Follow Viruspadu

Tuesday, August 11, 2009

terpaksa jua membelinya

ingat lagi tak entry ni pasal breast pump saya yang lama

disebabkan itu adalah saya beli zaman tok kaduk, zaman saya melahirkan alesha, weiiiiiii tahun bila tu weiii, 2005 tuuu, sekarang dah 2009 dah, berapa tahun dah tu, kira la sendiri kan, harus la rosak, pump tu baru2 jer rosak, ish laaa orang dah nak masuk keje ni rosak pulak dia ish laaaa, memang saje nak mengabiskan duit laki den ni hahahahaha

survey punya survey, ini ok la kot sebab ada beg ada pump ada 4 botol lagik kat dalam, macam2 adaaaaaaaaaa, so senang nak bawak kat opis nanti, senang nak pump susu kat opis

saya beli yang manual jer uols huhuhuh, pasal yang bateri tu mcm tak mampu sangat nak beli, mahal bebenor roman eh, nak beli yang ni pun dah semput2 dah hahahaha, tapi anak punya pasal, takpe takpe

beg dia cool jugak, chewah


isi perut beg itu


saya beli kat jusco seremban ni kebetulan ada diskaun so ok la kot rasanya, tak tahu la kalau kat tempat lain lagi murah yer

harga asal rasanya RM389.00 tapi sebab ada diskaun harganya adalah RM279.00

jom sama2 kita BF anak kita uols, susu ibu adalah yang terbaik untuk anak-anak, tapi kalau dah takde susu / susu tak banyak macam zaman saya melahirkan alesha dan an-nisa nak buat macam mana kan, susu formula pun ok jugak

peace!

20 komen[s]:

RiEz said... [Reply to Comments]

huhu nak kene blajo nih....

ccHasz said... [Reply to Comments]

salam .. mmah akak penah pakai pump ni .. eventhough dia manual but quite efficient gak ...

pizet77 said... [Reply to Comments]

murahnye akak...agak2 kalau kat jusco lain ada discount mcm tu jugak x?

Pnut said... [Reply to Comments]

BF la mah selagi boleh BF..
indah nikmat BF baby ni...
nanti bila anak dah beso, rindu pulak nak BF baby...

nasaoji said... [Reply to Comments]

kt pun klu ader rezki, nak bf anak sndiri nnt..anak org lain nak tumpang pun, ok gak..hehehe...;p

pernah tgk bende tu kat parkson, tp, tak tau lak hegenyer...

zh-ena said... [Reply to Comments]

utk ank aper2 pun sggp kan :D

liwaniel said... [Reply to Comments]

betul tu..susu ibu yang terbaik..wanie pun tgh survery2 breast pump ni

Mak Su said... [Reply to Comments]

vp, camner baby? sihat? moga2 vp sefamili ceria-ceria selalu.

maksu singgah nak kata, hi, nice knowing you melalui blog :)

salam sejahtera :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

respect lah ngan vp nk BF anak...Bkn senang BF anak nie..perlu ada semangat yg tinggi..bagusla VP...

shaliza said... [Reply to Comments]

selagi ada niat nk BF insyaAllah,ada la susu tu...go VP go...

fadel toha said... [Reply to Comments]

Salam zaimah...dh lama fadel jd silent reader...tp baru skrg nk gi komen...bagus sebenarnya breast pump avent tu fadel pun beli 1...fadel pun bila bersalin anak ke 2 mmg niat nk BF baby...
Alhamdulillah dh 10 bln Iris masih BF fadel lagi...

edrina said... [Reply to Comments]

Tak per beli mahal2 sikitpun , berkorban sikit utk anak2 :-). Takat yg kiter mampu lah kan :-)

eenaimanina said... [Reply to Comments]

salam..hi i'm eena..ada add u kat facebook-marlina shahril..ths breastpump is superb!!!my favourite...altho i ada medela pam spectra yg double pumping tuh..ni gak for me the best...memula u kena bersabar skit ye...jgn cepat ngalah tau...kena adjust2 gak kat nipple time pumping tuh..lelama insya-Allah senang and smooth je...Alhamdulillah i berjaya breastfeed my daughter for 2 years..and until now she's still breastfeed altho dia dah nak masuk 3 thn bln September nih..ehehehe..tapi jarang2 la...so wish u all the best yea..

irvanqiesy said... [Reply to Comments]

hi vp...bgus la ade niat nk bfeed anak...sy pon bfeed anak now da 1thn 2minggu...susu sy pon kurang...tp utk 6bln jek kite kne sruggle utk pump pastu die da mkn xde masalah...pas 6bln die da bleh minum air lain means like juice so xrase sgt la kan...harap dpt la bfeed kan baby selama yg mungkin...

tp vp better cr ice pack lain sbb ice pack avent ni xberape sjuk...cbe survey di momslittleone for ice pack.

shuzana said... [Reply to Comments]

betul betul betul...susuibu penuh ngan khasiat..shu nk review psl pump avent ni..kurang best sket kalau compare ngan medela...sbb shu dh try 2 2 brand..tp tak pe..janji vp nk bfkan bb mu ittew..happy breastfeeding ok!

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

okies la tu kan... ada gak dari takde

eenaimanina said... [Reply to Comments]

pump manual ke elektrik ke...apa2 brand...sebenar terpulang kat masing2..and kemampuan...ada org selesa manual...ada org selesa elektrik...tapi yang penting kita give the best kat anak kita....btw..VP..u can use chiller utk keep ur cooling bag tu sejuk..boleh beli online atau ada jual kat TESCO...GIANT..bhg camping2...simpan chiller tu dalam fridge..esok bawak pi kerja..ltk dlm cooler bag together ngn ice pack avent..mmg betul..icepack dia tak thn lama sejuk...okay...just my 2 cents..

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

chai yok.....chai yok mah... full bf baby... tapi avent philip ni tak sebagus yang dulu la... botol dulu.... memang bagus...!

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yeahh.. BF adalah yang terbaik buat baby kitaa..

churalliya said... [Reply to Comments]

wah.. sama la.. nnti ada penghuni baru buat stok kat dalam surau yee.. sue pun dah lama packing blk beg tu & isi2 perut nya.. mmg berbaloi...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^