Follow Viruspadu

Thursday, December 11, 2008

Viruspadu Admitted

Setelah berusaha sedaya upaya untuk melawan tahap kemabukannya... Setelah bertahan agar tidak sampai ke tahap perlu dimasukkan IV drip di wad seperti sebelum2 ini... Dan setelah sekuat mungkin untuk cuba mengikuti segala petua utk melawan mabuk dilakukan... akhirnya hari ini VP tewas juga.

Keadaan VP semakin meruncing. Sehingga air kosong yang diminum pun keluar semula bersama muntah yang keterlaluan. Badan VP semakin kekurangan air dan beliau tidak berdaya lagi untuk bergerak cergas.

Setelah dipujuk berulang-kali, akhirnya VP bersetuju utk masuk Wad. Itu pun Dr. Sukhilmi turut membantu meyakinkan beliau untuk masuk wad. Sebab nya Dr. Sukhilmi janji yang beliau hanya akan ditahan selama hanya satu malam sahaja.

Sekurang2 nya di wad beliau akan mendapat bekalan supplement dan air dari IV drip. Lagi pun, makan dan minum secara biasa sudah tidak boleh melainkan hanya akan keluar semula sebagai muntah sahaja nanti

Cengkung sudah si VP nie

Sebab lain kenapa VP tidak mahu masuk wad adalah dia tidak mahu ketinggalan untuk menghadiri kenduri si Ceera. Baju kurung hijau berdasarkan tema kenduri si Ceera juga telah dibeli.

Kerana itu, Dr. Sukhilmi kata, "masuk 1 mlm dulu... amik air dlm 4-5 beg biar cergas semula. Nanti baru boleh join kenduri"... baru VP nak masuk wad. Lagi pun Dr. Sukhilmi sendiri akan jadi doktor personal VP di wad nanti. Terbuka juga hati VP nak masuk wad itu.

Dari Unit Kecemasan, VP terus ditahan masuk wad

Sekarang ini VP ditahan di Wad Hospital Colombia Asia Medical Centre, Seremban. Elok lah dia berehat cukup2 di sana.

Sempat lagi bermain mata

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

50 komen[s]:

ei_da.. said... [Reply to Comments]

sian Vp nampak benar cengkung matanya... smoga tabah yerr.. kuatkan semangat demi baby... nti bila kuar comel cam ibunya...

masviona said... [Reply to Comments]

ooo...sian kat vp
hope sumenya akan ok2 saja...n moga cepat ok ye

vagg. said... [Reply to Comments]

tcare VP..
moga cepat2 sihat
huhuh siannya
tp xpe.. caiyok2

miMiE aZim@Sk ^V^ said... [Reply to Comments]

salam vp.. get well soon... jgn risau.. masuk air je ... apa pun miE doakan vp supaya sembuh semula... take care... risau bila baca tajuk td.. ingat kan apa.... tk cre dear!!!

supermummy said... [Reply to Comments]

ala siannya vp! dah berapa hari tak lawat blog ni tgk2 vp dah admitted pulak..apa2 pon saya doakan vp semakin ok dan jaga diri elok2 ya..

mummysya said... [Reply to Comments]

salam...

Semoga segala perjalanan VP dipermudahkan. Inilah pergorbanan seorang ibu.....

Salam sayang dari Mummysya & Aries'sya...

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

btol la da makin kurus lak..hrp2 pasni vp back to normal..get well soon

farah amoi said... [Reply to Comments]

get well soon VP

Suki Cida said... [Reply to Comments]

semoga Vp cepast sembuh yer...

chUNk said... [Reply to Comments]

akak : semoga cepat sembuh..sedih sgt saya bace entry ni..pengorbanan seorang ibu sewaktu mengandungkan anak...tetiba teringat mak kat kampung.. :-(

Abang Long said... [Reply to Comments]

Semoga semuanya selamat. AMIN.

kojah said... [Reply to Comments]

sis, mOga cpt sembuh =)

edrina said... [Reply to Comments]

semoga cepat sembuh vp!!

oliole said... [Reply to Comments]

get well soon, VP

Liza said... [Reply to Comments]

vp dear, semoga cepat sembuh

ct lavender said... [Reply to Comments]

ciannya k.vp.. kiter doakan semoga akak cepat sembuh k..

sHiReEn said... [Reply to Comments]

Vp..semoga cepat sembuh yer.... pengorbanan seorang wanita demi nak dptkan zuriat...caiyokk.caiyokkk....!!!

fiFAiZzaTi said... [Reply to Comments]

semoga kak vp cpt sembuh ye..
take care~
^^

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

gambar bawah tuh...dalam lemah-lemah tuh sempat lagi tuh posing depan kamera tuh..hiks...apapun akak doakan...semoga cepatlah berlalu musim mabuk2 ni ye mah...biar cergas cam dedulu....

