Follow Viruspadu

Wednesday, August 26, 2009

tak menang tangan kaki hempedu limpa dan sebagainya

title mcm sengal nak mampos, mcm la ko ada hempedu lagi jemah oiiiii

hahahah takpe, biarkan dia, apa ada pada tajuk ye tak

hari ni saya dah plan mcm nak kena jugak singgah jusco, barang mcm banyak kena beli, nak nak pulak dah gaji ni kan, harus la tu habis ni habis, pandai pulak habis bila dah gaji ye keh keh keh

mulanya saya igt macam malas nak hangkut nisa ngan annur, sebab pertama h1n1 la kan, bahaya! bahaya! sebab kedua, weols sebenarnya mcm nak sederap je amik2 terus balik gitu la, kalau bawak dua2nya tu lambat la sudahnya, mcm2 ragam nanti

bila saya bincang2 ngan en.laloque, ermmmm betul jugak kata dia, takkan nak tinggalkan depa dua kat rumah kakmas tu, kawan tu pun nak siap2 masak nak prepare berbuka puasa ye tak, kang menyusahkan orang pulak, penyudahnya hangkutttt semua

memang dah set sangat dah, memula2 pegi bahagian baby beli puting annur dan barang2 baby sikit, lepas tu terus gi market beli barang2 dapur, terus beli makanan tapau, bajet2 sampai rumah sempat la berbuka semua

tapi realnya tidaklah seindah kabar dari rupa

sesak napas acik uolssss tu baru dua, dua2 pompuan lak tu kalau lelaki tak tahu la mcm mana kan, dah abis peluh2 jantan semua keluar dah! kalau boleh menyinga dah mengaum 10 juta kali dah hahahaha

kebetulan hari ni hujan, bukan sikit2 punya hujan pulak tu, bapak la punya lebat, balik opis jalan dah jem dah, terus jemput dua anak dara kat rumah kakmas, en.laloque pulak sampai lambat adoiyai, semua dah makan masa sangat dah, sambil tunggu en.laloque balik, saya mandikan nisa dulu, dah tu dia main air pulakkkkkkkkkkkk tekanannn ok, nak nunggu dia abis mandi, ya ampun punya lama, dah jam 6.30 lebih2 mcm tu dah, masih jugak kat rumah tak jugak gerak2 je jusco, umangaihhhhhhhh gilo! masa ni dah terbajek2 dah konfem kelamkabut jugak nanti ni

uols tahu la, saya ni kalau lapar melampau2, memang hangin satu badan, semua benda salah depan mata keh keh keh, memang susah nau la nak kawal perasaan tu, genetik la katakan, chehhh salahkan genetik lagik, tak abis2 la kau ni jemah, kau tu betul ajer, takde yang salah hahahaha

sampai2 kat jusco, semua jadi huru hara, dengan nisa buat perangai nangis2 nak dukung la apa la, annur pulak nak dukung jugak taknak duduk dalam stroler dia, tak tahu nak tolak mcmana dah, dengan troley market tu lagi,

ok sekarang saya nak uols bayangkan, sekarang bayangkan :p

dukung nisa dukung annur, nak tolak stroler annur, nak tolak troley market, nisa nangis terkinja2, annur nangis nak nenen

tak ke acik boleh kena sawan tangis macam ni, sakit hempedu acik ni haaaaa

dah la perut lapar, azan dah berkumandang pulak tu, ni nak berbuka puasa mcm mana ni, takkan nak korek idung kot hahahaha

time ni la baru teringat nak cucuk duit la, aduhhhhhh tensen guwe!

sementara menunggu en.laloque cucuk duit dan untuk menghilangkan tensen, melupakan lapar dan dahaga pada waktu yang sepatutnya dah boleh makan dah sangat, bagi la minah ni main dulu... kang tak pasal2 mama dia join nangis sekali kang






punya la dia nak nak nakkkkkkkk sangat main belon ni, dia rela berak dalam pampes dia, astalavistabebeh betul la budak ni tau, selama ni elok jer nak berak semua bagi tahu, memang tunggu hari je dah takpayah pakai pampes dah, sabarrrrrrrr jer la

lepas satu, satu perangai dia buat

pernah tak uols, ada satu ketika rasa mcm geram sangat tapi tak dapat nak luah, sambil ketap2 gigi dan cakap eeeeeeeeeee eeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dan berimaginasi menumbuk2 dinding sampai pecah dinding tu, hahahahaha biasalah tengah lapar, terus feeling2 hulk

saya dah tak tahan sangat dah, annur pun asik meragam nangis, en.laloque jadi runner hantar barang2 yang dibeli masuk dalam kereta dulu, lepas tu turun balik sebab nak singgah kfc, saya terus ke parking nak susukan annur

lama jugak saya menanti en.laloque ngan nisa beli kfc tu, bila dia sampai, saya dah terbayang2 sangat nak teguk air ni

"papa mana air milo mama, semua air gas je ni"

arghhhhhhhh dah agak dah dia lupa air isteri dia, uwaaaaaaaaaaaaa... dan bermula lah adegan feeling2 hulk sekali lagi didalam hati.

sekian

25 komen[s]:

zh-ena said... [Reply to Comments]

mmg ena tgh bayang kan nie..woooo blh skt jiwa la klu ena dlm situasi VP..

ragam2 ank buat kita blh gugur jantung time tu gak..

RiEz said... [Reply to Comments]

huhuhu dapat bayangkan akak jadik hulk..hikhiikhikhik

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

Baca citer kelam kabut ni...akak pun kelam kabut baca ...wekekek....

mama erfan said... [Reply to Comments]

aiyakkkk memang bleh ada gangguan jiwa di ketika itu kak oi! sabo je la.... hahahaha... menahan2... lagi plak lupo beli air milo! hahahaha...

