Follow Viruspadu

Tuesday, June 02, 2009

pantang di rumah sendiri

Pantang sendiri ok ke?



22 komen[s]:

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

ok puan vp!!!!
heheh mak saya dulu sorg2 kat US masa lahirkan saya...
ok lah... pak aji saya ade
hehhehehe

Cikpid said... [Reply to Comments]

hehehhe..seminggu pertama tu sbb lemah bdn kan..baik ddk umah mak atau MIL dulu..lps smmggu dh gagah sikit barulaa okeh ddk sirik

RiEz said... [Reply to Comments]

errr..saya takde idea..tapi terpulang pd tuan badan =)

ija said... [Reply to Comments]

ermmm..kalau ada org guide ngn tlg, aku rasa ok kot..

suealeen said... [Reply to Comments]

salam VP.. saya antara orang yang terpilih untuk berpantang sendiri. no choice la kan. mak di Mekah, mak mertua di kampung (dia bukak kelas pengajian al-Quran), anak plak tu dok di NICU. takkan nak tinggal anak di NICU sensorang, kita dok kat rumah mak mertua? takleh la camtu. berpantang sendiri tak susah la sebenarnya...

zh-ena said... [Reply to Comments]

ok ajer nak berpantang kat rumah..tapi elok ader pengawasan dr mak kita @pun MIL kita ker..

sbb bdn kita lemah kan dlm mggu pertama..kita pun tak blh gerak byk sgt..mmg perlukan pertolongan dr org lain..

nasaoji said... [Reply to Comments]

ok la...mak seniri jg kan?..leh manjer lbeh2..

klu ngn mak mentuer, tkt blakang citer..hehehe...;p

Hotmama said... [Reply to Comments]

ok je,janji kena pandai jg ler.

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

VP....

Berpantang sendiri?
Itu berdikari namanya.
Next time you dah tahu nak manage sendiri.
Lagipun,En.Laloque kan ada....
Dia pasti menjaga you dengan sempurna,Insya Allah.

Take care ye,VP.

IxoR@ said... [Reply to Comments]

Ok aje...janji en.laloque ada. Pasti semuanya beres! Nisa pun ada boleh bantu....hihihiii.

Dah ada experience kan? Senang la skit...

rynas said... [Reply to Comments]

kalau dh anak kedua ni tak ada masalah rasanya lg pun mak dekat jer apa2 hal leh balik umah mak kalau tak yakin. En laloq pun ada dia bleh jaga VP insyaallah boleh..lainlah kalau bersalin csert mmg susah sikit perlu pengawasan

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

pada mggu pertama tu vp seelok2nya kat umah mak atau MIL yelah sbb bdn kita lemah kan.Lepas dah abis urut semua n bdn pun dah kuat sket,xde masalah kot nk pntang sndiri. Tapi cica kene lah anta kat nursery buat sementara waktu. Tapikan mak atau MIL kenelah pantau2 sket kan.Ok itu pendapat sy jer.

Khalis Khaisara said... [Reply to Comments]

ok je..sbb 1st week husband cuti kan?..blh tgk2 kan.waktu ni masih lemah lg..2nd week tu dh kuat sikit tp kalu buleh ada org tgk2kan lg bagus..sbb nak mandikan baby,nk sapu ubat,nak pakai barut..mcm2 la...kan?

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

salam vp, lama tak jenguk sini.. la rupanya dah nak hampir2 bersalin ya.. eemmmm rasanya better umah mak or MIL dulu kot.. tgk dlm 2 minggu, agak2 dah ok.. blh la berpantang kat umah plak kan.. masa tu mungkin dah kuat skit...

shaliza said... [Reply to Comments]

ok jer kan...sb Vp pun dah ada pengalaman lgpun laloque pun cuti ms tu...

UmmiAmmaR said... [Reply to Comments]

VP..kalau nk pantang umah sendiri u boleh hired maid untuk time pantang aje..kawan2 i ada yg buat mcm tu..and maid tu uruskan rumah semua la..kawan i tu masak sendiri sbb dia tak nak org luar masakkan utk anak2 dia..

nk tgk baju anak boleh ke http://hotstuffprettylicious.blogspot.com

as u duk seremban boleh je antar terus

Syaz (MamaFarish) said... [Reply to Comments]

ok je..tp kene ade jugak sorg yg bole tolong2 dalam seminggu 2 ni..

Fao said... [Reply to Comments]

zaimah, akak pantang sendiri first baby sebab duduk UK ni...tapi husband sini dpt cuti paternity 2 minggu so laki akak la tolong sumer, ikat barut pun dia yang tolong... just the 3 of us...rasa special jugak la kan..
kat malaysia lebih senang kot, makan boleh tapau jer sebab tak de problem halal ke apa, baju baju tu hantarlah jer dobi...zaimah and husband must try to spend maximum time with your new baby...and nisa la.. washing, cooking tu benda remeh. biarlah rumah bersepah, bukannya lama...

Mya said... [Reply to Comments]

saya rasa ok jer.. lagipun encik laloquee kan ada..

mungkin boleh stay kat mertua awak dalam seminggu dua, pastu balik seremban..

selamat berpantang! :)

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

ok je mmah.. akak dulu pun pantang sendri je kat umah cik abe yg bantu wat semer... it makes us stronger and becomes a survivor dan independent juga ;D

pu3mawar said... [Reply to Comments]

dik
bagi akak la... akak dah anak 4 nie pun 2 minggu pertama duk umah mak.
reason: bile operate bukan senang nak jaga... siapa nak jaga anak....? kita tgh sakit pasal operate... pas 2 minggu baru akak balik pantang sendiri... since dah ada 2 pilihan nie kan... pikir elok-elok..

Ezrina - A wife and a mummy of two princess :) said... [Reply to Comments]

Salam VP, erin pun berpantang sendiri kat rumah. Seminggu je dok rumah mak, pastu balik rumah sendiri. Itupun import adik buat tolong2... yelah kita ni bukan ler kuat sangat nak handle sorang diri kan..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^