Follow Viruspadu

Wednesday, August 19, 2009

An-Nur di Usia 2 Bulan

An-Nur dah dua bulan dah

macam tetiba dah dua bulan kan, tetiba sangat! hahahaha poyo, padahal "eh apasal aku dah tetiba ada kat opis ni" kan, nampak sangat aura malas semakin maksimum, walaupun hari2 pun malas.

kena doa rajin rajin rajin aminnnnnnnnn

semalam weols gi check-up an-nur untuk dua bulan, memang amik temujanji petang jam 2, malas nak sesak2 ramai orang kalau amik pagi, kang an-nur meragam nangis meraung kang sape susah

eh eh, lupa nak cerita tau.

mula-mula kan saya macam ala2 risau jugak kalau an-nur asik menangis dan mintak dukung kat taska, yelah kat rumah kan macam tu, naik berketul2 tangan guwe asik dukung je kan, dah terbayang2 macam taska call masa saya keje, bagi tahu yang an-nur asik nangis ke apa ke kan. sekali petang tu

"annur macam mana kak, meragam tak, nangis2 nak dukung tak?"
"tak de lah, elok je, tidoo je, kejap bangun menyusu, lepas tu tido balik"

umangaihhhhhhhh sonang eh jaga ko ye annur, kalau macam tu dengan mama kan elok kekdahnya annur oiii, ke annur nak mama cepat turun berat badan ni, saje nak mama exercize lebih yeee hahahaha

tapi dah elok diam ontok ontok tu elok la, saya pun kerja dengan hati yang mulia, eh apa pasal tetiba mulia pulak, sebelum ni kerja tak mulia kah? hahaha

ok cerita pasal annur dua bulan ni kan, semalam weols gi klinik, dalam perjalanan ke klinik tu,

"mama sbnrnya kita tersilap lah, sepatutnya appointment semalam bukan hari ni, papa tersilap tgk tarikh la"
"laaaaaaaaaaaaaa abis la kita kena hadap nanti ni"

ahhhhhhhh tak kisah la, kalau kena marah kang, buat2 takde perasaan jer, pastu weols dalam kereta dah create macam2 jawapan dah kalau kena marah hahahaha, mula la idea keluar nak salahkan tulisan tarikh kecik la, konon2 dah call nurse semalam la hahahaahahah giler looser taknak salahkan diri sendiri, last2 weols gelak2 je, cakap jer la terlupa kan senang, nak nipu wat pe kannnn

masa registerkan annur tu, elok jer, takde pun depa marah2, hahahahaha tulah otak -ve sangat, kena mandi bunga ni weiii

ok2 semuanya ok2 jer
berat annur sekarang dah 4.7kg
dan berat omak eh pulak dah 61kg, turun 2 kg je dalam sebulan, kira ok la tu, tak payah nak frust sangat, man man lorrrrrr, cehhhhhhhhhhhhhhh padahal hahahaha

perkembangan baby, sihat2 jer, check badan semua ok2 je

dan 2 bulan jugak kena enjet

dan lepas tu badan annur ada panas sikit, tapi sikit la, lepas tu ok jer

apa ek lagi, haaa annur jugak macam nak cuba2an nak mengiring dah, gigih sangat dia, kadang2 rasa macam nak tolong je dia, kita pulak ter menyeget2 badan dibuatnya tgk dia gigih sangat tu hahaha

macam biasa, gambar adalah yilek, ntah la, bukan sebab badan dah naik ke sebab pipi gebus ke malas nak amik gambar, tapi aura tu tak mari beb, tak mari! (alasan terbaik!)

ok tu je laporan annur 2 bulan

8 komen[s]:

nasaoji said... [Reply to Comments]

cepat kan mas kak...;p

kt dpt bayangkan annur nak ngiring2 tuh...;p

lily lotus said... [Reply to Comments]

raya mesti lg comel dia pakai baju kurung :D

zh-ena said... [Reply to Comments]

betul tu buat aper pening kepala nak ayat menipu ckp ajer lupa ;D

liwaniel said... [Reply to Comments]

cepat je masa berlalu..dah dua bulan dah annur

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

cpt je dah 2 bulan rasenya...annur pndai bwk dirilah tu vp..ngan org elok je, alhamdulillah..ngan mama dia, dia nak manjalah tu, demand..cptlah tu vp dia nk meniarap..

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

wah..sudah 4.7kg maa...

cayalah!

mamanye pon da turun berat...

congrats2...;))

syazyatie said... [Reply to Comments]

samela..baby sy baru 22hari.keje asik nak dukung jek.pastu kalau nk dukung pon ada teknik dia.huhu..doa2 sgt lps pantang bila dh pegi taska jd cam annur gak.gud girl jek.Amin.

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

aloorr sis...61 kg tu ok lg r///lg2 tuk mommy branak 3..kire slim ok...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^