Follow Viruspadu

Thursday, August 27, 2009

mari kita lipat ganda kan usaha

semua tips yang uols kasik semua saya ikut

haaa tips apa pulak tu, bukan tips JUTAWAN SEGERA ok, hahaha kalau tips jadi jutawan segera, konfem saya kedekut ilmu, nak kaya sorang2 hahahahaha, lepas tu boleh showoff kat blog hahahahaha, gilo jemah ni

semua tips nak banyakkan susu ibu la uols, dah kata sekarang semangat nak mamfussss la kekdahnya, anak punya pasal, susah ke penat ke renyah ke apa ke, saya harung jugak, tak fedulikkkkkkkkk, orang nak kata apa pun tak jalan, nak kutuk kata nyusahkan diri pun saya buat tak dengar je, tengahari dok bukak katop lemari ais kat opis ni simpan susu pun buat muka stone jer padahal malu ya hamattttttttttt

ish apasal si jemah bukak petiais bulan pose ni???

sangat menimbulkan syak wasangka yang bukan2

alah perempuan bukak petiais di bulan puasa takpe kan kan kan, itu hukum alam cehhhhhhhhh

orang kata minum horlick saya pun minum eh tapi baru start semalam :p
orang kata minum milo, saya minum
minum air masak banyak pun saya buat, naik kombung perut acik kekdahnya
urut pakai sikat pun den buekkkkkkkkk, main belasah jer, janji buek, den tak kiro!

dan terbaru, kak pnut cadang kat saya supaya beli ini milkmaid tea

kredit gambar momslittleones, ok abaikan gambar pada kotak tu yer, memang seksa sikit, yang pahlawan2 tu buat2 tak nampak dah, bulan pose ni weiiiiiiiiii

disebabkan tak tahu ceruk mana nak cari milkmaidtea ni, gigih ni google2

tu yang jumpa web momslittleones ni, tak tunggu2 dah terus order, terus bayar

tak sabar nak tunggu

maybe next week kot baru sampai, sebab sok dah jumaat :p

nanti saya review bagus tak produk ni, berkesan atau tidak yerrrr, ke ada yang dah pakai nak kongsi ilmu dengan saya, sgt la dialu2kan

sekian

21 komen[s]:

RiEz said... [Reply to Comments]

bagus menyusukan baby..kata kawan2 saya silap2 si mummy bule turun berat badan...wah bagus nyer...

Pnut said... [Reply to Comments]

alahai siap order online..kedai susuibu.com kat bangi ada...leh suruh laloque singgah beli kejap je..

kedai susuibu.com ni kat belakang manjaku tu..

eh mah, kat kedai susuibu.com tu.. ada leh try pump tau..try mana selesa untuk kita, pastu leh beli...
tak tau lak kot ada leh sewa ke apa..

tp Insya-Allah boleh membantu MMT ni.. akak yang baby prem pun boleh gak maintain susu untuk baby, walau tak byk, tapi jadilah daripada tader susu langsung..

Red Mummy said... [Reply to Comments]

mah

thelilcaliph.com has that milkmaid tea. masa kat booth akak pun promote benda ni kat orang suh beli, they have 30% discounts ko tau mahhh

lain kali apa2 benda baby
go to thelilcaliph.com situ mmg banyakkkkkkkkkkkkk brg baby

nak senang suh akak orderkan, pejam2 mata akak leh dpt kan kot harga diskaun mah oiiii

viruspadu said... [Reply to Comments]

riez,
mmg bagus sgt kan
:D

kak pnut,
siap boleh try pam dia ye kak, lumayan tu kak, kalau boleh sewa lagi shantekkkkk, akan ku roger sama laki ku :D thanxs kak info ni berguna betul

kakred,
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa akakkkkkkkkkkkkkkkkkkk, rugi la ai macam ni kak, 30% pulak tu diskaun, ok2 dah take note ni, lepas ni harus roger akak dulu kalau nak beli ini milkmaidtea, adoila thanxs kak

eenaimanina said... [Reply to Comments]

salam..hai..u can try this too.it's work for me....beli longan kering kat tesco ke giant ke..pas tu rebus...amalkan minum airnye...sodap pon sodap..

