Follow Viruspadu

Tuesday, May 12, 2009

potluck kejutan buat ibu

ok entry ini adalah penuh dengan gambo gambi, letih la mata korang nanti ni, kalau malas baca stori tgk gambar ajer la jer

plan sambutan hari ibu kali ni memang tak plan dari awal

hari jumaat sebelum tu, kakcik saya dah call tanya2 saya balik cheras ke idak, saya mcm biasalah kan, tak konfem lagi, tgk tahap kesihatan mcm mana, orang mcm saya ni payah sikit nak buat janji, kang tak tertunai jenuh kena explen semua kan

kakida jugak YM saya, borak2 tanya saya balik cheras ke idak, saya jugak bagi jawapan yang sama jugak, tak berani nak janji apa2

malam tu, saya dapat sms dari akak, bgtau yang nak buat potluck untuk kejutan hari ibu, masing2 dah ada tugasan masing2, adoilaaaaaaaaaaa... poning kepala acik memikirkan nak bawak apa semua

en.laloque tu la memula sajes menu makanan bukan2, mau ajer kena flying kick, tu diaaaaaaaaaa dalam pada takde daya semua tu, tp bab flying kick tu laju jer kan wakakakakaka

sudahnya weols sebulat suara setuju bawak laksa, tp mcm biasa tak berani nak roger2 akak lagi bagi tahu nak bawak apa, takut last minit tak jadi lak kang, haru jer

sabtu malam tu, ada pasar malam, masa tu baru hegeh2 cari bahan masak laksa, semua bahan dah cukup, baru saya sms akak, bgtau weols bawak laksa

paling tak boleh blah, nak buat kejutan punya pasal, semua kena sampai rumah mak, masa mak dah keluar gi masjid (kursus haji), so kelas mak antara kul 2 sampai kul 5 kan, tu yang weols bajek2 siap2 masak laksa, siapkan bahan2 laksa kul 2 tu, agak2 dah kul 2 lebih tu baru gerak dari seremban, seremban ngan cheras dalam 45minit ke sejam lebih gak la kan, so sampai cheras kul 3 tu just nice la orang kata

sampai2 cheras, budak2 membz main game


omak2 budak dah takde, gi mana ntah, beli jajan2 kek2 gitu la kot, saya sampai2 yang ada tak ramai la, kejap2 duduk 5 minit mcm tu, akak lak sampai ngan mihun sotonya, pehhhhhhhh meleleh acik bau

nisa baru bangun tido, sbb tu la mengada nak meriba jer tu, sempit perut saya, huhuhuhuhuh


hidangan tersedia atas meja, tp belum abis kemas lagi, terima kasih kepada akak ngan kakida yang bertungkus lumus kemas2 meja, saya adalah duduk menjadi juri :p


masa jam dah kul 4 mcm tu kot, mak saya dah call suh datang amik dia dah, tp si ceera zack-u kakcik kaklang tak gak balik2 lagi, adui tak menjadi pulak kejutan kita kang, apa lagi akak saya kecoh2 la suh dorang balik segera...

kelangkelibut la masing2 baru nak bancuh air buahnya, baru nak potong buahnya



di"bantu" pulak dengan budak2 yang sibuk nak "menolong" termasuklah si nisa tu haaa... maksu potong buah jer, dia kebas sepotong, tak henti2 dia belasah tembikai




kek dari SR, alahai kek keju la uols, bukan selera ku huhuhuhuh, ni feberet atam ni, saya rasa sesudu jer pastu tak lalu nak telan dah, mungkin selera makyong tak sama la kot kan


nisa yang setia menanti buah tembikai, lambat betui maksu potong yer nisa wakakakaka



havoc giler dapo masa ni, bising hamat, masing2 berebut2 nak cakap, masing2 berebut2 nak jerit2, eh ai behave saje kat tepi yer, chewah nak jugak puji tu


nisa very the belengas


hidangan2, masih lagi menyusun2 lauk pauk atas meja masa ni



tattt tttaaaadaaaaaaaaaaaaaaaa... ini dia kek hari ibu nya, di sponser oleh abang


yum yum yum, laksa yang over banyak tp kuah secotet jer, sikit!


kuah sup dan kuah laksa


air buah disponser oleh kakcik kot


spageti pulak dari kaklang


semua ayak gas, saya adalah tidak boleh minum, tp saya belasah ajer minum, sbb tu la perut saya menggelegak2 rasa nak muntah semua, muahahahaha padan muka kat diri sendiri


yeeeeeeeeeeeeeee... mak abah udah pulang...

