Follow Viruspadu

Friday, May 15, 2009

mcm2 jenis tag :D

saya telah di tag oleh Mannira

mula2 baca mcm lawak la pulak, tag pasai cuci toilet pun ada ker hahahaha

very the kreatif tau! layannnnnnnnnnnn

oleh sebab saya takde helper bibik whatsoever tu, so semua kerja rumah ada sekecik2 kuman sampai segodang2 gajah, semua saya ngan en.laloque yang setelkan, walaupun ada ura2 nak panggil helper weekend la apa la, semuanya ngarut, sudahnya sendiri kemas

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
erm, bila ek, rasanya cuci masa mandi tu jer la, setakat berus2 mana yang kotor, yang minor2 la, yang terpandang dek mata, (itupun kalau rajin)

tp kalau cuci secara total tu bila ek, rasanya bulan lepas kot, ke dua bulan lepas, tertonggeng2 ko makyong ni cuci toilet, masa tu roh rajin masuk dalam badan wekekekeke... kalau tak, takde maknanya laaa... harus acik berzikir sebelah telinga en.laloque suruh cuci toilet wekekeke

toilet yang lain2 tu, maknanya toilet bilik baju ngan toilet bilik bawah, harammmmmmmmm acik usik, pakai pun idak kan, lantak pi laaa... tunggu lepas bersalin la kot tgk2 balik, KOTTTTTTTTTTTTTT

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
apo yang adooooooo, pakai ajer pencuci baju yang ado tu, janji sabunnn... janji bersih!

kalau terajin sikit, pakai la clorox tu

dulu2 rajin la beli pencuci toilet tu, sekarang takde laaa

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
ni mop lantai kat bahagian mana ni, kelmarin rasanya baru lepas mop lantai bilik, sebab nisa kencing baikkkkkkkkk punyaaaa... suruh pakai pampes taknak! oklah fine! jenuh ni pesan kat dia,

"nisa kalau nak berak nak kencing bagi tau mama tau"
"erm erm"

ermmmmm jer yang lebih, tp lepas dah berak kencing baru dia bgtau, dah banjir lantai tu

sabo jer la, dulu pandai jer bgtau, skrg dah malas kot

semalam pun saya mop lantai dapor, mcm biasa, nisa tumpahkan air sesuka hati

ha kira la sendiri seminggu berapa kali saya mop lantai, tiap kali nisa tumpahkan air la roman eh

itu baru saya, en.laloque pulak tak tahu la berapa kali dia mop lantai, harusssssssss lagi banyak kali

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
menjelang malam ni, dalam kul 6-8 ke?

ye la tu kot kan

kalau mcm tu kan, tugas apa ek, balik kerja kan, mandikan nisa, angkat kain di jemuran, kalau terajin tu lipat kain terus, kalau malas, humban kan ajer, makan2, biasanya beli jer, tp kalau rajin masak la, kalau en.laloque rajin dia siram pokok kot,

cuci botol nisa, masak air panas, letak kat bilik, ala keje biasa2 jer kot

erm biasanya weols santai2 jer la

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
kalau masak yang paling simple - masak nasi pastu goreng telor makan ngan kicap jer, uhaiiiiiiii sodap boto time lapar ni

kalau beli yang paling simple - burger ramli jer kot, tak pun order2 delivery ajer

biasanya beli la kan wakakakaka, beli lauk makan depan tv pehhhhhhhhhhh layan

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
erm minum pagi la yer, erm... buat yer... erm

en.laloque adalah tidak minum sebarang jenis air2 mcm teh kopi nescafe milo apa jadah tu semua, jd sangat tak berbaloi saya buat air pagi2 tu, sbb sudahnya akan di buang ajer

jadi minum air masak ajer la, tp kalau saya teringin nak minum air manis2, saya buat la secawan, air kopi ke teh ke milo ke, buat yang 3 in 1 tu jer, sbb kalau beli yang tin2 tu, mcm milo tin tu kan, memang keras2 la milo tu tak berusik, kesimpulannya kang sama jer, buang dengan tin2 yang penuh itu, dah expired marrrrrrrrrrrrr

tp kalau gi sarapan mamak, saya order teh tarik satuuuuuuuuuuu

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
"selamat malam papa, selamat malam nisa, mama tido dulu tau"

biasanya memang mama dia la pengsan dulu, lepas tu nisa akan diuruskan oleh en.laloque muehehehehehe... kadang2 ajer la saya take over bila en.laloque tak sihat ke terlalu letih ke apa,

tp biasanya nisa kalau dengan saya senang jer, dia buat hal sendiri jer, golek golek golek tiba2 dia dah tido, tak banyak cerita, kadang2 tak payah bekal susu nyot nyot pun boleh tertido sendiri, tp kalau ngan papa dia, asik la buat hal, nak nangis dulu la, nak makan coklat la, nak dukung la apa la, manja sangat ngan papanya

keje2 cek kunci pintu, lampu katop ke idak tu semuanya jugak kerja en.laloque

8) HARUS JAWAB TAG....
iyaaa sape yer saya nak tag ni, ikut la yer, korang nak buat ke idak, chewahhh, tp nanti saya wat spotcek wakakaka mcm paksa la pulekkkkkkkk
1. zyma saad
2. Softtouch Hanim
3. rillys
4. liwaniel
5. nasaoji

tu jer kot, yang lain2 nak buat silakannnnnnnnnnnnnnn

10 komen[s]:

nenekrock said... [Reply to Comments]

hahahhaha mcm2 lahai

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

alamak kene tag lah..terkojut den..mcm soalan kepochi jer..he he he.InsyaAllah akan buat.

rillys said... [Reply to Comments]

haha...mcm2 ada soklan2 dia...tunggu ruh rajin masuk ke diri yer vp!

liwaniel said... [Reply to Comments]

heheheh...nanti wanie buat ye

mannira said... [Reply to Comments]

tq..he..he...

adha said... [Reply to Comments]

samo la den kalau cuci toilet, sabun mandi yg den kerja kan.. hahah sabun mandi yg murah2 tu beli wat sabun toilet.. aci tak???


nota kecik : i sedih u tgok gmbr arwah.. dan2 tu teringt arwah anak i.. lama tul tak g ziarah pusaranye.. sejak peknen 6 bulan, tak larat nk cangkung baca yasin.. 24 mei ni kalau arwah masih ada da 2 thun usia dia..

mybe skrg dia kawan ngan arwah lesha.. da jd bidadari syurga pun..

Al-Fatihah untuk Alesha abriza juga untuk anak i Nur Hamizah Izzati...

RiEz said... [Reply to Comments]

hikhik mcm2 tag la...

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

lor.. tag pasal ni pun ada ya...

nasaoji said... [Reply to Comments]

hohoho...nak buat..nak buat... (cara nica ckp nak amik pnggn dr mamanya tuk membsuhnya..) ...;p

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

Ayoyoyo....

VP,Ai dtg dgn berani utk mengambil & m`jwb tag yg you kasi ni.

Adehhhh,mcm exam la pulak ye...

**Cica, ko tlg Acik Zyma jwb tag utk omak ko,boleh?? Huhuhuhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^