Follow Viruspadu

Monday, August 24, 2009

Baby Cloth Diaper


kredit gambar lunatots

hari tu ada nampak kat wanita hari ini pasal Cloth Diaper (CD) ni

tapi masa tu tengok macam tak berapa berminat sangat, sebab fikir, ish mcm susah nak cuci2 la apa la kan

tapi bila saya melakukan survey2, erm macam bagus laaaa, mcm senang cuci jugak, senang pakai jugak, pastu yang penting jimat uolsssss hikhikhik

erm, igt weekend nanti nak try cari dulu, kalau beli dapat telek belek masyuk sikit beb, syok la dapat rasa2 pakai tangan dulu kan, tapi tgk jugak nanti macam mana, kalau tak sempat, nampaknya kena beli online jugak lerrrrrrrrrrrrr

nanti ada masa, saya kongsi sikit kebaikan penggunakan CD ni berbanding Diaper biasa melalui pembacaan saya kat internet la, kalau based pengalaman tak dapat la kan, beli pun belum hikhikhik

so uols, dah ada sape2 yang try CD ini kahhhh?????

18 komen[s]:

Liz said... [Reply to Comments]

akak sy dah beli da..mcm cool jugakk..
kawan2 die ramai yang bli utk anak2 n sume cakap bagus..

save environment, be green! ahaha..kempen lak

NuRuL DhiA said... [Reply to Comments]

wah, akhirnye kak pink terjebak ke dunia ber CD! Bagus3. MMg JImat, Montot anak pun chumel jek pakai CD tuh, bile da ade bendanye, malas pun jd rajin kak, seronok lg ade. selamat ber'CD' :D

AyunasiA said... [Reply to Comments]

my sis siap buat sendiri lagi cd nih. dan dia ada jual jugak sesikit. memula dulu dia beli online gak, memang agak mahal. tapi sekarang, anak2 sedara pon dia buatkan. jimat banyak.

nizafauzi said... [Reply to Comments]

jimat in long term kan??? dan cumel jugerrr :)

pu3mawar said... [Reply to Comments]

vp,
kalau datang area shah alam u leh beli kat Sarakid...
more info
http://www.sarakids.com/

JaNnAh said... [Reply to Comments]

zaimah,
sila.. sila guna, mmg best! saya dah 2 kali order ngan nurul Dhia.. hehehehe.. rase senang hati bila pk pasni takyah nk beli² diapers lg..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said... [Reply to Comments]

kita pun ada beli utk adam & baby yg 2nd nieh .. nanti tgk kat blog kita labels under cloth diaper .. mmg berbaloi guna ;-)

Madam Casper said... [Reply to Comments]

akak dah guna...ok la tak de masalah.mmg jimatttttttttttt

nasaoji said... [Reply to Comments]

makin maju skang kan...

penjual lampin said... [Reply to Comments]

salam...jom ke blog cloth diaper sayer...murah2 je..

http://juallampinmoden.blogspot.com

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... [Reply to Comments]

sis u nak cari CD ke...
kawan saya ada juai mende alah tue..
http://anakkuceria.blogspot.com/
cuba la tengok..

liwaniel said... [Reply to Comments]

wanie tak pernah cuba cd ni...tapi macam berminat jugak nak try...lagi jimat kan

viruspadu said... [Reply to Comments]

pu3mawar,
kite dah tgk web tu, bagussss sgt mambantu, toceiiiiiii laling

penjual lampin,
ok nanti ai terjah sana, mcm best :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe
wah member kah itu, ok2 nanti akan di terjah yer

RiEz said... [Reply to Comments]

masih pening akan kegunaan nyer...

Ina Hashim said... [Reply to Comments]

akak pon jual CD lunatots nih tapi kat Perak la..baik g terus showroom lunatots kat cheras business centre tuuu...leh beramas-mesra terus ngan owner lunatots si suraya tuuuu

NuRuL DhiA said... [Reply to Comments]

Jemput terjah my little store http://sayangbabyibu.com

banyak pilihan CD terbaik dan berkualiti tuk di pilih

cikahlong said... [Reply to Comments]

viruspadu...

kalau nak tgk live cd mybaby, boleh gi azfa su boutique dkt bangi, area warta lorong tabung haji.. rm35 je sekeping..

www.mybabyatjb.blogspot.com

cikahlong said... [Reply to Comments]

salam virus padu..

kalau nak tgk cd mybaby live dkt bbbangi..ade dkt azfa su botique.dkt ngan warta lorong tabung haji...

www.mybabyatjb.blogspot.com







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^