masa mak abah sampai rumah, adik beradik saya semua dah terkinja2 ni, siap ajar anak masing2, kena jerit apa, kena jerit macam mana, siap tutup2 pintu ko, konon masa mak bukak pintu tu, semua kena jerit, "SELAMAT HARI IBUUUUUUUUUU / OPAHHHH"

mak saya punya terkejut sampai melompat2 wekekekekeke, yelahkan masa dia kuar rumah, rumah kosong jer takde orang, tiba2 balik rumah, gamat mcm nak pecah romah eh


eh bila korang masak

eh banyaknya korang masak

haaa mcm2 jenis terkejut la gayanya

bestkan tgk orang yang kita wat kejutan tu terkejut keh keh keh keh, mcm puas giler la

ok mak, bersedia, potong kek


doa di baca oleh abang ngah, laki den ngelat2, konon2 dia dukung nisa takleh baca doa wakakakaka, nak kenakan si ciput, menantu baru, tp ciput pun ngelat gak, pura2 datang lambat nih wakakaka, hangen jer atam kena usik2



*perut atam moncet* wakakakaka sempat lagi nak kutuk tu



hadiah hari ibu dari uteh akak erieq, saya tak sempat nak kuar beli apa2, harap maklum, kalau dah mcm ni kan, takde makna nak gi jalan2 semua kan, seb baik uteh jadi penyelamat, dia belikan emak bantal urut tu, cayalah teh


tu dia, bantal pink lagi, mak saya adalah geng saya, minat giler kaler PINK, oh ini adalah faktor keturunan ni lalalalalala


sapedek time!

saya sempat makan bihun soto akak jer, lepas tu perut dah memulas2 nak muntah mcm tu, tu la padan muko den, sape suruh minum ayak gas kan, sudahnya lepas tu tgk2 ajer orang makan, tp gigih gak togok air2 kat situ

nisa makan sendiri, makan dengan geng2 dia, so en.laloque ngan saya makan dengan sangat aman sekali


ye, memang, sape yang baca blog ceera, memang keje dorang kutuk saya jer hari tu, adoilaaa... seb baik ai dah biasa you

"eh andak ke ingatkan abang lang"
"woi woi kuang ajaq niiiiiiiiiiiiiii"

"la nampak kecik je ko ana, sbb duduk sebelah orang beso"
"cis cis cis"

"eh andak, dari tadi asik andak jer tambah"
~ tp sebenarnya dorang ckp dengan abanglang

hampeh mu! wakakakakakaka

pastu keje atam pulak asik snap gambar saya wakakaka, tak gunak ko tam, takpe2, akan ku balas dendam nanti yer, akan ku tunggu waktu itu, chewah

nama pun "dendam itu indah" kan... wakakakakaka sambil gelak2 pegang perut



lihatla betapa riangnya hati seorang ibu, agak2 nanti saya dah berusia, nisa akan wat kejutan mcm ni tak kat mama dia hiks... pandangan jauhhhhhhhhhhh

ok tu jer la kot, tu pun naik pitam saya taip ni

12 komen[s]:

--{♥Mahirah Abd♥}-- said... [Reply to Comments]

best nyer.....tomey cica akk... ;)

atty's said... [Reply to Comments]

insyallah nanti mesti nisa..pakat ngn adik badik dia..buat utk mamanya..kejutan ari ibu..sbb dr kecik dia dah tgk family mah..buat gtu..

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

fuh warvelles laaa.. menjadik jugak kejutan hari ibu nie.. sure bahagia hati mak VP bila anak2 dapat raikan bersama hari indah

gee ryder said... [Reply to Comments]

bestnye mkn...
umah u ni gamat manjanggg...

zh-ena said... [Reply to Comments]

wah meriahnya

Maizatul said... [Reply to Comments]

very the bahagia n happy family...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

banyaknya makanan...sedapnya...bestkan kalu org yg kita nk buat kejutan tu terkejut...InsyaAllah kalu VP terapkan dr sekarang kan contoh mcm VP buat kat mak VP tiap2 tahun kan,mesti nisa akan buat mcm tu kat VP...

RiEz said... [Reply to Comments]

hehe comel perut akak...

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahahaha

sonoknye dapat kenakan andak..

ratna said... [Reply to Comments]

seronoknya..

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

amboiii sonokknyerrr....
mahh...sila amek award kat blog saya eh...

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

wah..hapening kan.. seronok je







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^