Follow Viruspadu

Monday, February 02, 2009

check up bulanan

hari ni saya gi checkup bulanan, yang biasa2 saya pegi klinik spital tu bukan checkup, tp ntah mcm2 jenis masalah, kojap muntah, kojap demam, kojap sakit kepalo lah, mcm2 hal lah

so hari2 ni pagi2 saya dah siap2, en.laloque kan coti wilayah, liat giler saya nak bgn td pg, sbb malam tu saya muntah2 teruk, abis air gastrik kuning2 semua keluar, sakitttttttttssss mencik tau

kul 8 pg weols sampai, setel checkup semua kul 12 tau, bapak la ramai orang hari neh, nak marah2 tunggu lama takleh, sbb memang dah terang2 tgk bapak ramai manusia kan, semua orang pun tunggu lama, nak taknak sabar jer la... en.laloque yang menunggu kat luarpun berapa kali terlelap keh keh keh

saya nak amik gambo dalam klinik, takutttttttttttt!!!!!!!!! kang tak pasal2 kena marah kang, so bila semua dah selesai, weols singgah cafe, sapedek dulu...

en.laloque sampai2 meja, terus check buku merah saya, pastu bebel2, arghhhhhhh tekanan guwe, terbalik tau, patutnya bini la bebel2 kan, saya dengar jer, pastu jawab2 sikit la hahaha


en.laloque bukak pda dia terus masukkan tarikh appoinmet baru, tarikh next check up, tarikh next scan, tarikh next MGTT, sonang dia nak amik cuti



utk checkup kali ni

berat saya turun balik sbb muntah2: 54kg, ~hari tu kan dah 56.8kg kan
kandungan darah, tekanan darah semua ok2 saje

ok itu jer untuk dilaporkan, wahhhhhhh mcm hape jer :p belasah ajer la uols hiks

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

7 komen[s]:

umiaiman said... [Reply to Comments]

hmmm memng lambat kan kak klau gi chek up tu.. sy dulu kena diabetis setiap minggu berumah tangga ler kat klinik tu.. dah bleh bilang jerawat kat muka jururawat tu.. ihik ihik..tp tak pa sabar yer kak.. utk kesihatan baby.. bukan lama lagi pun kan..

luvmum said... [Reply to Comments]

salam..kami ni silent reader kamu...vp ada kencing manis ek time ngandung,sama la..paling tensen masa amik darah tu..kul 8am lain kul 12pm lain kul 6pm lain kul 10pm lain huhuh..gua adalah tensi..tapi bila tgk muka anak hehe...mood adalah bahagia..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

jage kesihatan k kak vp...

m'Z faRa.. said... [Reply to Comments]

erk...
sys keje kat wisma negeri kew..??

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

mmah.. tgk ko nampak besar.. ke tgn a.lalok??

enina said... [Reply to Comments]

hai zaimah.. ingat tak kat saya ? rasanya zaimah sekolah tmn seraya tak ke? hihi.. tahapa2 ntah.. i dulu sekolah situ sampai tingkatan 2 aje, dah byk kali nak tegur thru blog ni tapi lupa saje :P anyway, take care.. jaga kesihatan .. nisa sgt cute okeh :)

farha said... [Reply to Comments]

assalamualaikum.. kak selamat n tahniah utk next baby yer.. alhamdulilah.. kalu boleh , sudilah share pengalaman pregnant memandangkan akak dah ada experience actually b4 ni saya silent reader aje.. selamat berkenalan







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^