Follow Viruspadu

Monday, July 06, 2009

oh ayak sejuk

salam uols,

sape rindu saya :p (tetiba gedik tanya soalan tu)

lamanya tak memetikkan jari jemari yang tulus mulus kat keybord lappy pink ku ini, eh kena ke bgtau lappy PINK keh keh keh

mak saya pesan, dalam pantang tak boleh ngadap lappy, tak boleh taip entry huhuhuhuhu, syhhhhhhhhhhhh tolong jangan bagi tahu dia tau, senyap senyap, sape bocor rahsia siap kau!

hari ni hari yang ke 20 saya berpantang, eh kalau silap kira hari, halal jer lah yer, maknanya tinggal 24 hari jer lagi, tak sabar betul.

tak sabar tu bukan hape uols, tak sabar nak minum ayak sejukkkkkkkkkkkkk

pehhhhhhhhhhh tengah tengah hari ni, terbayang2 pulak ABC la milo ais la coke la arghhhhhhhhh ini merupakan satu penderaan mental ni keh keh keh, kenapa la terbayang2 ais lak ni, sekarang ni, lalu sebelah peti ais pun rasa mcm ohhhhhhhhh demmmmmmm, tgk pulak en.laloque togok air sejuk, meleleh2 ayak liuq wa cakap sama lu, apa ke kijam en.laloque ni, minum tak cover2 langsung tau, tak simpati langsung kat puan isteri yang sangat mengidam minum air sejuk ni, cis cis cis

pulak tu sekarang musim durian kan, ah yooooookkkkkkkkkkkk betul la

takpe la amik bau jer dulu, musim durian tahun depan memang nak balas dendam abis abisan, memang tak kasik can punya!

en.laloque di johor sekarang, seminggu kat sana, jumaat nanti baru pulang bertemu isteri dan anak-anak tercinta

tadi en.laloque call, berborak dengan an-nisa

"nisa jaga mama dengan anoi tau"
"aaaaaaaa"
bla bla bla bla bla (soalan biasa mcm dah makan ke belum tu semua)
"nisa nak apa, nanti papa belikan"
"cica nak papa! cica indu papa"

arghhhhhhhh sedih la pulak

terus en.laloque panggil saya (loudspeaker)
"mama sudah la tu, papa dah sedih ni, nanti papa call lagi yer"

sebenarnya mama nisa lagiiiiiiiii rindu papa nisa, rindu yang sangat banyak

(sebenarnya takde orang nak tolong jaga anoi tengah malam keh keh keh)

ok ini entry pemanas jari jer, nanti ada masa saya buat entry macam mn saya boleh masuk spital awal, pengalaman masa operate, dan semua2 lah yer, harap pengalaman yang tak seberapa ni dapat share ngan uols, mana tahu dapat membantu uols kan

daaaaaaaaaa

25 komen[s]:

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

hehhee panggei annur tu anoi ke.. hmmm udah baik la jaundice nye ni dah leh duk umah dah :D

selamat menghabiskan pantang yaaa ;D

dd dudu said... [Reply to Comments]

waa rindu amat ngn kak vp :0

:iBuAfiQah: said... [Reply to Comments]

i miss u kak!
rindu nk dgr cter dari akak...
sabar tau kak...
nanti dh abih pantang bleh minum ais smula...

nasaoji said... [Reply to Comments]

jujur ni..;-saya rindu oo tulisan kak VP!..citt....;p...ya, betui ini!..


lalala...rindu en. laloque sb lain ooo...hoho..

ciannyer..durian tu, suh la simpan..atau peh pantang, rs yg wat tempoyak tu, ok gak kan,..?..heheh..

ayor sojuk tu...sabau2 la kak ooiii...bio baik bebno...

kojah said... [Reply to Comments]

penangan blog kak ek...pantang2 pun sempat lg wat entry...hehe

KV said... [Reply to Comments]

jaga diri k. Air sejuk? Mmg dugaan plg besar masa pantang. Hehe

mama erfan said... [Reply to Comments]

hai kak vp.... sihat ke kak? rindunye kat akak.. lame da tak bace entry akak..huhu! uik, jangan minum ayak sejuk kak... sabau2! hiks....

RiEz said... [Reply to Comments]

huhu welkam bek akak vp!! =)

RoSe said... [Reply to Comments]

wahhh..rindunya ngan kak vp...semoga kak vp cepat sembuh yer...

hepp..jgn minum lagi...nnt saya kasi tau mak kak vp..hahaha...dengki punya pasal...hahha...jgn mara ek..

nnt rajin2kan jemari kak vp tuk taip blk ek...rindu sgt2..hehe..

nnt kim salam pada nica ngan anoi..hehe..comel jer..

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

sayaaaa linduuuuuu samaaa kamuu!!!...hehehe...makkkkkkkkkk OOOO makkkk!! tgk nehhhhh ada orgg tu kannn......aaaaa...aaaaa.....hehehe tak jadik laa

Faina Arisya said... [Reply to Comments]

selamat kembali berblog.. tahniah sekali lagi.. mesti byk citer pengalaman bersalin ni.. tak sabar nak tahu..

Nanak said... [Reply to Comments]

hi vp..
sabar2 ok..hehee

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

iyolah mah.... jus gamat dah makan lum ni?

liwaniel said... [Reply to Comments]

kesian nisa rindu papa ye..vp mesti l double2 rindu kan..

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

VP....

Awal2 mcm ni,jgn minum air sejuk. Bimbang nanti perut "kembang" & buncit.

Tp secara normal pun, air sejuk mmg patut dijauhi. Air sejuk juga adalah punca utama kita kelihatan letih dan TUA. So, jgn tua sebelum masa ye,VP.

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

rindu ar kt VP.. tulisan VP
come on VP go go caiyokkkk hihih

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

am so excited to hear from u.... selalu baca dr encik laloque je....

semoga selamat hbis berpantang dan cepat sembuh!

Ietams said... [Reply to Comments]

sekejap je dah 20 hari pantang..
takpe, tak lama lg tu

mannira said... [Reply to Comments]

zaimah..dah 20 dah..kejap je rskan... mah kalau boleh pantang la air batu/sejuk 100 ari... badan nak pakai lama kan..

mah dah cari ke belum, safron tu...

sila ambik award yek..

zai@umiaiman said... [Reply to Comments]

insyallh x lama lg abis la pantang kan...
sy dulu dugaan bulan puasa.. huiii rs nk nk nagis jer negok org minum ais.

zie said... [Reply to Comments]

saya dulu bersalin operate gak pantang ais lebih kurang bulan..tp dependla..

mummy_ayu said... [Reply to Comments]

oo..rindu nak minum air sejuk..sedapnye...ais.sabar ye.tinggal 24 hari je..

ratna said... [Reply to Comments]

akhirnya dpt gak baca dari ketikan jari VP.

yang..jgn minum air sejuk.. tunggu ler abis 60 hari ker.. biar lama sikit baru minum.

luvmum said... [Reply to Comments]

vindu vp..dah lama tak jenguk..moga vp gan baby sihat selalu..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

wah.. tetiba rasa cam so touching gitu..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^