Follow Viruspadu

Thursday, February 19, 2009

F.A.C.I.A.L


Saya ada soalan...

Adakah perempuan mengandung boleh pergi buat facial? atau tak boleh?

sape boleh jawab?

muka saya dah lama tak service, jerawat pun bersenang lenang bermaharajalela menyinggah kat muka tau, awww tak shukeeee

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

18 komen[s]:

Ceera said... [Reply to Comments]

kenapa tak boleh plak???

boleh je la...

*jawab seperti pernah mengandung, hahaha

Anil Wanina said... [Reply to Comments]

bole.. tp buat yg normal je la.. :)

aFkaR'z said... [Reply to Comments]

boleh jer.. takde kena mengena... normal ke hardcore ker boleh jerr....

lagi selalu buat lagi elok... seri ibu mengandung kena jaga beb!

http://sweetdarling79.com/

ummu_hanis said... [Reply to Comments]

hai sayang. semoga adik akak ni sehat sentiasa. akak masa ngandung dulu takot betol nak pakai pencuci muka pon. sebabnye penah akak tebaca, dalam pencuci muka ade mende yg tak elok utk baby. tapi tak tau le. mungkin ade pencuci muka yg boleh kot. cube tanye doktor.

De' Sal said... [Reply to Comments]

Baik jangan,masa mengandung ni lah nak kena jaga,makam minum dan kosmetik pun ada yang tak boleh di guna tau,bukan apa... benda2 ni memberi kesan sampingan kepada baby dan meyebabkan penyakit.

lieya_latif said... [Reply to Comments]

bolehla vp...pergi laaa...sila manja kan diri anda....selamat relaks

Sufia said... [Reply to Comments]

kalo x silap, normal facial boleh.. tp kalo yg pakai laser tu x boleh...

Miss Moon said... [Reply to Comments]

jerawats tgh naiks ek vp . biasa la tew hormon kan ..tapi amatla bagus kalau boleh pergi memanja kan diri . Amat payah preggy nih ...so something relaxing will be just nice ...as a reward utk diri sendiwi ..

vp saya masih hutang ngan awak . Sangat bz lately ...insyaallah tmrw saya call pakwer awak ek ..

ampun ibu mengandung

BigMouth said... [Reply to Comments]

andak... tggu lah lagi bbrp bulan... nnt ko gi lah facial..
Jgn lupe ajak alang sekali eee....

cik wanie said... [Reply to Comments]

kak vp...

wanie rasa x der masalah kalau g buat facial,
sbb x akn mengganggu kandungan kak VP,
pergilah buat akk,
kalau dkt ngn wnaie,
blh ar akk dtg butik wnai ekan,
buat rawatan muka,
kasi servis skit,
hehehehehehe:)

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

kalo stkt facial biasa tu bole vp..xde masalah...

tp jgn cucuk botox ke vitamin C ke pulak...hahahaha!

**jgn wat laser2 nye facial k...x elok utk tulang baby

mama_aifan said... [Reply to Comments]

facial utk ibu2 mengandung?? x sure boleh ke tak? vp call doc. sukhilmi :)
yg sy tau, ibu2 mengandung tak digalakkan or may be tak boleh dye2 rambut or curly2 rambut. Apa2 la yg berunsur2 chemical bubuh kat kepala tu. Takut effect baby katanya. Potong rambut n shampoo boleh. Kalau tak leh...sendirik mau igt ler. hahaha.

Fao said... [Reply to Comments]

facial boleh, akak gi facial Dermalogica masa pregnant 8 bulan. tapi bila dia nak extra pulak urut kepala, terus stopkan minah tu. jangan urut mana mana pun. bahan masa facial tu tak letak lama lama, so oklah. yg takut tu cream cream muka yang hari hari kita pakai....macam anti aging cream tu...ada cream yg ada Retin A bagai...sunblock cream...tu sumer kena hati hati kalau pregnant. tapi pergilah berfacial. relax...you deserve it!

Khalis Khaisara said... [Reply to Comments]

boleh..tp kalu buleh baik tunggu lepa bersalin dulu..

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

VP....
Utk sharing la ekkk...since sy ni jurukecantikan @ financial executive.
Utk pregnant momma, u boleh buat treatment wajah,asalkan treatment tu tidak menggunakan peralatan seperti Vacuum (utk vacuum/sedut whitehead/blackhead), electric spray,laser (minor or major). Laser treatment biasanya akan meninggalkan kesan yg kurang elok selepas anak dilahirkan.
One more thing, never ever do "Facial Resdung" - it`s smokey.
Seeloknya, VP buat normal facial.
Take care,VP.

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

VP....
Utk sharing la ekkk...since sy ni jurukecantikan @ financial executive.
Utk pregnant momma, u boleh buat treatment wajah,asalkan treatment tu tidak menggunakan peralatan seperti Vacuum (utk vacuum/sedut whitehead/blackhead), electric spray,laser (minor or major). Laser treatment biasanya akan meninggalkan kesan yg kurang elok selepas anak dilahirkan.
One more thing, never ever do "Facial Resdung" - it`s smokey.
Seeloknya, VP buat normal facial.
Take care,VP.

Azillah Johari said... [Reply to Comments]

Klau wap muka blh ke?

Azillah Johari said... [Reply to Comments]

Klau steam wajah blh x?







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^