Follow Viruspadu

Saturday, July 18, 2009

beli untuk sape sebenarnya nih?

letih la tangan kalau anoi asik nak berdukung jer

asal dukung elok jer dia diam, asal dukung sambil jalan2 ke dapur jalan ke ruang tamu, elok jer senyum2 ke tido ke, baik sungguh.

asal letak atas tilam jer, pehhhhhhhhh boleh dengar la dia test vokal. uwekkk uwekkk uwekkk. so sweet bunyi bayi menangis kan. suka sangat dengar hikhikhik, tapi jangan kalau an-nisa yang menangis. picing dia wuhooooo takde bagi salam punya, terus jerit waaaaaaaaaa waaaaaaaaa. bingit! tapi cuba kalau nisa takde depan mata, mula lah terasa sunyi pulak, rindu pulak. hhahahaha tu la dia, bila ada depan mata, rungut itu rungut ini, bila takde rindu pulak. ish ish ish

oleh sebab jugak, saya kalau boleh taknak la ajar anoi berbuai2 bagai, nanti susah nak kemana2 kena hangkut buai kan. gigih ni taknak masukkan dia dalam buai. saya mintaklah en.laloque belikan bendalah ni ha, hahahaha padahal sama jer kot kalau masukkan dalam buai dengan dalam kerusi ni hahaha, poyo jer mama dia.


sampai jer rumah, tengok2 anoi tak boleh pakai pun lagi, sebab badan dia lembut sangat lagi kan, agak2 dah 2 bulan kang boleh la kot. tapi kena lapik la sikit bawah dia pakai bantal ke hape ke. sudahnya jadi mainan an-nisa la. dia nak minum susu pun nak naik jugak kerusi tu, best agaknya boleh goyang2 kan. mama dia lah seksa sikit, asal dia minum susu jer, mama kena dera goyang2kan untuk dia. sabo jer la. baru anak 2 dah huru hara dah. tak terbayang mak saya jaga 9 orang anak, memang puting beliung... tak sanggupppp nak bayangkan.

kenapa warna hijau? why why why PETIRrrrrrrrrrrrrr....

yelah uols, tengok la sape yang beli, kalau en.laloque yang belikan haruslah warna kegemaran dia, mencik tau. tapi takpe, nanti saya amik cat pink pagar yang tak siap2 tu, saya curah kat kerusi ni wakakakaka, dasar pendengki katanya kan.

eh eh, an-nisa ni kan, jenuh la saya mempengaruhi dia menyukai warna PINK, dari kecik memang beli semuanya bertema kan pink pink pink saje. TAPIII... wahhhh harus kah petir keluar lagi sekali hahahaha. uolsss... uwaaaaaaaaaaa sedih ni. nisa ni gemarnya lebih kepada warna apak eh. HIJAU mar, tapi takpe. anoi ada lagi. ANOI selamatkan mama. hahaha tetiba!

oh yer, ini wajah terbaru an-nur. asik amik gambar dia katup mata, asik gambar tido jer kan. yelah masa dia terjaga tu, kalut melayan dia, tak terfikir nak snap2, tak sempat nak snap pun ye jugak.


tadi nisa ngan en.laloque siap2 nak ke tesco beli stok susu semua

"nisa, nanti belikan mama, jajan satu, coklat satu, aiskrim satu yer"
"mama yem takleh, yem batuk" ~yem = aiskrim
"abis tu mama boleh beli apa?"
"jajan jer yeh, jajan je, yem takyeh tau batuk"

sekian dari pakar pemakanan an-nisa

19 komen[s]:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

comelnya anoi...lembut je muka..
hijau?dah sama mak tam dia dah...he he he..

RiEz said... [Reply to Comments]

oh dari mak dah pindah ke anak pulak...An-Nisa pakar pemakanan..huhu bagus2..

edrina said... [Reply to Comments]

alala comeinya an nur.. putih gebu :-)

aleena said... [Reply to Comments]

nica yg cute+kelaka..hikss:)

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

akak tengok annur ni ada rupa lalok...ahaks... sejukkan rupa bapak.... tak sabar nak tengok annur besar sikit....mesti comel cam nica..kan cica kan..kan..kan...

LiyanaAqilah said... [Reply to Comments]

comeyner annur..=)

liwaniel said... [Reply to Comments]

geram tgk si annur ni...comel sgt..

pandai si nisa tak bagi mama nye makan ais krim...

Farahanna said... [Reply to Comments]

cmey anoi nie...
manja jek...

IxoR@ said... [Reply to Comments]

Letak gambar Anoi lebih banyak lagi....tak puas nak tatap.

s

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

jenuh lepas nie kena berperang ngn en lalok la yer.. pepon VP kene selalu tunjuk2 kaler pink tu kat anoi.. mane tau dah beso nti anoi jadik peminat pink cam mamanya..hiii

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

an-nur..sgtt comel..nk kiss je..

IdaShah said... [Reply to Comments]

lena nya an nur tido
makin putih dah

kuizikel said... [Reply to Comments]

i like ijau..leh geng..hehehehe...

comel je anoi ni... elok je pose lelap mata.. eh kan mmg lelap :)

nasaoji said... [Reply to Comments]

pandai nisa...terserlah kecerdikkan nyo...

lalala...nth2 an-nur pun shuker kaler apak nyer...;p

ratna said... [Reply to Comments]

alahai anoi.. dah muka mcm bapaknya.

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

Comelnyer si Anoi....gebus nyerrr.

Amboi Cica...
si hijau tu utk Anoi, ko yg duduk penuh dgn keselesaan bagaikan seorg puteri raja ekkk. Acik Zyma pun nak gak la klu cenggini. :)

ceera said... [Reply to Comments]

boleh la kita geng cam ni nica, hahahaha...

lovepinkynina said... [Reply to Comments]

comelnya!!!

princess_eryna said... [Reply to Comments]

seriously... daku x minat pink tp daku byk belikan baju kaler pink utk anak daku....muahaaha... coz, dia so buas... tuh yg kunun2 beli kn kaler pink... ngan harapan agar dia jd anak yg lemah-lembut suatu hari nnt....hahah







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^