Miss Moon said... [Reply to Comments]

mah , tea nih mmg bagus mah

kalau nak top up kan lagi minum longan kering beli kat kedai sesei cina pun ada ...just rebus cam biasa cam wat air mata kucing tew . Sedap jugers berbuka ngan air longan ekekkekek ....susu cepat top up ...rasa nyut nyut penuh tew cepat ..boley la try ...

pu3mawar said... [Reply to Comments]

Vp...;
milmmaid tea tu pun ok gak.. akak minum tapi kesan dia lmbt sket ar... akak lagi suka amik pil asi... hasil dia... mak aihhhh tak dan nak pump...

Ina Hashim said... [Reply to Comments]

vp,

annur kecik lagi..hormon prolaktin amatla tinggi...jgn riso pasal all the supplements..yg paling penting kene KERAP ngepam..pam every 2 hours paling afdal...kompem susu masyukkkk

sweetheart said... [Reply to Comments]

irah kwm awak yg kat putrajaya
tu pon minum ni dulu..
dia kata ok sgt..

zh-ena said... [Reply to Comments]

klu kita BF bby kita berat bdn cepat turun kan

Lenny said... [Reply to Comments]

a ah zaimah.. longan kering tuh pon mmg best... kalau lenny.. lenny rebus tuh... sampai kembang.. pastuh buh halwa skit.. ngan gula merah... sedap di minum.. susu pon bertambah..

ada gak org kata... sup betik muda.. kawan lenny buat dari 2-3oz terus 10oz! wah wah hebat.. tapi ikut org gak.. ngan lenny tak menjadik sangat..

satu lg... solok lada... nie tak penah try... tapi ada baca kat forum mana tah.. pastuh share ngan kawan kat opis nieh.. dier balik try.. katanyer menjadikkk...

petua tambahkan susu nieh... dier ikut org gak.. ada setengah.. mmg terus menjadik... ada tuh.. tak sesuai ngan badan kita.. so... zaimah kene rajin try and error lah...

papepon.. good luck yahhhhh

lily lotus said... [Reply to Comments]

happy trying!

liwaniel said... [Reply to Comments]

ade kawan wanie minum milkmaid tea ni...dia kata berkesan

Luth Textile said... [Reply to Comments]

hi semekom cik kak!
apa kabar? arap2 la sehat ek..

sy da pindah ke blog baru
www.luthtextile.com

kem salam cubit pada baby baru ek..
selamat berpuasa!

iswatie "colours of life" said... [Reply to Comments]

caiyokkk mak mah

churalliya said... [Reply to Comments]

wah... order jugak akhirnya.. syabas... nnti barang smpai jgn lupa pnggil sue kat bilik.. nk tgk dgn mata kepala sndiri..

RiEz said... [Reply to Comments]

http://fabmomnana.wordpress.com/category/breastfeeding-made-simple/

kak vp try la klik situ..akak nih ader citer gak pasal breast feed... =)

oneyani said... [Reply to Comments]

skadar nak share lak..maklumla..yani xkawen lagi..hehehe

kawan yani amalkan minum air zam zam ngan mkn kurma ajwa masa sahur ngan bukak pose..then mkn uba utk tambah susu..beli dr homopati

alhamdulillah..baru2 ni die dapat 9oz!huhu bulan puase okay..=)

NuRuL DhiA said... [Reply to Comments]

petua tuk up kan susu sgt banyak tapi xsemua berkesan ngan kite, kena cuba sbb kesan setiap org lain2, ade yg +ve ade yg -ve, tp xsalah kite mencuba semua nye.

kak VP bole try jenguk blog dhia kat link ini http://sereniety.blogspot.com/2008/10/petua-petua-menambahkan-asi-air-susu.html

dhia kumpul petua2 khas tuk bykkan susu dr mcm2 sumber.

ttg MMT tuh, mmg byk membantu up kan susu n ramai ibu2 bg +ve respon produk nih

Good Luck and Happy Breastfeeding!!

LiLa said... [Reply to Comments]

VP,
Tiga2 anak I, BF atleast sampai umur setahun setengah dan petua dari mak I senang aje. Makan ulam jantung pisang. For me berkesan juga...cicah dengan sambal belacan pun sodap :D

Thara said... [Reply to Comments]

pls keep us updated ok! nak tau jugak jadik ke tak menjadik. kalau menjadik and membuak2 susunya, nak beli juge. :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^