Follow Viruspadu

Wednesday, May 27, 2009

dua minggu awal

salam semua

adakah blog saya telah menunjukkan tanda2 nak bersawang hikhikhik

tunggu sikit hari ni, lepas ni, konfem lagi bersawang kekdahnya, makin hari makin menyampah nak ngadap pc, ntah kenapa katil asik melambai2 suruh baring, chewah!

seperti yang uols dah tahu kot kan, saya dijangka bersalin pada 30 jun, (siap boldkan lagi hahahaha mak hover tau nyah), jangka jer, betul2nya ontah la kan, mungkin lagi awal dari tu, mungkin lewat dari tu, sekarang pun dah ramai yang tanya, "dah bersalin ke belum" huhuhuhuhuh... rasa bersalah pulak sebab tak bersalin lagi wakakakaka boleh gitu!

disebabkan pekeliling dah keluar yang membenarkan penjawat awam boleh apply cuti 2 minggu awal sebelum bersalin hureyyyyyyyyyyyyyyy... oleh yang demikian saya sangat la berbesar hati nak meng-apply tanpa rasa ragu2 di hati, sekarang ni pun pegi keje, main tolak2 kaki jer berjalan, janji gerak jer, sangat tak produktif! nak apply cuti tanpa gaji leceh sangat, itu ini la, kena mcm ni mcm tu la, arghhhhhhhh... leceh sungguh!

lepas tu kita apply lagi "cuti jaga anak" selama tiga bulan wakakakaka indah! indah!

sudah lah, lebih baik berhenti keje jer :p

beberapa minggu lepas, berat baby saya sudah 2.2kg, minggu depan checkup lagi dan scan lagi, saspen pulak! adakah kepala baby masih di atas (songsang) huhuhuhu SERAM!

~selingan, copy dari facebook cikly tadi

kenapa sampai mcm tu sekali nyorok2 makan kambing dari ma hahahahahaha, adoilaaaa

erm... ok tu je

mari kita sawangkan balik blog ni :p

22 komen[s]:

edrina said... [Reply to Comments]

amik jerk cuti vp.. dah org offer amik jerk kih kih.. apa2 pun take good care of urself kay.. be safe

RieNa said... [Reply to Comments]

betul kan, rasa mcm nak cuuuuuutiiiiiiiiii je..nak jalan pun x larat..tp kalau shopping brg baby bertenaga plak rasa diri nih..hahahaha!!

saya due 25/6, meh celen sapa yg akan 'meletup' dulu..hahahaha!!

moga semuanya selamat hendaknya..amin....

Big Momma said... [Reply to Comments]

mah, selamat berehat dan menunggu ya!!!

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

wahhh.. dah mak due dah ker??
slamat bersalin yer..
zura dulu pun kepala beby kat atas gak.. alhamdulilah masuk jer mingggu 36 dah pusing... amalkan minum air zamzam.. pastu mlm2 pujuk beby suh dia pusing bawah...

mannira said... [Reply to Comments]

moga semuanya selamat..aminnn....

neezareef said... [Reply to Comments]

wah..x pasan la ade kuar circular pasal tuh..
btw..semoga semuanya selamat

DYLA said... [Reply to Comments]

cuti selagi diberi ye tak....

elok la VP amik dpt rest2, & buat persediaan mental & fizikal.

bila org lain pregnant rase mcm jap je.. bila diri sendri apsal terasa lama plak. huhu.

sy doakan VP & baby sihat2 hendaknya.

zh-ena said... [Reply to Comments]

bestnyer dpt cuti lama2

za_planet said... [Reply to Comments]

semoga akak ,baby,nisa&papa nisa sihat2 selalu..!!
jangan paksa diri kak.. lepak2 la okey :)

RiEz said... [Reply to Comments]

bestnyer biler saya nak ader anak nih...uwaaa...mana bakal hubby ku nih..lambat....

nasaoji said... [Reply to Comments]

jg diri yer kak VP...

nak tgk bby baru / adik nisa nnti...hhuurreeyy...;p

suealeen said... [Reply to Comments]

sebulan sebelum bersalinkan Syafiah memang dia breech, tapi alhamdulillah dia engaged akhirnya.

bestnya la kan... terus je rasa nak bersalin lagi bila baca entry ni! isk!

liwaniel said... [Reply to Comments]

tak lama lagi je vp nak bersalin ye...wanie doakan semoga semua nye selamat...wanie pulak due bulan 10

yantz-yeem said... [Reply to Comments]

huh...kalo dah sarat2 n sampe kena paksa seret kaki tu mmg susah...cam sy la vp masa peknen time cenggini bb still songsang..kalo songsang sy tau azab nyer mmg perit sket...kalo nak berjln, berdiri mmg terseksa sgt sampe kena paut kat dinding...so baik lah vp rest aje...kalo sy time2 cenggini mmg dah apply coti dah...
so smuga smue nyer selmat la yea..

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

cooootiii jek mah...klu itu gayanya....wekekekek...

atty's said... [Reply to Comments]

salam mah..kalo tak larat amik je cuti..hehehe .take care ..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

waaaaaa rezeki jangan ditolak..he he he..best oo cuti..dapat vp rehatkan diri kat umah..take care ok..tak sabar nak tgk adik nisa...

Nanak said... [Reply to Comments]

take care VP..

my triplet babies... said... [Reply to Comments]

wah nie bukan cuti awal 2 minggu mmah, nie dah sebulan dah.. nampak dah bwak beg besar balik umah mak last week?? ermm ejad pon dah mmg tak larat gak nak ke ofis, tp rasa kejer nie ada nak disettlekan, so pie gak ler...nak bykkan berjalan, org kata senang bersalin nanti...kita sama2 saing nanti k!!! mmah nak bersalin kat mana???

Mr N Mrs |mran said... [Reply to Comments]

hi there, first time bace blog ni :)

saya pon dijangkan bersalin akhir bulan..tapi awal sket la around 24/6

skang kerja lagi..maybe nk apply cuti a week earlier jer dari due date..apply awal2 harus la i sangap tatau nk buat apa kt rumah :D

wpun skang ni nk bergerak mmg la susah..tapi boleh lagi la..

so selamat bersalin ye!

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

kejapp je ms bjln kak sis..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

;D jom deliver baby sama date besday ngan akak nak hehehehe 13/6 OK







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^