Follow Viruspadu

Monday, September 14, 2009

orang sakit gigi takleh update panjang-panjang

pagi tadi cabut geraham bongsu

tp gigi degil takleh cabut

sudahnya pecah2kan jer

akar masih lagi ada,

giler sakit weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ok tu je laporan dari orang sakit gigi

11 komen[s]:

oneyani said... [Reply to Comments]

aduh mcm mane pecahkan dua tu??mcm scary je=P

Aleeya said... [Reply to Comments]

he he..sabo sabo..dugaan di bulan posa, bila la gamaknye geraham bongsu ku nak tumbuhlak huhuuu

selamat hari raya buat vp sekuarga ehh..

Zyma Saad said... [Reply to Comments]

Salam VP....

Sila dtg amik KAD RAYA kat blog ai tau.

http://zymasaad.blogspot.com/

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

uihhh camne pecahkan tu? nti VP cite detail ek..

semoga cepat sembuhhhhh

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

sakit gigi ni cakap pun tak guna kan mah.. sakit tangkap ke kepala... akak tahun ni 2 kali cabut gigi.. dah cabut tu..legaaaaaaaaaaaaa..... selega...leganyeeeeeeeeee....

NADIM HARITH said... [Reply to Comments]

salam vp.sy slalu jd silent reader.suka sbb very d rilex bc awknye blog.

mYpRecious said... [Reply to Comments]

geraham bongsu kalo dah sakit mmg la satu masalah kak.. saya baru ni gi tampal je.. tak cabut pun.. hikkss.. Tapi kalo still ade lg akarnye ape gune cabutnye tu.. tp kadang gigi geraham ni smpai 2 kali kene gi cabut. saya pun pena kene sekali.. mule2 dy pecahkan dulu.. pastu dalam 2 minggu dtg balik nak cabut akar pulak..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

adoyai vp..sakitnya..pecah2kan plak tu?mcm mana yer?...mkn ubat ok...

zh-ena said... [Reply to Comments]

hah pecah2kan!!! mcm maner tu??

Olive Tree Guitar Ensemble said... [Reply to Comments]

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

Intan Suhana said... [Reply to Comments]

Salam zaimah...kalo gigi geraham bongsu selalu nya dentist tak simply cabut...normal procedure selalu kene ambil periapical x-ray dulu nak tengok keserongan kedudukan gigi dan akar...dan most of the times kita akan buat minor oral surgery sbb kalo cabut cam gigi geraham lain chance untuk fracture tinggi sbb gigi bongsu selalu nya belum tumbuh sepenuh nya disebabkan tak cukup space..selain daripada tu selalu nya kalo sakit gigi sampai berdenyut-denyut kuat n begkak bagai dentist akan bagi antibiotic dulu utk 5 hari sampai bengkak dan sakit regress sbb bimbang kalo cabut jugak ubat bius tak jalan sbb ade infection selain takut infection tu merebak...anyhow, dun worry...nanti most cases gigi yg cabut tapi patah / fracture kalo akar dia dah loose dia akan naik sendiri...all the best...selain makan antibiotik dan pain killer, leh juga selalu kumur dgn air garam suam....selamat mencuba...:)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^