Follow Viruspadu

Tuesday, September 08, 2009

nak bershopping la konon-kononya, piiiraaahhhhhh

konon nak shopping kasut

ni semua gara2 terjalan2 dengan si sue la ni kat paksen, sekali ternampak satu kasut, masyukkkkkkkk betul dia punya design dengan citarasa ai tau, terus balik rumah terus termimpi2 hahahahaha

perempuan memang mcm ni, kalau dah ada yang terbekenan, tapi lepas tu tak beli, lepas tu mesti teringat2, lepas tu mula la merengek2 dekat telinga suami, selagi tak beli la kekdahnyaaa hahaha, naik kebas telinga lakiden den buek lalalalalalala

dalam kereta, saya pastikan annur kenyang betul2, memang saya bagi dia menyusu baikkkkkkk punya lah, memang konfem sangat dah dia kenyang sangat sangat dah, ok dah sampai terus masukkan dalam stroler dia

destinasi pertama, terus gi tengok kasut, terus sambar kasut yang termimpi2 tu, yang dalam mimpi tu dia suruh ai datang jemput dia naik viva tu hahahaha, giler lah boleh mimpi kasut sampai mcm tu sekali

rupa2nya en.laloque pun mimpi kasut ngan baju melayu raya sekali suruh jemput dia bawak balik hahahaha, lagi over dari ai tau


kononnya saya mcm plan nak beli baju2 nisa ngan annur untuk raya sekali, senang sikit kan, beli sekali harung jer, tak payah dah keluar2 shopping raya dah lepas ni, pastu macam nak beli botol susu annur lagi, mcm tak cukup pulak, semua dah masuk dalam peti ais gamaknya kan

jadiknya terus la carik botol susu dulu, masa nak amik botol susu ni sbnrnya annur dah mcm gelisah sgt dah, terus saya amik dukung dia, belum sempat capai pun botol susu, dia dah nangis2 dah, halamakkkkkkkkkk nak buek apo ni, konfem nak nyotnyot lagi ni, aduyai annur tak kenyang2 lagi kah kamuuuu huhuhuhuhuhu

terus mcm kelamkabut, en.laloque terus jalan laju2 nak bayar la kononnya, sekali beratur punya panjanggggggggggggggggggggg daaaaaaaa, kalau tak beli botol susu kang, memang botol susu x cukup sangat dah, memang kena kena kena beli jugak, beratur panjang sangat, annur dah nangis makin kuat makin kuat, nisa dah jerit2 dah siap campak2 puting adik dia adoiiiiiiiiiiiii

adakah adegan hulk akan bermula kembali wakakakaka

annur nangis makin kuatkan, nisa saya letak kat stroler annur tu dulu, tak bagi dia lari2, lagi dia jerit la kekdahnya, dah dua2 menjerit lak dah, semua orang kat paksen tu semua pandang saya, arghhhhhhh aku cucuk bijik mata korang kang hahahahaha, biasalah uols tengah baran la katakan

tetiba sorang pakcik tu tegor "dia nak tido tu" hikkhikhikhik

inilah dugaan menyusu badan uols, saya memang tahu annur nak nyotnyot, tp takkan saya suka suki nak selak sumbat mulut dia kot, abis semua mata terjeling2 nak tgk ai punya aset yang tak seberapa ni kang hahahaha, dorang bukan boleh, yang tak seberapa ni pun nak jeling2, yang berapa2 tu lagi la harusss juling terus hahahaha, lagi tak boleh blah kot kalau ada bloger amik gambar ai pulak nanti, kang muncul pulak entry "takmalulahdianetekanaktengahtengahshoppingcomplek" hahahahahahaha

saya pandang kiri kanan, ish semua tempat penuh ngan manusia, nampak satu sudut tu memang takde orang, annur dah nangis mcm kena dera dah, cepat2 saya tolak stroler nisa tolak ke sudut tu, sambil saya menyangkung menyorok2 sikit, terus sumbat annur ngan susu badan, terus dia senyap, laju je dia minum, terus lelappp legaaaaaaaaa, nisa pun mcm paham mama dah jadi hulk, dia pun diam jer hahahaha

