Follow Viruspadu

Saturday, January 17, 2009

tag 10 perkara

Rules & Regulations:

#01 : Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.
#02 :People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird thing/habits/little known facts as well as state this rule clearly
#03: At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names
#04: No tags back!


1. dulu kan masa zaman sekolah / belajar kan, saya la orang yang paling cargas sekali, kalau tgk la reportcard saya, tgk kehadiran, tak penah tak hadir ok, maknanya elok tak demam tak hape, sihat walafiat, kalau setakat demam sikit2 tu takde hal la, mmg gi sekolah/kelas jugak. Bab bersukan pulak, saya bukan aktif sgt, tp kategori bolehlaaaaaaaa... dulu masa sekolah saya join hoki, masa zaman U pulak saya aktif ngan kayak aka kenu, mmg jenis tak reti duduk diam punya manusia, tp sejak bekerja dan berkahwen ni lain pulak jadinya, saya lah manusia yang paling lembik sekali, ohhhhhhhh tak suka2, saya rindukan zaman2 gagah ku!

zaman hoki sekolah


zaman kayak UUM

2. sampai sekarang saya tak jumpa apa pekerjaan yang saya betul2 minat, ermmmmm sbnrnya saya dalam dilema skrg, saya tak enjoy dengan pekerjaan saya, so mcm mana tu??? maybe sbb tu saya stress, maybe sbb tu saya asik sakit2, (bukan sakit peknen yer) orang kata kalau kita hepi, badan pun akan sentiasa sihat chewahhhh... dan sehingga kini saya masih mencari2 apa yang saya benar2 enjoy! dan BLOG adalah salah satu perkara yang menggembirakan saya setiap hari

3. saya suka warna PINK, sbnrnya saya ni suka sgt kaler pink sejak saya darjah satu kot, tp yang betulnya masa sekolah rendahla, sbb saya perasan, kalau kelas seni kan, kelas warna mewarna, saya suka amik kaler pink, tp uols tahu la dulu2 kan, bila kawan2 kata "eeeeee geli ngan kaler pink", orang kutuk2 pink ni kater lembut la apa la kan, jd dulu saya malu la sgt nak mengaku saya suka pink, malu kena ejek ngan kawan2, sejak tu saya simpan dalam hati jer, sampai sekolah menangah, geng2 saya suka kaler hitam+merah, so sbb geng, saya pun pura2 la saya suka kaler tu jugak wakakaka, zaman remaja mmg mcm tu kan, kita suka menjadi seseorang yang orang lain suka, bukan menjadi seseorang yang kita suka.

saya dulu mmg suka berfikir apa yang orang kata, suka buat apa yang orang suka, supaya disenangi, supaya ramai kawan, contohnya kan, dulukan geng2 saya ni suka la perli2 kalau ada member suka baca buku or study bila nak exam tau, sudahnya untuk menjadi seorang yang cool mcm dorang, "gua tak payah belajar pun gua tetap pandai beb!" chehhhhhhhh gilo apo! jadinya, saya bila balik rumah, saya akan study sepuas2nya sbb taknak kantoi exam, saya dulu walaupun nampak tak matang tp saya dah ada target chewahhhhh yo yo oh jer, tp bila gi sekolah bila member2 tanya, "ko study tak?" "takde lahhh aku pun tak study lagi" hahahaha geliga tak otak saya wakakaka, padahal depa tak tahu kat rumah sengkang2 mata saya baca buku, "ko tak baca buku pun ko pandai" kata mereka terhadap saya! ahahaha... diknonnnn mana ada orang pandai tanpa usahaaaaaaaaa, betui dakkkkk

ok2 itu saya dah melalut, sbnrnya nak cerita pasal PINK kan, saya menonjolkan minat pink saya lepas saya kenalan sama cinta hatiku, dimana masa tu saya memang menjadi diri saya sendiri, dan masa tu saya dah mula yakin dengan diri saya, saya dah mula tak malu dengan apa yang saya minat walaupun orang tak suka,

pedulikkkkkkkkk!!!!!

4. rumah bersepah takpe, tp kalau rumah bersawang saya takleh tahannnnnnnnn, pinggan mangkuk tak bercuci saya leh tahan tp kalau lantai melekit saya takleh tahannnnnnn, tuala bersepah dalam bilik ayak takpe, tp kalau bilik ayak berkarat saya takleh tahannnnnnnnn

5. benda yang saya paling suka makan akan menjadi benda yang saya paling benci semasa mengandung

6. saya paling malas kemas bilik lepas bangun tido!

7. saya boleh mengadap pc 24jam tak jemu2, kalau saya sihat la

8. adoiiii dah malas nak fikir boleh tak????? kepalo dah poneng ni ha hikhikhik

ini adalah tag dari uteh adikku dan teacher kita

dan saya pulak nak tag 10 orang pertama yang menghantar komen keh keh keh, matiklaaaaaaaaa... harus orang takut nak komen neh wakakakaka

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

5 komen[s]:

zino said... [Reply to Comments]

tunmpang lalu je.. bukan komen so tak payah jawab tag kan

me, myself, cici and titi said... [Reply to Comments]

tak bleh pass tag ...sebab vp buat pun tak cukup....ahahahahaha

vagg. said... [Reply to Comments]

benda paling suka jadik paling benci?? peknen nih suka lg tak kaler PINK haaaa

*oleh sebab ada comment moderation.. gua tak tau dah lebih 10 ke belom yg anto komen nih hahaha TAWAKKAL sajoooooooo

ogy said... [Reply to Comments]

ya betul zaman remaja kan... mesti ikut kawan²....

abih tu ni ngandung ni suka lg ke x kaler pink ni?

Faradeva said... [Reply to Comments]

mak mah...Ader member opis aku kenal ko n en laloq..Nama dia Azreen tp kat U org panggil dia Mbo..Laki dia nama ropet ke ropek...
aku rasa ko kenal dia kot...hehehe..
lama tak dengau citer ko..Aku doakan ko slamat ngan baby baru...
Insyaallah...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^