Follow Viruspadu

Thursday, August 13, 2009

Puasa dah dekat ni

saje tetiba terlebih rajin uols, nak kumpul pahala puasa awal2 ni hahaha, buat amal sikit, puasa dah dekat ni kan, puasa tahun lepas saya ada letak tutorial anyam ketupat kan, haa sebagai persediaan uols yang bertangan bangku seperti saya yang anyam ketupat boleh jadi barai kekdahnya, konon nak jadikan ketupat tetiba jadi pensel warna hahahaha, ha eloklah praktis dari awal, prektis make perfek katanya kan

ini saya copy paste dari entry lepas jer

selamat mencuba uols

chewah...

exclusif ni uols, bukan senang ada orang nak ajar anyam ketupat online mcm gini kannnnn :D

ok, meh belajar menganyam ketupat bersama en.laloque

1. pegang mcm gitu yer... ikut sebijik dlm gambar


2. sila abaikan muka tak siap en.laloque hahaha... ok then pusing 3 kali mcm tu


3. lepas tu, buat dua2 belah tangan, satu ke atas satu ke bawah


4. then silang-silangkan



5. pastu kemas2 kan dulu



6. siappppppp


tak paham lagi?

meh tgk video lak


SELAMAT MENCUBA :D

11 komen[s]:

Chika Chika said... [Reply to Comments]

tak mau cuba. Dari usia enam tahun cuba sampai usia 20 tahun cuba tak jadi-jadi. Sekarang dah tiga tahun tak cuba. Tak mau cuba T_T

haha emo kejap :P

orang terror saja boleh anyam ketupat T_T

IxoR@ said... [Reply to Comments]

Alamak...tiap kali nak raya je, kena ingat balik skill...

Dah lupa ni....masalah betul la.

zh-ena said... [Reply to Comments]

mmg persediaan awal tu..ena belajar byk kali buat ketupat pun still fail gak buat huhuhuhu

RiEz said... [Reply to Comments]

huhu tahun ni rayo lik melako...bule la acik buek ketupat..tapi jadik tukang isi beras je..huhuh..

ApasH said... [Reply to Comments]

saje start anyam ketupat since dr darjah 6 lu..huhuhu..bangga jap..cuma last year berjaya ajo hubby lak anyam..

kire sy ni teror ke? hahahaha

nasaoji said... [Reply to Comments]

kt ingt n3 tu...;p

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

ketupatt??????....sonangg yoo..pojam mato siapp!! wakakakaka...pejam mata kat pasarrr ye....kah kah kah!!

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said... [Reply to Comments]

Michail Borrisenko (scientist) telah membuktikan bhw Kolostrum mampu melawan Influenza. Apa tunggu lagi???Minum Alpha Lipid LifeLine setiap hari utk melindungi anda dan keluarga.Untuk maklumat lanjut layari http://minumalphalipid.blogspot.com. Jgn dah terkena baru nak cari!!!

FIESYAH said... [Reply to Comments]

he..he...tngk pun x tau g nak wat mcm ne...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy xretilah vp anyam ketupat...nak2 ada yg instant nie lg sennang, terus lupa niat nk blaja anyam..tabiklah en laloque, pndai anyam ketupat

liwaniel said... [Reply to Comments]

terer en. laloque menganyam ketupat..wanie dari dulu belajar tak pas2 lagi..hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^