EraNaZeErA.. said... [Reply to Comments]

mmg penat kan.. saya yg baca pun dpt bayangkan kepenatan waktu tu... sbb dah merasa... dan dua2 girls.. satu baya nisa... mmg lasak...

sabar jelah yg kita mmpu buatkan..
takpe.... nnti lagi senang VP kurus...bila anak lasak2... hehehee....

kirana said... [Reply to Comments]

memmang boleh bayangkan sgt2...sbb syh pon dok hadapi menda yg sama..sejak dari itu...tak bwk dah 2-2 or ggi shopping brg2..ji jalan2 buleh..kalo nk beli brg...bapak jer gi srg ,...serik yg amat

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

ikh ikh bawak bersabar yer vp.. cobaaannnnnn hihihi

Miss Moon said... [Reply to Comments]

zaimah dapat kuw bayangkan perasaan mu itew ...memeng cam tew la gayanya kalau ada 2 anak kicik ....koz ive been there once ...skrg pun hahhahahahha .

Mah , kalau nko jadi hulk ....maka nko la hulk yg paling ayu ....and dalam kehijauan hulk tew akan ada kaler pink sket ekkekekekek

sabar ek mah ....mmg cam tew ada time mmg menguji kesabaran ....tapi misti lepas nko tulis entry nih nko pasti tersenyum kan ........mmg mencabar tol kan jadi isteri wanita berkejaya n ibu .

so kesimpulan dari citer nih ...there's a hulk in every women ...ehehehh vley gitew?

:iBuAfiQah: said... [Reply to Comments]

masa baca story akak niey,tgh bayang skali la tuh..
mana tak hulk ye kak..
camni la besok saya ada anak dua...
sabar yer kak bulan ramadhan niey...

Mummy Dasy said... [Reply to Comments]

dok feeling2 bayangkan ayat last tu terus hilang semua bayangan hikhikhik jadi cam kelakar.

shaliza said... [Reply to Comments]

alamak banyaknyer nak kena bayangkan...apa2 la VP...tp bahagiakan klu ingat balik....salam ramadhan.

irasilver said... [Reply to Comments]

sama!!! kita pun lalui benda sama! Tgk org anak dua relek jek tapi hakikat susahnyaaa heheheh..

relek ye! Lelama sok biasa la

shaliza said... [Reply to Comments]

alamak banyaknyer nak kena bayangkan...apa2 la VP...tp bahagiakan klu ingat balik....salam ramadhan.

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

ahaha.. sabar je la VP..

Sbb tu mak pak bdk2 taska mak sy, dorang klu nk membeli belah... tinggalkn anak dorang kt taska je... x larat klu nk layan kerenah... Hehehehe

hanimndroid said... [Reply to Comments]

tu la kan, shopping xbawak budak senang. tp klu xbawak sian lak kena tinggal, kang satu hal lagi sapa lak nak jaga dia. dah bawak, mmg memacam ragam aa..

(me, bawak nephews, xdo anak laiee)

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

perghhhhhh jadi superwomannnnn gamaknyerrr....tak terbayang den!!...ehehehe...sabau je laa mah

Sellynna said... [Reply to Comments]

wahahaah ingatkan kita je yg jadi hulk kalu gi soping.. dah ler anak vp & kita sebaya.. 2 org, tp sumanya boy.. lagi ler meroyan!!

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

eemmmm blh bayangkan camne vp jd hulk dlm situasi ni

liwaniel said... [Reply to Comments]

alahai..mesti kelam kabut kan..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

erkkssss tu baru dua.. nak wat camno.. sabor je la cik mmah weh... nanti lelama expert la tu ;D

nasaoji said... [Reply to Comments]

kalu saya tgh nengok kak vp time tu, kompem saya gelak2 ngn asben, sb tak menang tangan nyer pasai...

anak...anak...kerenah time kecik, dah beso, lain lak kerenah yer, kan..

Bisikan hati Qasehque said... [Reply to Comments]

Salam vp,

sy yang gelabah bace cite ni, tp bile pikir2 balik macam seronok jer, sy belom dapat rase situasi ni, bile lah boleh rase mcm ni, huhuhuhuh

pe pun janji kite bahagia kan, tol tak....?

aleena said... [Reply to Comments]

fuhhh memerlukan kesabaran yang tinggi ok..hehe

but if me mayb da hangin satu bdn..tak pon boley nagis kot:P

Arin said... [Reply to Comments]

VP,nih la yang arin tengah lalui sekarang..kalau nak kuar , sesaje tanpa arah tujuan..baik tinggalkan niat tuh..mmg haru kalau anak-anak start buat peel..arin lak tahap kesabaran mmg kadang kala out..waduuhhh...apa yang VP rasa, arin rasa sekarang nih..
p/s: kan best kalau duk umah, klik klik kat kempiter..order groceries, then home delivery.:)

aiDieNa said... [Reply to Comments]

Jemah...Jemah.. cam sedap pulak nickname nie... hehehe... aku paling tak tahan bacer tang

"dah la perut lapar, azan dah berkumandang pulak tu, ni nak berbuka puasa mcm mana ni, takkan nak korek idung kot hahahaha"

Huar.. huarr.. huarr... gelak tekan² perut aku (tu bayangan jer.. bos ada nieh!) kat depan pc nie..

Kesian tul ko Jemah... tapi.. kita serupaaaa... aku ada tiga.. yg aku rasa bleh geng larr ngan si Nisa tu.. anak pompuan tapi nakalnya kalah sumer anak² jantan seantario dunia... haaaa.... pernah guling² kat lantai Tesco lagi...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^