Follow Viruspadu

Tuesday, August 25, 2009

medela swing

sori la uols, sekarang memang bajek entry2 blog semua pasal penyusuan ibu hahahaha, im cowiiiiiiiiii, tengah semangat la katakan

saya sebenarnya macam kesal sikit

eh kesal banyak sebenarnya, kesal sekesal kesalnya la kata orang kalau dah terlajak perahu boleh diundur lah, cehhhhhhh over lagi jemah ni tau

ok kita terus strettt ke point penting jer la yer

kesal sebab apa jemah, cepat la cakap, asik kona2 jer pening la, hahahah ok2 sori2

kesal la sebab kenapa saya tak TERSEDAR dari awal yang saya kena cari breastpump yang baik, uwaaaaaaaaaaaaaaa stress la gini, kan elok dari saya peknen lagi saya dah kumpul duit siap2 semua, dan menjadikan ia satu barang penting no 1 huhuhuhu

sebab apa tau uols, sekrang ni kan bulan ramadhan kan, jadinya saya pun kurang minum kurang makan semua kan, tak tahu lah ini saiko ke hape, tapi hasil perahan susu badan saya menjadi kurang la, ini buat saya jadi sedih sangat, tapi kata orang jangan sedih2, nanti lebih mengganggu hasil pengeluaran hahahaha, dah macam kilang susu ke hape pulak saya cakap ni

jadi melalui pembacaan saya melalui internet dan banyak blog2 yang menyokong EBF ni kan, ramai yang cakap medela ni bagus, dan saya pun macam terbekenan2 jugak nak sambar sebijik

nak dptkan Medela Freestyle Handsfree Double Pump ni pulak, konfem la saya tak mampu sesangat kan, tapi kalau saya start main kutu masa peknen mesti saya dah dapat beli uwaaaaa,

tapi takpe, masih belum terlambat, nak menyesal2 pun tak guna jugak, buang boreh yo, kan medela pun ada medela swing ni :) harga dia RM649 yang saya rujuk kat blog mybreastpumpshop ni, harga dia walaupun agak, ya rabbi punya mahal jugak saya rasa hahahaha, tapi murah sikit la dari freestyle tu kannn,

sekarang tengah kenen2 kat en.laloque, kalau dia izinkan dan menyediakan fulus the mulus blink blink blink, insyaAllah dapat la saya memilikinya, apsal tetiba ayat mcm formal tak boleh blah ni hahahaha, tapi kalau en.laloque cakap, "pakai ajer la apa yang ada tu" melopong nganga2 mulut la ai uolssss huk huk huk

gambar kredit mybreastpumpshop

nak raya ni duit nak pakai banyak kan tsk tsk tsk

adakah dapat ku miliki mu medela swing :D

26 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

tengok ramai blogger pakai spectra tu... ok gak kot mah...ahaks....

MommyDanial said... [Reply to Comments]

haaaaa bagos..bagosss...medela swing nih bagos... nak banyak susu cer try makan quaker oat yang cap nestum@nesvita yang tu sedap sikit dari quaker oat besa (ehh paham ker???).. pastu minum air longan@air mata kucing tu pun buleh banyakkan susu gak (siyes den dah try).. rasanya air tu tade masalah skang nih banyak jual kat param kan... lagik makan halba caranya rendam dalam air panas sampai kembang tapi tulah badan pun bau cam kaplam nanti...

ima said... [Reply to Comments]

sy pun tgh ada rasa kesal gak nie..sbb x cr pump yg bgus mcm medela tu...sah la nak start keje balik..tp p'cy x kwn sy dpt dlm 2 rtus lbih dkt mothercare alamanda masa sale thun lepas...jom sm2 servey..

Ina Hashim said... [Reply to Comments]

Ameda pon bagus...double pump lagik dan ada battery pack jugak

::pu3'z:: said... [Reply to Comments]

may be spectra murah skit
saya pun nanti nak try yang tuu
masa Dini dulu just pakai yang murah (Pureen)
murah ker... mahal gak tuu huhuhu

terperasan plak tetiba jer main sergah...
salam awak
salam kenalan
salam ramadhan
dan macam2 salam lagi
hehehe

Pnut said... [Reply to Comments]

mah, selain madela tu spectra 3 pun ok juga, tak la mahal sangat...
sebenarnya masa hari tu mah ada mention pasal Annur suka nen*n kan, akak tergerak nak bgtau kat mah suruh buat stok susu banyak-banyak, jangan campur dengan FM, walaupun baby feeding, tapi tetap pump juga untuk hasilkan susu lebih banyak, tapi seganlah kang mah kata akak ni pepandai pulak..

tapi bila skrng mah dah semangat nak BF baby, akak sokong 200% seronok BF baby, satu moment yang tak leh nak ungkap dengan kata-kata..indah..

masa sahur minum oat dengan milo or susu, Insya-Allah akan banyak susu badan nanti. And cuba amek supplement lain seperti milk maid tea.. akak dulu amek milk maid tea tu Alhamdulillah boleh tahan juga susu, dan boleh maintain.

