Follow Viruspadu

Monday, August 31, 2009

Mulianya seorang GURU

Suka pulak saya baca, terus copy masuk blog sendiri, copy dari blog cikgu Q, buah hatinya si sepet :D

Jika hari ini seorang
Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang
Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang
Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

USMAN AWANG1979

ketahuilah bahawa menjadi seorang GURU adalah sesuatu yang sangat mulia.

dari jemah yang teringin sangat nak jadi cikgu, dari duluuuuuuuuu lagi. tapi takdak rezeki :(

3 komen[s]:

oneyani said... [Reply to Comments]

same la kite..dah bape kali apply jadi cikgu..haram xdapat

gamaknye bukan muke cikgu kite ni..hehhehe

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy pun minat jd cikgu tp xde rezeki..jd cikgu mmg mulia..kita dah pencen pun org still pggil kita cikgu kan...

Liz said... [Reply to Comments]

skang kite tukar kerjaya..ahaha







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^