Follow Viruspadu

Wednesday, September 30, 2009

2: Kongsi Pengalaman : Parenting

untuk kongsi pengalaman anda sila emel ke viruspadu@yahoo.com, maklumat lanjut sila klik di sini

Sama-sama kita berusaha menjadi seorang ibu yang baik, walaupun kita bukan yang terbaik, sekurang-kurangnya kita mencuba menjadi yang terbaik :D

salam..
saya ni dh jd silent reader akak since 7 month ago..
since sya google rumah idaman n kluar gambar akak with cica dpn doll house tu..
1st story yang sya baca adalah pasal alesha abriza n story tu adalah sgt tepat pada masanya..

the story begin...

saya nikah pada 1/6/2008..n 1 month later sya positif pregnant...saya betul2 xsangka n terkejut n marah n xbersedia..tp sape suruh x pakai protection..hehehe.. salah saya n suami juga.. suami saya bleh kate dah ready la..tp saya masih macam agak2 takot nak jd mummy..then 39 weeks later saya pun bersalin..tarikh1/3/09.. bby gurl named FATHIHAH HANA BT MUHAMMAD ARIFF.. a few month ealier than an nur..

mase tgk bby tu saya cm rase bercampur baur..tak tau nk rase aper..naluri keibuan tu wt saya rase happy..tp rasa sangsi n xbersedia saya melebihi tahap konfiden saya ni..

byk kerja menjaga bby suami saya yang buat..mujurlah dier sgt memehami..(tp laki akak lg ok kot..harap2 laki den bleh la jd cm laki akak yg sentiasa tabah n sabar)

saya selalu depress n marah2..sampai lah habis pantang n start keje n terbaca story arwah alesha.. saya nangis gile2 dpn pc..mase tuh baru sya sedar saya dh buat satu kesilapan besar..dengan mengabaikan anugerah yg tuhan bg kat saya..saya x jaga anak saya.. dan alasan saya hanyalah saya keliru n xbersedia..

balik rumah tuh saya tgk anak saya puas2..anak yang dok dlm perut saya,yg saya bwk kehulu kehilir semasa dlm perut, bila dah keluar saya buat xtau jer.. saya rase berdosa n menyesal.. n from that moment saya cuba sedaya upaya,menjadi ibu yg terbaik...

byk yang saya pelajari dr blog akak.. n saya nak ucapkan terima kasih kerana secara xlangsung ini telah mengubah diri saya menjadi insan yg lebih bertimbang rasa..
n saya pun terus bersemangat nak ber blog..heheh..http://fathihana.blogspot.com/..
kalau akak ader mase tgk2 la blog saya yg mmg xder org tgk pun..heheh

saalam syawal buat akak sekeluarga..
muaaaah..

ninie..

5 komen[s]:

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

wah sangat bagus penangan viruspadu nie yer.. say pon sedey baca kisah arwah alesha tu

RieNa said... [Reply to Comments]

saya pun ikut blog vp ni lps baca kisah arwah alesha.

buat ninie, kita berkahwen dan mengandung pd masa yg hampir sama tp saya keguguran di usia kandungan 11 minggu. masa tu saya benar2 sedih, dan kecewa.

tp Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik buat hambanya, saya hamil 2 bln lps keguguran.alhamdulillah.

anak adalah anugerah dr Allah, dan hargailah dia sebaiknya.

Ceera said... [Reply to Comments]

=P suka plak baca entry nie..

Dee said... [Reply to Comments]

sy kenal blog vp pun lepas meleleh2..cuma tinggal nk meraung je dpn pc masa bc kisah arwah alesha..sy SR gak..baca ari2..tp x komen..hehehe..

to ninie..maybe ninie kena 'baby blue' ke apa ek..kiranya perasaan x stablelah lps bersalin..syukur ninie dh sedar..hargailah anugerah tuhan itu ye ninie..yg kahwin berpuluh tahun x dpt anak tu lg sedih..kita yg dh ada ni jagalah baik2..

Norhidayati Mohd Shakor said... [Reply to Comments]

ermmm...actually kisah ninie lebih kurang sy je..tapi sy terima dan xcited dpt ank pertama..tp bila dpt ank kedua and kembar plak tu sy x dpt terima hakikat.maybe sbb ms lahir kembar ank yg sulung br 1 tahun 3 bulan.Kesian sgt dia.tapi nasib baik suami memahami.dia yg byk jaga kembar.sy lebihkan yg sulung.Tapi bila baca blog VP psl alesha.sy menangis dan rasa mcm nk balik time tu dr opis dan cium kembar tu..saya rasa menyesal sgt sbb kurang kasih sayang terhadap diaorg.Alhamdulillah skrg sy da ok....Saya janji pada diri saya utk jadi yg terbaik untuk suami dan anak2.. Ni blog sy kalo ada ms tgk2 ler.. http://selamanyamilikku.blogspot.com. Blog ni baru lg coz berminat nk setup setelah bc blog VP.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^