konfem en.laloque melilau cari anak bini dia lepas bayar kat kaunter

"uh tak senang hati betul papa dengar dorang menangis masa bayar tadi"

ko tak senang hati jer, ko dengar jer, ni diriku yang mcm nak sakit hempedu ni, terasa mcm nak pecahkan dinding sekali ni, umangaihhhhhhhhhh

memang dah sah sangat dah, kena amik cuti jugak kalau nak shopping raya ni, kalau asik mcm ni jer kang, ada pulak tetiba jemah pandai cakap jepun tetiba kang haahhahah

tengok la diri ku yang kesian itu, kesian kan kan kan, sampai dah bongkok tiga dah dukung anak hahahaha


masa ni dah lega dah, pasal nak balik

walau macam mana dugaan menyusukan anak ni, saya cuba tak fikir negetif, saya cuba jugak taknak campur dengan susu formula, saya nak annur minum susu saya sepenuhnya

tekad ni uolssssssssss, caiyok caiyok

dan malam itu sesi mengeluarkan apa jadah semua barang yang dah dibeli


mintak sampul duit, angpau marrrrrrr, sekali takde daaaa, belum sampai pulak cashier tu cakap, sabau je la,

ehem2, ni la kasut yang suruh ai datang jemput dia tu, kasut biasa2 je tp sangat menepati citarasa ai yang bergetah ni, wahhhhhhhhh apa kena mengena dengan bergetah ni weiii



selesa dan lembut dipakai, sesuai dengan kaki ku yang tulus mulus ini

dan ehem ehem sekali lagi

ai dah apply cuti minggu depan, nak shopping baju raya, nak chekup annur 3 bulan sekali

senyum lebar2 -_____________________-

22 komen[s]:

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

elok la tu VP amek cuti selesa cket nak bersoping sakan nanti..hihi

mrs e said... [Reply to Comments]

walaupun jaraaaaangggg sangat tinggal komen kat sini, tp mesti baca setiap entry blog fink neh.

n bila baca mesti tergelak² dalam hati..sebab selambeeeee jer ayat² nye..

cayalah mah!
:D

IxoR@ said... [Reply to Comments]

haru gak klu dah budak2 wat perangai...huhuhu...mesti kelam kabut....ermm...tgu dah besar skit...senang la nti...

apapun, kasut tu mmg meletops!

Hafiz Hamid said... [Reply to Comments]

hehe, sy x mampu komen pape kak!!....=)

Nurul said... [Reply to Comments]

memang mencabar bawak anak yg nyusu badan gi shopping. Ai pun pernah rasa apa yg you rasa. Lagi la, dia tak puas2 nyusu dan tak mahu tidur..endingnya terpaksa lah balik rumah..huhuhu

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

wekekeke..kelakar je... dah dua kan mah cam tuhla.. akak ni sorang pun... rasa nak jadi hulk gak... tapi shoping kalu bawak anak memang cam tu la... jalan terbaik... tinggalkan ajelah bebudak tu kat umah pengasuh ke... baru leh shoping ngan aman....

oneyani said... [Reply to Comments]

aduh saket hempedu tergelak baca entry ni..hahaha

akak beli la kaen tutup khas utk menyusu..konfem tgh2 highway ponbole nyusu tanpe segan silu..hehehe

adha said... [Reply to Comments]

sabo jek la jemah...breastfeed memang cm nih.. kalau jusco ngan pacific siap ada bilik untuk nyusukan bb.. senang sket.. heheheh

saba2.. aku pun cenggitu gak.. hik3... nk sopping punya pasal...

emellia said... [Reply to Comments]

vp, sabar la.. itu sume dugaan.

pasal botol susu tu memang perlukan banyak untuk wat stok EBM. Aku order platik untuk simpan susu ibu dalam peti ice. Namanye tak ingat la tapi memang leh save tempat dan tak payah nak guna banyak2 botol. Cuba la search kat google. Kat barangan ibu menyusu.