Masa bulan puasa ada ketikanya bila susu slow dan stok ebm kurang, akak terpaksa berbuka, minum air masak banyak, dan amek milk maid tea tu, minum milo dan oat, Insya-Allah dalam 2-3 jam lepas tu susu banyak sikit, jadi baby taklah mengamuk lapar..

satu je akak nak bagitau, nak BF baby ni kena kuat semangat. Sangat kena kuat semangat, kalau travel pegi mana pun pastikan pump bawa, and cukup time, mesti pump untuk pastikan teori demand and supply terus... lagi banyak susu di hisap/pump keluar, lagi banyak susu akan terhasil..

go mah..gooooo

zie said... [Reply to Comments]

Vp,

Saya pung memang agree dengan you. Kena invest dalam a good breast pump. Saya determine nie - kalau saya pregnant 2nd time - awal-awal saya akan prepare breast pump. Menyesal dulu tak beli and tak dapat susukan Aisya dengan susu badan saya.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy perasan breast pump mmg mahal...takut plak tgk regenya..xpelah kalu niat kita elok mesti Allah permudahkan VP..u go vp..caiyok caiyok

mama iqa said... [Reply to Comments]

dulu saya pakai spectra.bg sy harganya lbh murah dr medela.yg sy pakai tu elektrik punye.tersangat selesa.rileks sgt2. awk blh tgk kat website ni

http://momslittleones.com/shop/product_info.php?products_id=241&osCsid=e2njbl1spprppqcessk3e392o7

harganye rm610 1 set siap beg, cooler paks, double pumping etc.survey2 la dulu.

suke dgr org bf kan baby ni sbb dulu sy pun bf kan baby. mmg kena kuat semangat sgt2 bak kata kak pnut tu.alhamdullillah, anak sy smpi umurnya hampir 2 thn br stop bf.semangat kena kuat tau..good luck!

mama_aifan said... [Reply to Comments]

Bersemangat VP BF.Sy memberi galakan tinggi ni.Kalau tak salah VP ada beli Avent BP kan. Avent pun ok jugak kan. Sy dulu pakai Avent ISIS.ok. Mungkin tgk badan kot. Tapi kan bulan puasa kekadg tu mmg kurang susu. Cuba la petua kawan2 yg suggest utk bykkan susu.Cuba selagi boleh cuba. Mcam Sy dulu. Sy berbuka minum susu. Sahur pun minum susu. pastu makan kurma cina byk2.Alhamdulillah. 'Menjelma' jugak susu tu. Bengkak2 breast.

lily lotus said... [Reply to Comments]

semoga berjaya dapat yer..good for u and baby kan ;)

Jurutera said... [Reply to Comments]

Salam kak,
saya pakai brand ameda (double electric pump) ok laa harga pon rm788 b4 sales. selalu sales 10-20%..ringan n sgt best pakai..spectra3 pon ok n harga lagi murah cumanya agak berat sket:).Cubalah:)..gud luck ok..

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

ahahaha.. topic neh I x sesuai nak join discuss.. hehehe..
Selamat berpuasa akak n family..
*windunyaaa*

Mama Eimanzz said... [Reply to Comments]

erm..pada pandangan nana..pakai pump apa pun kalo makanan yang kita makan tak mencukupi pun tak jalan gak..

tryla spectra..nana pakai spectra..alhamdulillah ok...

tryla buka puasa dengan air longan atau ice blended kurma..yummy..sedappp...

yongshaniza said... [Reply to Comments]

VP...minum horlick...mkn kurma lebih sikit..pam AVENT MANUAL pun sgt efektif...saya dah cuba..x sampai rm300..kena senaman tangan la sket..heheheh...teruskan usaha..chaiyok..chaiyokkk

alishaqaisara said... [Reply to Comments]

salam..
bleh ke main terjah je ni kak..
ermm why not beli spectra 3.. sy guna spectra ni.. alhamdulillah hasilnya bagus.. sbnarny BF ni kena kuat semangat... jgn putus asa.. insyaAllah smuanya ok.. sy nak add akak kat blog bleh...???

Nini Marini said... [Reply to Comments]

salam kak vp,

im ur silent reader.

tadi terbace something kat satu blog ni, terus teringat kat akak.

madela swing untuk rm450 je.

contact die ni ye akak.harapnye offer tu masih valid.

http://w0rld0fmin3.blogspot.com/2009/08/gadget-utk-ibu-yg-nak-susukan-anak.html


salam ramadhan!

nasaoji said... [Reply to Comments]

huh..

pembacaan saya kat blog2 bf ni, meniatkan saya nak bf kat anak jugak...;p

ala kak vp, go go chaiyuk tuk annur...

zh-ena said... [Reply to Comments]

kena kumpul duit dr skang la nie

someone new said... [Reply to Comments]

hi vp...

do visit my page at:
http://beaulife.fotopages.com/

selling off pump in style advance...

thanks!!

RiEz said... [Reply to Comments]

huhuh ilmu kak vp oiii...nak kawen pon nak tau gak benda2 nih...

MaMa ZuRa said... [Reply to Comments]

saya pakai spectra3..beli yg double pumping..best la..alhamdulillah bulan pose pon rezeki utk aimy bertambah..b4 ni pakai medela harmony je..tp lenguh tgn

liwaniel said... [Reply to Comments]

teringin nak beli medela jugak..mahal budget takde...hehehe...tgh survey2 spectra 3

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

Mmah.. akak nak suggest u try tgk kat sini http://www.momslittleones.com/

ramai member akak pakai menda ni kat sini.. sgt berbaloi and really a value for your money.. yep mahal sket but tahan lama and can lasts sampai anak lima gitu...

Fao said... [Reply to Comments]

adik,
akak dah guna medela swing tu. memang bagus. senang jer nak pump. sungguh selesa. and comel lote senang nak bawak ke sana ke mari..

suhaina ani said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah...dh beli pam medela swing...rsnya blm tlmbt wpun dh ank ke 3...huhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^