Follow Viruspadu

Thursday, February 19, 2009

kalau gagal pun apa salahnya

wah tajuk entry tak boleh blah kan wekekeke!

uols tahukan hari tu adikku try audition AF, tp gagal :p ~hampeh ko main2 yer na cisssss

"meh ak cite sikit eh...
vp tanye aku.....

lebeh kurang camni ah..aku ringkas kan je...
huhu..malas den nak taip panjang2...

dalam hidup aku..pernah tak aku cabar diri sendiri buat bende yang aku tak mampu buat..

so..jawapannye adelah tidak.."

ohhhh saya memang sangat pandai bermain kata2 berunsurkan saiko2 ni lalalalalala ~ puji diri sendiri lagik :p

sebenarnya saya memang saje nak suh dia try, sbnrnya bukan AF jer, try jer apa2 pun, jgn sesekali mengalah sebelum mencuba, chewah

hari tu sbnrnya weols berbual2 kat meja makan, sambil makan sayur ~ malas makan nasik, masa tu saya geli ngan nasik

beh2 kurang la ayat yer,
"ana, ko try la AF" ~ saya pggl sepet adalah ana yer
"taknak lah"
"alah try jer, tak dpt pun takpe, pengalaman tu best ok, bukan semorang dapat, bukan semorang berani ko tahu"

lagi lagi lagi sembang, pastu saya tanya la soklan panas tu

"ana, dalam hidup ko ni kan, cuba ko igt2 balik, apa perkara yang ko pernah cabar diri ko sendiri, erm maksud andak, benda yang ko sebenarnya tak berani, tp ko cuba je"

dan soalan saya adalah bertalu2 masa tu

"erm mcm masa sekolah dulu, dari sekolah rendah smpi menengah, ada tak ko masuk pertandingan ke, persembahan ke, apa2 la, sukan ke?"

dan lepas tu start la saya jobokan diri wakakakakaka ~ jobo adalah belagak

"andak ni ko tahu la kan, andak kan lembik, andak kan mcm penakut cakap depan orang ramai semua kan, tp kan, dari andak sekolah rendah, andak dah cuba mcm2, andak dah cabar diri andak (ayat tak boleh blah), andak masuk pertandingan bercerita, andak menang, andak masuk bertandingan berbalas pantun, menang jugak, andak masuk bertandingan persembahan, menang jugak bla bla bla bla bla" ~ pehhhhhhhhhhhh part MENANG tu saje cakap "keras2" sikit hahahaha

~ part sekolah menengah ngan zaman U malas lah saya nak cite kat sini, padahal masa sepet dah tertido2 nak dgr hahahahaha

chehhhhhhhhhhhhhhhh ayat belagak tak hengat! wakakakakaka, yelah walaupun pencapaian biasa2 jer, tp saya bangga dengan diri saya sendiri tau :p

kita tak tahu kat mana rezeki kita, ada orang rezeki dia, jalan2 tersepak duit sejuta ke kan, ada orang hari ni tido rumah kayu, kot2 tiba2 sok menang peraduan gores dan menang

ada orang jugak kena berhempas pulas kumpul duit

ada orang dpt harta pusaka

ada jugak orang yang mcm mawi la, dengan XFAKTOR dia kan, masuk AF, terus meletop2 kan

so rezeki orang ni susah nak jangka, yang penting kita CUBA, kalau tak CUBA, mana la kita nak tahu yer tak

~ jangan takut gagal dalam interview, last2 tak pegi sbb takut
~ jangan takut gagal dalam exam, last2 tak pegi jugak
~ jangan takut gagal bila test UPT peknen, cuba jer, yang penting usaha
~ jangan takut gagal bila nak start berniaga, tp biar betul cara la
~ jangan takut gagal amik LESEN L /P, dah dpt lesen takut nak bawak pulak, tryyyy jerrrrr

kalau gagal pun apa salahnya, gagal takpe mar, biar gagal daripada tak buat apa2 kan... biar gagal daripada dalam hidup kita ni, kita tak pernah cuba buat apa2, tapi asik merugut, merungut orang itu ini tak tolong kita, merungut kerajaan tak tolong kita, sedangkan kita nak yang senang2 ajer , yang penting usaha usaha usaha

sekian daripada cikgu zaimah

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

4 komen[s]:

Anil Wanina said... [Reply to Comments]

betul.. betul.. betul...

Ceera said... [Reply to Comments]

alamak, ceramah sudah.. huhu

AmY-AdLi said... [Reply to Comments]

wooowoo...
sgt traser..
saya takut nk interview...
sbb tu smpai skg x mintak mane2 keje pon.......

BigMouth said... [Reply to Comments]

awak ni, sungguh hebat zaimah.
Sy bangga dgn awak!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^