irvanqiesy said... [Reply to Comments]

salam...da 1thn 1 bln sy bfeedkan anak sy slumber je susukan anak dpan org...bkn kte nk tayang pon cover2 la skit...kat mane sj sy akan susu kan anak bile die memerlukan.kite kne bangga dpat susukan anak dgn susu kite bkn susu lembu..heheh...klu malu jugak shawl pon leh jd nursing cver.

edrina said... [Reply to Comments]

vp, nanti akak pos kan sekali kain pelindung utk dipakai biler nak breasfeed anak2 kat public.. akak dah tak pakai sekarang.. jgn beli tau.. nanti akak pos kan sekali ngan baju nisa & annoy.. akak pakai kejap jerk.

nasaoji said... [Reply to Comments]

cam tu ek ado baby..bf lagi..

tak per kak..sabau...sabau....:)

jgn campur susu formula..

MuMMy 2 Haqq said... [Reply to Comments]

samala kita..kena amik cuti nak shopping..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sabarlah vp yer..kene amik cuti jgk vp kalu nk shopping2 nie..letak bb kat taska ke kan..
mletup u kasut tu, seksi...he he he

mila said... [Reply to Comments]

hi vp..
chaiyok..chaiyok.. jangan patah semangat.. teruskan EBF tu..

cara terbaik guna nursing cover la..
satu lagi.. kalo nak nyusu badan nih x leh pakai baju kecik kena pakai baju besau skit baru kita selak depan belakang x terselak sekali..
apa pon tahniah.. tingkatkan usaha..

Arin said... [Reply to Comments]

VP, beli lah nursing cover..senang..memana pon bleh je susu kan..arin anak-anak mmg sauk je nursing cover than susukan..kalau kat shopping cari bench, pakai nursing cover..susukan si kenit..orang pon kadang2 tak perasan..:)

fuadnis said... [Reply to Comments]

kak vp..nape tak bawak je susu badan yg dah diperah dlm botol..kan senang klu an nur nangis..sumbat je kat tgh2 org ramai nun..tetap susu badan kan??daripada kelam kabut n malu nk nyusukan an nur direct dr badan kat tgh2 org ramai tu..hehe..ni cadangan jee..

RiEz said... [Reply to Comments]

huhu jgn la akak jd hulk...tapi ngk nisa baek jer tu..hikhik...

aiDieNa said... [Reply to Comments]

Bih kurang laa kita Jemah oiii.. giller malu nak nyusu depan org.. anak bila ada mak.. mmg tanak susu botol.. hanya yg menyusukan yg paham.. selalu kalau nak tido.. dia mesti nak melekap.. pastu baru dpt lena dgn nyenyaknyerrr.. itu lar dugaan para ibu.. Jemah.. lenkali pastikan bawak kain lampin ker selimut baby ker sekali... biler keadaan terdesak camtu boleh manfaatkna.. ko ikat kat leher.. fungsi sama ngan nursing cover.. aku pon wat camtu maser Ainna nangis mendayu² maser shopping kat SOGO baru nie... mmg tension kan... tapi hati seorang ibu... malu ker apa ker.. kerana anak kena kuatkan semangat.... kerana anak ibu rela berkorban... hmmmm.... jgn putus asa...

mama_aifan said... [Reply to Comments]

Ohhhh mmg amat mencabar n byk dugaan bila kita full BF ni VP. Dolu2 masa akak full breastfeed, akak hnya pergi soping yg ada nursing room. Kalau agak2 dia dah gelisah nak nenen. Zupp terus cabut ke nursing room. Jusco selalu ada nursing room. Rasanya Parkson pun sama.Just my 2 cents.

Ernie said... [Reply to Comments]

memang sakit kalau gi shopping ngan anak-anak...
lebih ambik cuti dan kite pun tengang je nak pilih barang

mamarempit said... [Reply to Comments]

salam singgah...

nape tk pakai nursing cover cam http://anasfadilah.blogspot.com

bukan saye punye blog...hahahaha..cume kesian kt awak...nk kasi itu bebi nyotnyot....tk mau org tgk aset kite kan....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^