Follow Viruspadu

Friday, April 24, 2009

breast pump

simple jer saya punya breast pump ni kan, jenama pureen, harga dia saya sudah lupa, tp x mahal laaaa

saya beli lama sudah, zaman alesha dulu, ha kira? berapa tahun sudah, sangat tahan lama kan :D

bagus sebab pakai bateri jer, pakai bateri AAA jer, bateri pun senang cari, nak charge pun boleh, so dua2 boleh la

kecil pun kecil, senang nak angkut pi mana2 kan, masuk henbeg pun muat okey

so kepada bakal2 ibu, kepada ibu yang bakal melahirkan baby... anda dah beli??? penting ni... mungkin sebelum bersalin uols rasa mcm tak perlu jer kan, tapi sebenarnya sangat la pentingnya tau

jenama adalah tak penting, tak kisah la, janji ado, dan janji selesa digunakan oleh si ibu

11 komen[s]:

:: alia diyana :: said... [Reply to Comments]

akum akak VP... dah lama dah sy baca blog akak ni... best=) suka baca ttg life akak ngn family...semoga akak selamat melahirkan anak yg sihat nnt.. btw, cm mana ngn result MOGTT aritu? ok ke?

edrina said... [Reply to Comments]

vp, akak pun pakai yg ni ajer.. harga dia tak silap akak RM140+ cam tu la kot.. lupa dah

Ryn said... [Reply to Comments]

salam...sama laa kite py pn cap pureen gak...berjasa laa jugak w/pn murah pn...hehehehe..

nenekrock said... [Reply to Comments]

kakkkk cara nak gunanya cano???
haks ado yg kono kuntau kang ha =P

Nor Jannatul Fadilah Abu Zarin said... [Reply to Comments]

mmah, aku pon pakai pam ni skrg...beli kat tesco RM99 je, tapi harga dia mahal sikit kalu kat the store RM139, xkesahla, yg ptg mmg bes pakai pam ni... dapatla aku pam buat bekal susu aien kat umh baby sitter...jgn x tau, anak aku aien dah umur 4 bln lebih, aku bagi dia exclusive brestfeeding :) xcampur2 punye tau! :)niat aku nk bf sampi umur dia 2thn & tanak campur susu ibu sampi umur dia 6mths. Ikut nasihat doktor...i'allah selagi mampu :)

nizafauzi said... [Reply to Comments]

kak..

bape harga die ni ek.. suction die kuat tak?? kwn sy pun beli pureen nyer, tp manual la.. die kata tak kuat.. kalo yg ni ok, sy ni beli yg ni jela..

ArPeGGiOS said... [Reply to Comments]

sama macam saya punya...
beli RM 98.00
tapi bunyi dia kuat sikit kan..

MuMMy 2 Haqq said... [Reply to Comments]

sy penah pakai..tapi bunyik diaaa..org sebelah pon dengar! hehehe..

hilda said... [Reply to Comments]

kenapa tak perah jer?? sebab org cakap pam nih sakit .. ye ke?

Ina Hashim said... [Reply to Comments]

kalau nak bfeed baby for long term,elok gak invest dalam pam yg lebih tahan lama spt Spectra3, Ameda, Medela

ratna said... [Reply to Comments]

vp..bagus tau pam tu.. saya pakai pam yg tu jer. mmg byk berjasa. tp kalau vp tak nak buang duit asyik beli batt jer..beli la adapter dia. senang..pakai letrik jer. sbg bukti http://ratnamurniwati.blogspot.com/2008/11/terbaik.html







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^