Follow Viruspadu

Saturday, February 21, 2009

Pengembaraan Bermula ~ UPIN dan IPIN

petang semalam saya ngan ceera dok borak gelak2 la, pastu ceera mengEksen diri dia, katanya malam nanti dia nak tgk upin ipin... aisehhhhhhhhh ni takleh jadi ni kan

"papa, nak tgk upin ipin malam ni"
"takde la, kat seremban belum start lagi"
"papa jgn nak tipu oooo"
"hahahahaha yolah yolah"

cissssssssss! hahahaha en.laloque cubak2 nak tipu yooo! tak dapattttttttt la, guwe bijak sekarang ok

dah petang2, en.laloque call balik,
"ok malam ni kita gi tgk"
"yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy"

senyum sampai telinga :p

omak nisa yang hover tau, nisa biasa jer hiks

sebelum wayang start weols makan2 dulu


yummy sooooodap, kteow sup, kaklang tgk mesti terliur ni,


dan seperti biasa, nisa mmg tak boleh tgk mama dia makan dengan aman, konfem dia nak share semangkuk jugak, kalau asing2 mangkuk dia taknak pulak, jenis suka makan sama2 nih, chehhh.... makan mcm ni pun bagus gak kan, untuk lebih mengeratkan kasih sayang gitu



tu diaaaaaaaaaaaaa... perut saya mcm over nau kedepan, hahahaha tu saje saya kedepankan tu checheche ayat cover :p

"erm, set combo no 2, ngan hotdog dua"
"hotdog nak letak sos tak bang?"

tiba2 nisa yang jawab "nyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk"
"eh nisa ni, abang tu tanya papa la bukan nisaa"
hikhikhikhik


selama ni kan weols dgr dgr jer cite ni best kan...


siyes weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

memang best gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

saya memang rekemen uols semua bawak anak2 tgk wayang cerita upin ipin ni, daripada awal start sampai habis, keje saya tergelak jer, tergelak bukan jenis senyum2 tu, tp gelak tak hengat punya uolsssssss

ada satu part masa depa nak berpisah ngan opet tu, dengan saya2 mengalir air mata, adoi la, sodeh acik tauuuuuuu

nisa pulak, mmg terpegun jer tgk wayang, mula2 weols terbayang nisa akan tido separuh wayang, tp segar bugar dia, masa kena kejar ngan raksasa la ular la, nisa paling panik, "atuttttt atutttttttt" sambil tepuk dada dia, pastu konon tutup mata ngan tangan, tp jari bukak luas2, hahahah sama gak ngan tak tutup, drama lebih minah kecik ni tau

keluar dari wayang, saya memang betul2 puas hati, terasa mcm nak tgk sekali lagi :p

bagus la kan, hasil dari anak tempatan mcm ni, berkualiti, jalan cerita menarik, takde cerita tergantung, sukeeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt! saya bangga jadi anak MALAYSIA, wah tetiba hikhikhik

jom tgk UPIN IPIN!

betul! betul! betul!

reply ~N82, ada english subtitle tak silap saya

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

7 komen[s]:

liwaniel said... [Reply to Comments]

betul betul betul..cerita ni mmg best...

prebetsabu said... [Reply to Comments]

klu tgk citer ni, jgn terus kuar panggung lps dh kuar nama tu.. sbb ada scene pendek si atuk, nenek ngn bapak raju tu.. klaka....

N82 said... [Reply to Comments]

Nak tanya, movie tu ada english subtitle tak? Thinking of taking my friends there but they don't speak malay

bOnda said... [Reply to Comments]

bile la bOnda dapat g ni..
siyes jelez baca blOg membe semua puas hati tgk upin ipin nih..huhuhu

RiEz said... [Reply to Comments]

betul3x...best sungguh citer nih...bagus bg anak2..opsss saye tader anak lg...

Anil Wanina said... [Reply to Comments]

hiks.. nak tgk malam ni... :D

cik KOpi said... [Reply to Comments]

dah tgk jugak
best best best

scene atuk opah dgn muthu tu lawak sgt
.::fikirkan masa depan::.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^