Musliha said... [Reply to Comments]

vp.. moga cepat sembuh yer..
besar kan pengorbanan seorang ibu..
ermm.. sabar yer..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

oh.. kesiannya vp.. semoga cepat sembuh dan cergas semula ya vp..

:iBuAfiQah: said... [Reply to Comments]

kak vp,

cepat2 sembuh yerr..
kesian kat akak makin cengkung..

love u kak!

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

tcare kak...
get well soon tau..
nnti boleh bersuka ria di majlis kahwin kak ceera!!

wanie said... [Reply to Comments]

alahai vp..dah sampai masuk wad ye..teruk betul ye mabuk vp...semoga cepat kembali cergas..take care

nino said... [Reply to Comments]

semoga vp cepat sembuh..

mama belian n cengal said... [Reply to Comments]

VP, rehat2 lah ye..

Qaseh Qasturi said... [Reply to Comments]

sabar ye VP...semoga cepat sembuh...

Eita said... [Reply to Comments]

semoga kak VP cepat sembuh amin :)

iswatie "colours of life" said... [Reply to Comments]

Mak Mah! Get well soon.....

rest btul2 kat hosp...

umieadam said... [Reply to Comments]

ler siannya emah..
cepat2 kuat ye...
saya doakan dr kejauahan yg terbaik aje buat emah

mummysyafie said... [Reply to Comments]

take care vp..

atty's said... [Reply to Comments]

semoga mah cepat sembuh..amin

.::MRS SUHAIDI::. said... [Reply to Comments]

sabar ye kak...moga cepat sembuh...

Izzu Izzuri said... [Reply to Comments]

Kite pun baru kuar wad last week..
Colombia Seremban jgk..
Ngn Dr Sulkhilmi jgk..
Kne drip jgk..
Samala kita.. :-)

Anyway,moga cpt sembuh yer..
Lpsni Insyaallah ada tenaga..

yong said... [Reply to Comments]

rehat cukup-cukup...demi baby...

p-na mama oja said... [Reply to Comments]

get well soon ya...chayokk2!

lily lotus said... [Reply to Comments]

dh discharge ke..harap2 dpt join kenduri ceera ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

smoga kak vp kuat & cergas..nk jmp kt kenduri t..insyaAllah...

Arin said... [Reply to Comments]

VP dah bleh discharged ke lom?take care ye...

eLLy said... [Reply to Comments]

take care VP...


(dah lama tak tinggal jejak kat cini, i selalu melihat perkembangan you tau)

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

Vp moga cepat sembuh ek!!
kita sume doakan Vp tau..

Tinie said... [Reply to Comments]

take k ya...

cendawanintim said... [Reply to Comments]

cepat sembuh VP..

the story of thumbelina said... [Reply to Comments]

Get well soon..kita pun pernah jumpe Dr.Sukhilmi kat klinik dia di Senawang masa preg dulu..he's a nice person kan..so good in consulting the patient

disturbia said... [Reply to Comments]

salam...

semoga cepat sembuh yer vp..

Mata Hati said... [Reply to Comments]

semoga cepat sembuh

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

Semoga Mmah tabah menghadapi dugaan mabuk nie.. hmmm kesiannya tengok, tapi nak buat camna dah hukum alam... Apa-apa pun akak doakan supaya Mamah segera OK... take care ye.

emmy said... [Reply to Comments]

alah...ciannyer...cepat2 la ilang mabuk tu....serupa mcm adik sy pun, ngandung mesti mabuknyer, tp lum masuk sepital lagi la....mabuk sakan.....takpe...dah masuk air tu, ada la tenaga sikit....

PhoBia_oF_LoVE said... [Reply to Comments]

cian akk vp.. rehat byk2 ek. dugaan sbgai bkal ibu.. =)
Moga baby tu fhm keperitan ibu bpa membesarkn nya bila da besar nnt..

PhoBia_oF_LoVE said... [Reply to Comments]

cian akk vp.. rehat byk2 ek. dugaan sbgai bkal ibu.. =)
Moga baby yg bkl lahir fhm keperitan ibu bpa membesarkn nya bila da besar nnt..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^