Follow Viruspadu

Friday, February 27, 2009

tutorial letak gambar besar

"eeeeeeezaty said... kak vp, boleh tlg ajar cmne nak letak picture bg jd besar cmni kat blgospot, sbb selalunya saya try x jadi tau wlpn dah letak large."

see! see! saya sangat prihatin kan, ewahhhhhhhh hahaha... harap2 tutorial dpt membantu ye darlinggggggg:D

mula2 kan, kita kena save gambar kat tempat lain, contohnya pakai photobucket ke kan, tp ini contoh saya letak kat geocities, ok kita copy address gambar tersebut, seperti yang saya bulatkan kat bawah yer


kemudian, kita buat entry mcm biasa, add pict tu, kita paste kan URL tadi, dan upload image


tadaaaaaaaaaaaaaa... siappp... dia akan ikut kebesaran saiz image kita tu lah, kalau bosaaaaaaa... bosa la ia, kalau kecik, maka kecik la ia, mcm contoh kat bawah ni


siappppppppppp!!!

semoga ilmu yang tak seberapa ni dapat membantu uols semua!

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

5 komen[s]:

zura said... [Reply to Comments]

salam...hi mama alesha.
sy zura...singgh blog mama alesha, bleh ek. so change link ok.

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

vp..

bile nk buat tutorial [nama_sendiri] {dot} com ni....???

wakakaka!

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

vp..

bile nk buat tutorial [nama_sendiri] {dot} com ni....???

wakakaka!

B..alang said... [Reply to Comments]

kenapa alang x pandai2 buat ni ... dan knape baju x pink ..??? tetiba jer...
Salam hari jumaat....

n.zati.halim said... [Reply to Comments]

heeeeeeeeee.. thankiu. actually, saya alr eeezatyy tu. hiks! thanks kak vp :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^