Follow Viruspadu

Monday, August 31, 2009

Selamat Menyambut Hari KeMERDEKAAN ke 52

Selamat menyambut hari merdeka uols, mcm mana sambutan, ada meriahhhhh???

saya tak dapek la nak sambut bagai semua, kaki tangan semua terkunci kat rumah ni ha, mcm biasa jugak annur asik nak berdukung kendong sajork, memang meraung la kalau letak bawah, uwaaaaaaaaaaa anuur-annur gi mana sih kamu ini

tapi takpe, saya enjoy jer cuti di rumah bersama keluarga tersayang, takde rungut2 punya, cehhhhhh baik nya jemah ni, ntah la lately ni mcm hepi je dpt buat keje rumah sendiri, eh mcm la sebelum ni tak hepi kan hahahahahaha

ok2, nak cerita pasal sabtu lepas la, weols memang dah plan sangat dah nak gi beli cloth diaper (CD), hasil dari survey2 kat internet, tgk kat susuibu.com tu, erm tak la jauh sgt, kek bangi tu jer, tp kalau dari seremban memang harus la bapak jauh kannnnnnn, tp cekal punya pasal, nak jugak beli :p

pagi2 sabtu tu, pagi2 siap, eh tak la pg sgt, dalam jam 11 jugak la, tu tengahari la jemah hahahahaha, weols terus bergegas ke bangi, siap print map segala bagai, takut kang sesat susah, bawak baby dan sesat adalah perkara yang sangat boleh mendatangkan "sawan tangis" kepada emaknya hahahahaha, giler weiiiiiiiiiiii

tadaaaaaaaaaaa, kedai dia kecik jer, tapi semua yang display dalam tenet tu memang ada la, eh mcm best giler dapat telek2 dengan tangan

tembam pulak saya tgk diri sendiri dalam gambar ni wekekekeke, ok ok kena terima kenyataan :p

budak dua orang yang asik memekak, annur rilex jer

belakang en.laloque tu ada baju2 yang khas itu menyusukan baby, kiranya dia boleh cover la part2 yang mengiurkan itu keh keh keh, saya tak berkesempatan nak sambar sebijik, takpe, nanti2 pun boleh

pilih2 tanya2


pilih2 CD



saya cuma beli 5 keping CD jer, sbb uols tahulah CD ni boleh tahan jugak mahal dia kan, beli 5 keping pun dah RM2++.++ dah, takpe, nextmonth beli lagi 5 keping

dan malam tadi nisa dah pakai dah, selesa je sy tgk dia pakai, dan berjayaaaaaaaaaa lalalalalala, dah mcm pandai sikit nak bgtau dia nak kencing,

harap2 lepas ni nisa dah takpayah pakai pampes dah jimatttttttttttt acik :)

saya beli jugak pil asi, tp mcm tak berapa serasi pulak dengan saya, takpe, saya try longan pulak lepas ni :)

setel beli terus balik ke seremban, memang takde singgah2 tempat lain punya, kul1.30 mcm tu dah ada tercongok kek somban, walaupun highway mcm byk kereta sikit, mcm hampir2 nak jem sikit, dan saya jugak hampir2 nak kena sawan tangis sikit2 hahahahaha seb baik la weols sampai dengan jayanyaaaaa

bayangkan kalau tersekat dalam jem di highway, kereta tak gerak2, baby pulak meragam menangis, kalau baby terberak lagik, perkhhhhhhhhhh tambah nisa buat perangai nak susu, huhhh tak boleh blah,

rule sekarang, no singgah nyinggah, kalau nak merasa makan jari kaki ai, sila la singgah hahahahaha, hulk betul jemah ni

dan ini beberapa link daripada komen yang uols tinggalkan dalam entry CD saya yang lepas
http://www.sarakids.com/
http://juallampinmoden.blogspot.com
http://anakkuceria.blogspot.com/
http://sayangbabyibu.com
www.mybabyatjb.blogspot.com

jadi uols mana2 yang minat CD boleh la terjah link2 kat atas yer, saya pun maybe lepas ni beli online je, sbb nak beli lagi 5 bulan depan, harus saya cari yang "alah membeli memang memakai" dan EKONOMI :)

sekian dari duta CD hahahahaha, tak habis2 lagi berangan duta ai ni, eh takde sape2 nak lantik ai jadi DUTA kahhhhhhhhhhhhh

4 komen[s]:

RiEz said... [Reply to Comments]

wah bagus akak ajar nisa... =)

eenaimanina said... [Reply to Comments]

salam..hi VP..ths one could also help u utk tambahkan susu..minum air sengkuang laut..dlm tin..brand season..sy suka sgt minum ni...Alhamdulillah..selain longan kering tuh..yg ni pn OK..makan jugak sayur pucuk manis..kucai...mmg Insya Allah membantu...;)

nasaoji said... [Reply to Comments]

owhhh..

mahal2 pun, tahan lama kan...

penjual lampin said... [Reply to Comments]

mmg sangat berbaloi... pasni bleh bli ngan kiter plak.. bleh pelbagaikan koleksi CD. apalagi jom terjah http:juallampinmoden.blogspot.com Kiter xder kedai kat umah ajer... bleh datang senawang







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^