Follow Viruspadu

Wednesday, February 25, 2009

tutorial auto publish dan sticky mode :D

rasanya ceera dah buat tutorial ni dulu kan, tp sbb mcm ada ramai jer yang tanya2 saya lagi soalan ni, saya buat la entry khas yer

harap2 dapatlah membantu yer

ok ini tutorial untuk sticky mode yer

1. mula2 taip entry mcm biasa...

2. kemudian dah siap entry, terus click publish post

3. kemudian edit balik entry tu, tukar date dan time yang dibulatkan dibawah tu (dalam gambar), tukar sampai bila kita nak entry tu berada di atas


4. dan klik balik publish post

5. selesai

ok ini tutorial untuk auto publish yer

1. ok mcm tadi jugak, mula2 taip entry mcm biasa, sebelum click publish post tu, ubah tarikh dan masa yang kita plan bila nak keluar, contohnya hari ni adalah 24/2, kita plan nak autopublish entry pada 25/2 pada jam 8.00 am, so kita ubah laaa...


2. dah siap2 ubah date dan time, dah siap2 entry, baru click publish post


3. ok siappp...

harap2 tutorial yang tak seberapa ni dapat membantu uols

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

rajinnya kak vp buat tutorial

good good

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

heh..heh..heh.. mekacih.. kita pun dah pandai gak buat..

ARIBA said... [Reply to Comments]

wah..pelajaran baru untuk hari ini..;-)..thanks VP..

ken_Tank91 said... [Reply to Comments]

wah bagus ney....
leh jimat mase...
bagus2

appledia said... [Reply to Comments]

Sangat membantu!Tima kaseh kak jemah!^_^

Liza @ Adzriel AB said... [Reply to Comments]

baru nak try ni..tima kasih dik

narumi sakura said... [Reply to Comments]

wah arigato!! amat membantu..thnks

http://narumiaida.blogspot.com/

narumi sakura said... [Reply to Comments]

thnks tuk info y amt brgune ni =)

http://narumiaida.blogspot.com/

eyeyou said... [Reply to Comments]

nak tanya, skrang da wajah baru camne nak buat?

Normi Nieza said... [Reply to Comments]

knapa blog saya tak der mcm tu..huhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^