan tenaga saya yang seciput ni ha, almaklumlah saya cepat sangat penat kan, sbb tu malas sgt nak keluar dari rumah

sampai2 jer depan klinik, tgk depan pintu tulis "doktor OUT", adoiyaiiii, ni nak marah ke nak telan orang ni, dalam hati dah berkata2, suh en.laloque hantar saya balik nak baring jer, muka menten rilex :p tp en.laloque kata, biar dia tanya dulu, tgk2 doktor ada jer kat dalam hikhikhik, seb baik acik tak melenting tak tentu pasal, kalau tak mesti malu wakakakakaka, huh penyabar sungguh saya peknen kali ni, ewahhhhhhh yelatu!

masuk2 ajer klinik, tgk2 bilik doktor terbuka, meja semua takde, barang2 semua mcm sepah2 sikit la, saya mcm pelik sikit, pastu terfikir gak, oh agaknya hari sabtu, depa kemas2 klinik la kot, ke hari ni sbnrnya klinik ni cuti :p so mcm pelik2 sikit la

pastu, pembantu tu panggil masuk bilik sebelah, oh sudah tukar kah :p

me n doktor sukhilmi


sebelum check apa2, weols borak2 dulu, ohhhh patut la klinik jd gini roman eh, depa nak pindah kat senawang la, padahal saya tahu jer sblm ni doktor ada bgtau, ontah ilang igtan balik, hiks, so next week klinik doktor akan berubah tempat la, so peta lama yang saya buat kat entry ni tak leh pakai lg la uols yer, nanti saya buat peta lain yo, tp tunggu la, tunggu next ceckup saya dulu, tp pepahal, kalau uols nak tanya apa2 ke, gi jer blog doktor dulu, kot nak tanya apa2, senang dia jawab sendiri, kot uols tanya saya, mana la saya reti nak jawab, saya belasah ntah betui ntah tidak, so lebih baik tanya pada yang pakar terus ye tak

so mula2 doktor check bp saya, keputusannya tak silap saya 94/58, erm agak2 jer ni, doktor kata, memang rendah, tp sbnrnya normal, kan doktor kan, normal untuk saya la, sbb kalau tak peknen pun mmg bacaan dia tak tinggi mana pun, so ok la tu, doktor kata ok saya ok jer la,


pastu check berat pun ok, naik balik ke 56kg, sblm ni mmg dah 56kg, tp hari tu kan muntah2 turun 54kg mcm tu, so sekarang dah naik balik 56kg, mcm pelik pun yer, sbb berat 56kg tp muka saya dah mcm berat 65 kg wakakaka, adoila, kembang tul la muka acik ni kan, tp mak saya kata peknen kali ni muka ku berseri2 tau, yes i like! :p berseri la sgt! hiks, layankan jer

ok masa ni doktor tgh check pergerakan baby, check tulang2 baby


lg best, doktor terus buat 3d scan, oh tu nanti lain entry la yer, tp en.laloque dah buat entry tu, kalau rajin terjah blog dia :p


doktor siap save kan file2 dalam bentuk jpg dan video lg, nampak la baby gerak2 semua, so sweet tauuuuuuuuuu

then cd tu saya simpan la, terima kasih doktor atas layanan yang very the tip top itu

saya tak plan nak bersalin kat mana lg, kalau takde masalah mcm bersalinkan nisa dulu, maybe saya bersalin kat colombia jer, tp kalau keadaan tidak mengizinkan, maybe bersalin kat spital seremban, tgk la mcm mana nanti

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

4 komen[s]:

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

wah..bestkan.. bila tgk pergerakkan baby..semoga lebih bersemangat gitu..

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

jauh la ko nak bersalin sampai ke columbia tuu!!

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

beshhnyerr tgk baby dlm pewut...

mazliahanis said... [Reply to Comments]

VP.. akak suka baca blog Vp ni... bila tulisan tu kelakar.. akak gelak.. bile sedih tu, siap berair2mata.. hik... tapi cuma nak kabo.. biasenye... tapi tak tau kalo VP 'luar biase..'kalo pregnen muka berseri2... org tua2 kata.. 'belalai'... Amin...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^