Follow Viruspadu

Friday, August 21, 2009

keindahan EBF

sape tak tahu EBF, sila la google hahaha

tapi ibu-ibu diluar sana, kalau tak tahu, siap la dia, meh acik gentel2 idung dia meh

ruginya saya tak mengamalkan ebf pada alesha dan nisa dulu, terasa betul2 rugi

betapa indahnya perasaan ini

anda tidak tahu betapa semangatnya saya sehari-hari, apabila melihat hasilnya yang semakin memberangsangkan, fuyooooooooooooo hebat la jemah ni tau, mintak otograf boleh?

insyaAllah kalau kita berusaha, Dia pasti membuka jalan buat kita, yang penting jangan takut untuk mencuba cehhhh

terima kasih kepada kak pnut, kak puteri1, sepet dan geng susu ibu, dan semua rakan2 blog, opis, keluarga sebab sentiasa beri semangat ketika saya dalam dilema, resah

~ ada macam ucapan orang menang anugerah kah???? ye, kalau ada anugerah blog merapu terbaik hahahaha,

akhir kata... LIHATLAH DUNIA

19 komen[s]:

nizafauzi said... [Reply to Comments]

kak, sy pun fully bf anak sy..

rasa cam indah tul kan kalo dpt pump susu tu berbotol2 sehari.. :)

n bila balik cam tak sabar2 je nak susu kan die.. :)

chaiyok!! mari sama2 kt bf :)

pu3mawar said... [Reply to Comments]

Vp,
akak dah BF anak akak dah sethn setengah.... Alhadulillah... ini satu satu nye nikmat dan keindahan BF... yg tak mungkin semua dpt rasakan....

Ina Hashim said... [Reply to Comments]

VP,

jgn menyesal krn x dpt fully bf dua sebelumnya...sbb akak nih anak ke 4 baru dapat fully breastfeed...alhamdulillah, dah 1 thn 10 bulan umonya :0

insyaAllah, VP pon boleh...perah susu bebanyak sempena bulan ramadhan ni ye

nasaoji said... [Reply to Comments]

kak, la ni, mmg ibu2 duk pulun bg bf dah...eeiiii...kt pun tak sabar nak bg bf kat bby nnt..;p

atty's said... [Reply to Comments]

selamat berpuasa jugak..maaf zahir batin andai ada salah dan silap ..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

betullah vp kalu nk bf nie kena kuat semangat..nnti anak no 2 sy ni sy cube akan Bf yer..ape2 sy akan rujuk vp bila anak sy kuar nnti..

oneyani said... [Reply to Comments]

ofismate yani..even anak sulung...tp die gigih cari info ms pregnant lagi..

skrg kt ofis pon die gigih pam susu..suke tgk smangt die tu..

insyaallah yani pon akan ikot mcm ni..hahaha berangan..xkawen lagi oooii

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

oooo ingat kan apa itu EBF...

ima said... [Reply to Comments]

tahniah vp...sy pun bf gak tp skrang mslhnye anak sy slalu m'jerit2 bl tgh nyusu...so...kene la tekun memerah sbb bl pki botol die ok...agak2 vp ada pndgan x ?

viruspadu said... [Reply to Comments]

terima kasih ima mashitah,

erm pasal tu kan, saya rasa susu u laju sangat kot, sebab dah biasa pam kan, jadi susu tu keluar banyak + laju, baby tak sempat nak telan kot, sebab tu dia jerit

erm saya rasa la kot, sebab baby annur pun macam tu, jadi saya pun kadang2 kena perahkan dulu, bila dah rasa ok bila susu pun dah tak berapa keluar dengan laju memancut2 tu, baru bagi dia menyusu badan

sekadar pandangan saya lah, mungkin kena refer pada yang lebih berpengalaman :D

mungkin ada cadangan lain

harap dapat membantu

Gina said... [Reply to Comments]

Welcome Ramadan
Walk humbly
Talk politely
Dress neatly
Treat kindly
Pray attentively
Donate generously
May ALLAH bless & protect you…

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

Dimana ada kemahuan disitu ada jalannya....

Yang penting...harus nekad...dan kuat... pasti ada hasilnya!

Dun give up ye dik....!

Emma Maria said... [Reply to Comments]

ebm ye?

chaiyuk tau! moga kuat semangat!

zh-ena said... [Reply to Comments]

selamat pose utk vp sekeluarga

mila said... [Reply to Comments]

salam vp,

nak bg tips nih..
saya masa anak 1 dulu bf gak tp x la full bf, untuk mendapatkan hasil perahan yang banyak, semasa memerah otak kita juga perlu bekerjasama.. iaitu perah sambil berfikir nak full bf, nak bg susu utk anak insyaAllah banyak la hasilnya nnti..
jangan perah kalut2 nnti hasilnya sikit..
itu dari pengalaman saya la..

churalliya said... [Reply to Comments]

chaiyok la my opismate.. tmpt perah dah ada, tmpt simpan pun ada.. x de masalah sepatutnya utk teruskan niat tu masa keje.. insyaAllah, anak yg menyusu badan ni antibodi dia kuat dah susah nak demam.. dan yg penting, badan cepat sgt kurus maa..

newrin said... [Reply to Comments]

zaimah,
Selamat berpuasa, lama betul xtinggal msg, busy sgt.

Alhamdullillah, bagus la fully bp. Hani dulu pun setahun setengah full. Mmg nmpak la she's healthier and alhamdullillah time mcm2 penyakit ni, Hani nmpk la antibodi dia stronger.

Jgn mudah give up, maintain stock insya Allah semua senang.

All d best and selamat berpuasa!

kojah said... [Reply to Comments]

huhu baru tau EBF tu apaaaaa...

liwaniel said... [Reply to Comments]

seronokkan kalau dapat fully breastfeed...lagi kalau bila pump dapat banyak susu pulak tu...

wanie pun tak bejaya breastfeed anak first..second baby ni nanti mmg berazam nak fully breastfeed







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^