Follow Viruspadu

Wednesday, February 11, 2009

urut - urutan

entry lepas saya bgtau saya gi klinik pakar kan

so en.laloque memang amik cuti sbb saya ada appointment ngan klinik pakar seremban kul 8.00 pagi, pastu ada pulak appointment ngan klinik ibu mengandung kul 2.00 petang, ha hambek ko, seharian la jawabnya termenung kat klinik kan, alah uols klinik gomen kan ramai pesakit, so tunggu lama itu adalah perkara biasa la kan

dan alhamdulilah, sampai sekarang, walaupun dah masuk anak ketiga, tiap kali saya gi checkup ke apa2 ke, en.laloque tak pernah miss temankan saya, saya pulak gigih kalau hari appointment saya bertembung ngan hari en.laloque ada meeting ke hape, siap call klinik mintak tarikh lain :p . sebab kalau pegi berdua tu best sikit, kalau gi sorang2 tu boringggg kan kan kan... terima kasih yer papa, tak jemu2 teman bini mu ini, chehhh... ~ harus ckp time kasih kat blog tuuu, nak bodek2 sikit lalalalalala

so saya ringkaskan terus la yer, keputusan ujian hari ni adalah biasa jer, sbb hari ini saya sgt sihat, cuma lenguh2 loya2 sikit2 biasa la kan

ujian tekanan darah: doktor ckp bacaan rendah, tp masih normal

berat badan: saya rasa tiba2 naik mendadak pulak, daripada muntah2 hari tu kan jatuh 54kg kan, tiba2 hari ni naik 59kg, uols bayangkan wakakakaka... ni makan ke melantak ni :p

ukuran baby: sepatutnya sekarang adalah 20minggu kan, tp bacaan ukuran baby agak kecil kata doktor, ukuran adalah 18minggu, tp doktor kata biasa, so saya tak risau la, maybe saya kena makan supliment lebih kot, doktor sukhilmi... tolonggg tolongggg... kasik ubat best2 kat saya plissss chewahhhhh

pergerakan baby: juga aktif, tp sejak saya kerja dan sgt penat, saya terasa pergerakan baby pun mcm agak ermmmm..... , atau sbb saya aktif sampai tak perasan baby tu bergerak, ermmmm kena rujuk my doktor la gitu, tp td doktor check ok jer

jantina baby: ontah, saya pun saspen tau

mula2 saya igt saya nak masuk kerja, tp saya rasa mcm... masuk keje kejap, lepas tu kena gi klinik balik, so rasa bersalah lak hiks, so saya amik keputusan untuk cuti jer la, sbb saya cuti hari ni, saya pun nyendeng2 kat en.laloque, goda2 sikit, ayat2 sikit, :p nak gi urut kaki kat jusco la u , masa tu pulak baru kul 12 kan


sape nak urut kaki kat sini, tak silap saya 45minit adalah RM47 kot, rasanya la, kena konfem balik ngan en.laloque

untuk perempuan mengandung, kalau nak urut kaki tu, sila la pesan2 dulu, bgtau yang kita mengandung, dan suruh dia urut pelan2 gitu, yelah kan, risau gak kalau dia tekan kuat2 tu kan, keselamatan diutamakan :p


arghhhhhhhhhh memang asikkkkkkkkkkkk sekali!

lembut jer dia urut, kadang2 dia tanya sakit ke idak, saya sampai terlelap2, en.laloque lagi best, sampai tido berdengkur kat sebelah wakakaka hampeh jer :p, oh en.laloque pun urut kaki sekali, dia sebelah saya jer

lega betul la lepas urut kaki niii... hilang lenguh2 tau!

indahhhhhhhh kalau dapat hari2 mcm ni kan kan kan

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

16 komen[s]:

IBU KUMBANG said... [Reply to Comments]

meaning kita sama ari bersalin la.. saya esok ngam2 20 weeks.

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

wahh..beshnyerr kak urut2...

NONIE AZIZ said... [Reply to Comments]

hehehe...kalau akak VP agaknya sama taraf ngan En laloque kita.....takat urut manja tu harus tidur je ler..

nono said... [Reply to Comments]

salam,

wahhh...syooorgaa dpt terapi cam gini kak...hehehe

laloque said... [Reply to Comments]

Sebenarnya 1 jam utk harga RM47. Selepas urut kaki tu ada tambahan urut kepala dan bahu.

ogy said... [Reply to Comments]

wahh... manyak siyokkkk woo...

ai said... [Reply to Comments]

huiiiii...!
idak le teman. aku bab urut2 ni geli la wei. lelagi tapak kaki. mau tergeliat2 aku nahan geli. tp kalau laki aku urut rasa syok lak..erk!

Mya said... [Reply to Comments]

mesti la legaaa satu badan lepas mengurut kan..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

hehehehehe camne nak urut .. penggeli laaaa... alhamdulillah semuanya baik2 belaka wat Mmah...

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

hehehehehe camne nak urut .. penggeli laaaa

rillys said... [Reply to Comments]

syoknya..tak geli ke..huhuhuu

Anie said... [Reply to Comments]

best gak seklai sekala urut kaki...

best tgk vp peknen...saya nih bila lah...

anak pertama kita sesama peknen..
nih zaimah anak ketiga dah..saya still masih sorang anak..

Cho Zila said... [Reply to Comments]

salam..
klinik gomen biasakler, tp teman kalau gi suka sorang2 sebabnyer senang nak bersembang ngan ibu2 mengandung.. kot bawak mr hubby asyik tengok dia jer.. teruk betoiler temannikan...
sonok urut2 kaki, memang kalau ngandung kena bagitau awal2 kat tukang uruttu..

Mak Su said... [Reply to Comments]

bestnya kalau hari2 ada orang urutkan kaki :)

ZH - Ena said... [Reply to Comments]

tumpang iklan tuan umah..

jamu mata lihat koleksi wallet, tudung ekin, selendang, korset pelangsing badan..

http://zh-niceladiesstuff.blogspot.com/

~~ciklinn~~ said... [Reply to Comments]

wahbestnyer urut2... nak2 bila pegnant kan.... hilang letih2 semua..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^