Follow Viruspadu

Wednesday, March 25, 2009

simpul biawak

uols tahu ke simpul biawak tu apa?

alah kejang kaki or krem kaki yang sangat sakitttttttttsss gilers tu, kat bawah betis tu tau, tiba2 mcm urat kena tarik, ohhhhhhh sakit dia tuhan ajer la yang tahu, chewahh... oh sila google utk keterangan lanjut la yer

dan hari ni saya dah mula kena, wah bencinyaaaaaaa

tgh2 pagi dalam kul 4-5 pagi mcm tu, tiba2 saya terjaga, kaki saya dah sakit krem nak mampos, apa lagi terjerit2 la saya, tp saya tahu en.laloque ada kat sebelah, so tak la risau sgt

"papa papa, tolong kaki ni, kaki ni" ~ kena bgtau kaki mana, kang tersalah

hahahaha, terus melompat en.laloque turun katil terkejut bini dia menjarit tengah2 malam, masa sakit ni tak fikir dah kalau menjerit nisa terjaga ke hape, haks haks haks

lepas en.laloque tolak2 kaki, then ok la, legaaaaaaaaaa...

kalau kena simpul biawak ni, memang kena ada orang bantu la, tolak tapak kaki ke arah muka, erm mcm mana nak ckp ek, ahhhh kira paham la yer,

tp ada jer orang boleh setel sendiri, tanpa bantuan sape2, depa kata kena tolak kaki kat dinding, tp jenuh nak cari dinding la pulak tgh sakit2 tu kan, dah nama pun kejang kan, mcm mana nak gerak , cheh ckp jer la mengada2, mcm2 lak alasan kan saya ni :p

pastu, igtkan x kena lg, dalam kul 7.30 tu, kaki sebelah lg pulak kena, tgk2 sebelah, en.laloque takde, haruuuuu... mcm mana ni, mano laki den ni, arghhhhhhh...

"papaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
ha amik ko jerit sekuat hati, plan nak cari dinding tak berjaya hahahaha, adoila, tiba2 dgr pintu ditolak ngan kuat, en.laloque muka panik masuk bilik, dia igt apa kena ngan bini dia, rupa2nya kena simpul biawak jer keh keh keh

ampun! ampun!

dan esok2 konfem kena lagi ni, skrg pun betis saya masih sakit lagi bila berjalan, ohhhhhhhh seriau la pulak!

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

21 komen[s]:

luvmum said... [Reply to Comments]

vp..seblum tido suruh la hubby urut kaki guna minyak urut panas(biasa warna merah minyak tu).dan pakai stokin.dulu masa sy ngandung pun mcm tu gak.tiap mlm suami urut2 kaki..alhamdulillah kurang la kejang2 time ngandung.

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

ha'ah kan vp, klu dah kena tu.. addoooiii ler sakitnya.. sib baik ada yg membantu kan... tak pe masa ni ler nak ngada2 minta bantuan..heh..heh..heh

♥ EeiNz ♥ said... [Reply to Comments]

kte pun panggil simpul biawak gak !! ;)tips dr mak kan, mak soh genggan bhgn betis tu lama² smpaila ilang rs skit tu ...akk try eh , mane tau berkesan plak ...x pun tarik2 jari kaki kuat2 ;)

baby AF said... [Reply to Comments]

VP, kalo saya biasanya kalo kn simpul ni bangun berdiri insyaAllah akn hilang..mula2 susah tp dh biasa oklah..

honeysour's blog said... [Reply to Comments]

AKAK TAKE CARE YE..

nizafauzi said... [Reply to Comments]

kak vp, sy mula2 ngandung dulu ade skali 2 kene.. pastu skarang alhamdulillah dah takde dah.. sy minum susu n mlm2 sapu minyak panas n pakai stokin..

org kate sbb tak cukup kalsium..

sheila said... [Reply to Comments]

sblm tido letaklah minyak panas, vicks ke..pastu pakai socks..

pastu the next day bile dah bangun strech2lah sikit kaki tu..biar "biawak" tu x masuk dlm betis tu hahahahha..

ana said... [Reply to Comments]

adoooooiii memang sakit..ngandung kali nie x kene sgt.. baru 3 kali.. masa ngandung kan kakak.. wawa...waa tiap mlm mesti kene...sabor yerk..

SyaNa said... [Reply to Comments]

ari tu baru kakak sye cerita pasal ni..
dia pn tgh peknen..
mmg org peknen selalu kena ke??

Ma_sUyinFiqah said... [Reply to Comments]

salam vp, org ngandung mang salu kena simpul biawak. Akak salu kena dulu.Biasanya kita kena mintak tolong org untuk halakan tapak kaki ke bawah masa kena tu.Then mintak orang tu main2 ngan tapak kaki kita tu. Pastu kat tempat yang sakit tu yakni belakang betis...mintak orang tekan ngan jari. Insyaallah pagi tu tak sakit dah. Malam tido pakai stokin dan makan pil kalsium. Selamat mencuba.

E.L.L.Y.N said... [Reply to Comments]

vp,
masa saya pregnant dulu pun slalu kena gak..doktor kata kurang kalsium..so minum la susu lebih sket n mkn pil kalsium ye...

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

adoyaiiii kena simpulan ni la paling sakit skaliks.. erkksss mau terkucil gak menahannnya... hmmm tuam-tuamkan sikit mana tau terlerai simpulannya tu

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

Uish..kesiannya.
Memang sakit kalu kena tuh.
Pagi nanti mesti akan rasa sakit kat peha ngan betis.
Nak jalan pon susah.

nizza-abira said... [Reply to Comments]

memang sakit!
nizza selalu kene. yg terbaru sabtu lepas. Menjerit acik memanggil laki yg kebetulan dah kuar dari bilik. tp bg nizza, bila kene krem ni memang kene ada seseorang yg membantu.

syafinaz said... [Reply to Comments]

salam,hi..akak pun dulu kene gak. anak dah 2.so da rase bnyk kali la. sakitnye kan!bg akak ia di namakan simpul biawak sbb mase sakit tu akak bayangkan ade biawak gigit betis.heheheee.

atty's said... [Reply to Comments]

masa preggy..kty selalu..kena..dua ari pun tak ilang sakit..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

N slalu kne ble time ujan sejukkk sgtt...

rynas said... [Reply to Comments]

betul simpul biawak sebab kurang kalsium..VP banyakkan minum susulah sebelum tidur sapu kaki ngan minyak panas pastu pakai stokin. saya masa anak first penah kena..bila yg kedua dah tak ada dah..ttp mmg amalkan minum susulah

Hijrah1429 said... [Reply to Comments]

Selalu kena masa mengandung anak saya...memang sait gila..meleleh air mata..kdanga lama lak tu...yerlah sebab sorang2 takde sapa nak tolong...


VP..hari tu akak baca VP buat pregnancy test 9 kali ..kali ke 10 baru positif...selang berapa hri buat tu...sangat mengujakan bila baca...sebab akak dah 5 kali buat dikkk...sebab VP punya kata2 "selagi tak period selagi tulah ada harapan..."

mieoney said... [Reply to Comments]

penah tak akak kena waktu drive?

firdaus said... [Reply to Comments]

jalan2 cari maklumat pasal simpul biawak, terjumpa blog ni..terkena pulak simpul ni pagi tadi, mak oii..sakitnyya..orang laki tak mengandung pun kena..bukan orang perempuan mengandung je..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^