Follow Viruspadu

Friday, October 09, 2009

8: Kongsi Pengalaman: Usaha Mendapatkan Anak

Assalamualaikum kak Jemah,

saya dulu pnah bukak fotopages kak jemah lepas arwah anak sulung kak jemah meninggal.Mase tu sy still kat ****.NS, derang bg add tu utk tgk.So now dlm thn ni terjumpe plak blog akak ni.Bes plak membace nye,mcm x sgka plak kak jemah mcm ni,sbb kalo tgk dr jauh mcm tak berapa mesra alam.Mcm tu jugakla org tgk saya,derang akan kate mcm sombong.Ehehehe..

Saya kawen Mac 2005 dan dapat 1st baby Januari 2006.Lahir secara caeserean.Keciwa hasrat nak deliver normal tak kesampaian.So saya terpaksa plan utk setahun lebey bg menjaga luka jahitan tu.

After sethn lebey plan saya stop utk conceive anak ke2.Cuba2 tak dapat gak.Pegila KPJ wat check, doc Kala kata ade PCOS yg menyukarkan utk peknen.Lame gak wat treatment kat situ,tp sbb mcm x kondifen jek ngn doc tu saya switch ke Columbia plak.

Dr Norintan,bagus betul cara dia.Dia pun panel utk mag pa n ma.Dia check semua,wat HSG and sperm count test.Found dat sperm hubby saya ckit.So doc advise suh try specialist kt KL yg khusus utk lelaki.Dia pon advise saya suh turunkan berat yg ketika itu 58kg.

Ohohoho..manyak berat compared mase kawen dulu 49kg jek.So bulan Ramadhan 2008 kami pon lipat gandakan usaha disamping saya turunkan berat kepada 55kg..hubby makan ubat speman.

Alhamdullillah lepas raya saya cfm peknen.Now anak tua dua hari je dr annur.
Pasnih xmo la jarak sgt anak..sbb badan sy senang naik skang.



wah wah **** (saje kasik star star baru nampak gedik sikit) kahhh... ahkak ko ni memang nampak tak mesra alam langsung, kalau boleh memang nak tekam gigit orang terus hahaha eh takde lah, ai lemah lembut gemalai termalai2 ok hahahha ok dah dah, adakah kita pernah berborak ewahhhh

pengalaman awak ni bagus yang menunjukkan kita jangan putus asa kan

siapa bermasalah or siapa ada kekurangan jangan kita pertikaikan

dan sekarang bukan masa untuk menuding jari tapi sekarang adalah masa untuk mencari penyelesaian

setiap kekurangan pasti ada jalan penyelesaiannya

tahniah atas anak kedua sebaya annur tu, mesti comel kannnn

3 komen[s]:

Diarihatiku1976 said... [Reply to Comments]

jemah.. colombia tu kat mana ekk.. boleh ebri alamat tak..

viruspadu said... [Reply to Comments]

gigih ai google tau

Columbia Asia Medical Centre, 292 Jalan Haruan 2, Oakland Commercial Centre, Seremban, Negeri Sembilan - 06-6011988

kena belanjer ni :p

kejora said... [Reply to Comments]

aww..x sgka akek sudi memilih emelku itew.Tetiba rase banggaa + terharu.Hahaha..Ekceli kita lom pnah burak2 lg.Mebi one sweet day later la eks..insyaAllah.Sy pon da tkr pjaya now.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^