Follow Viruspadu

Thursday, October 15, 2009

kalau dah flu dan batuk kung kang kung kang, kena jugak terjah en.doktor

nisa masih batuk, batuk kahak2, nak sebat ubat batuk rumah nenek tak sampai hati hahahaha, giler kedekut piang jemah ni, ubat batuk pun nak sponser ke hahahaha, tak tak jemah tak macam tu :p

annur pulak, saya perasan nafas dia masih berbunyi2 sikit, tp dia tak meragam langsung

tapi sebab risau2 sikit, kalau biar kang melarat ke hape ke, kang kalau biar2 kang menyesal kemudian hari ke

apa lagi, ai pun memaksa en.laloque bawak gak gi klinik, biasanya omak2 memang over punya risau kan, apak2 ni dia cool jer, kadang2 cool tak bertempat pun ado hahahaha, kadang2 sakit hati rasa nak cabut2 jer bulu kaki dia pun ada, tolong la risauuu tolong laaaaaaa

mcm biasa, daripada tgk bini dia bertukar menjadi bio-nik, wahhh sekarang jemah dah feeling2 hero tempatan dah tau, tak main dah hulk2 ni hahahaha, semangat 1malaysia katanya, eh ok sambung2, jadi en.laloque bawak jugak la gi klinik

klinik pakar kanak2 kek senawang, kemain jauh lagi jemah gi klinik, padahal belambak kat seremban2 ni hahahahaha


uols tgk baju nisa ni, baju ben10 uolssssssssssss hahahahahaha nak jadi apa ni cica hahaha, penat dah emak dia training jadi wanita ayu2 pakai pink2 segala bagai, beli beg dia pun stok girl2 punya, sekali merampos itu hari nak beli baju ben10 hahahahaha naya betul la, ni baju ni dia pilih sendiri ni, pastu xcited sangat nak pakai, pahadal gedebeh besoooo, baju saiz dia mana ada


baju ben10 ni beli 2 pasang, satu warna hijau ni, satu lagi warna putih tau

yang warna putih tu pun dia pilih jugak, nak dijadikan cerita, gambar2 kartun tu kat bahagian belakang baju tau, uols tahu tak, dia boleh mengamuk bila saya pakaikan baju tu, dia kata dia nak kartun kat depan hahahaha

"aik mana kartun mama, mana?"
"kartun ada kat belakang cica ni"
"mama talah ini balik" *balik=terbalik
"ini la betul, yang kartun ni memang kat belakang"
"talah la mamaaaaaaaaaaaaaaa"
"betul laaaa, memang baju ni macam ni"
"cica nak kartunnnn"
"yelah kartun la ni, tapi kat belakang"

pastu dok gaduh kartun tu memang kat belakang

apa lagi terus la nisa buat aksi mengelap lantai pakai pipi, baju, seluar dan sebagainya hahahahaha terguling2 la dia atas lantai, heiiiiii geram geram

sebab malas dgr dia nangis, saya pakaikan jugak la terbalik tu

lepas tu dia marah2 lg, tag baju kat belakang tu gatal kat leher dia, adoilaaaaaaaaaaa minah ni, seb baik kecik

annur n mama dia

annur muka tensen jer hahahaha

sebenarnya annur dah ngantuk sgt, dia kan biasa tido kul 6.30ptg mcm tu, ni dah kul 8.30mlm dah, tu la muka takde seri dah hahahaha, sabar la annur, dunia ni memang tak adil... hahaha tetiba jer, hahahaha



"cica kejap lagi cica jumpa doktor tau"
"cica taknak"
"alah doktor tu baik jer, nanti kalau cica jumpa doktor cica nak cakap apa?"
"doktor, nak cinggam satu, satuuuuuuuu jer"

hahahahaha boleh gitu uols, jumpa doktor nak mintak chewing gum hahahahaha, anak sapaaa la ni


budak kalau dah dapat mainnn... baju nisa dah boleh buat baju tido dah dia punya besar


bila tiba turn weols

"sakit apa"
"dia batuk bla bla bla"

bila turn annur
"bla bla bla bla"
"doktor apsal berat anak saya ni naik sikit jerrrrrr"
"haa sikit u cakap, u nak naik berapa"
"eh ok ke tu hahahahaha"
"ok la ni, u tgk graf cantik je"
"eh ok yer hahahahahahahaha"

terus doktor tu bergu mengutuk saya, cis tak gunak

"biasalah perempuan, kalau rumah sudah besar pun cakap, sayang rumah kita ni kecik la"
"hahahahaha jangan la doktor tu lain hahahaha"

en.laloque pun amik kesempatan menyampuk

"betul tu doktor, semua benda tak cukup kat rumah, ini tak cukup la itu tak cukup la"
hahahahahaha hampeh la tiba2 jemah kena kutuk benda takde mengena hahahaha

best la doktor ni, sebab tu jauh2 pun jemah sanggup tuuuuuu, sebab doktor ni BESTTTTT

doktor cakap, anak2 saya ok2 jer, annur tak flu pun maybe kadang2 bunyi, tu biasa jer, nisa pun ok jer hahahahaha

patut la laki jemah malas nak layan dia tadi, rupa2nya memang jemah yang overrrrrrrr :p kah kah kah

10 komen[s]:

ayien said... [Reply to Comments]

mmmm samalah mcm anak ain ni kak..kalau kita ajak dia beli baju ala-ala pompuan gitu apa dia jawab tak naklah..kakak nak baju ben 10...perrggghhh....sabar jer lah...cepat2 ain tarik dia kuar dr kedai tu ...skit2 ben-10...

ayien said... [Reply to Comments]

mmmm samalah mcm anak ain ni kak..kalau kita ajak dia beli baju ala-ala pompuan gitu apa dia jawab tak naklah..kakak nak baju ben 10...perrggghhh....sabar jer lah...cepat2 ain tarik dia kuar dr kedai tu ...skit2 ben-10...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

ya Allah... gelak nak pengsan baca entry ni... sbb nye..sejak ade mu'az dekat rumah ni.. mak aji dah bertukau mcm ni lah... fenin ok feninnnnnnnnn.....

nak nak plak smlm kitrog baru hantar mu'az sunat... dah sunat namanye mesti la sakit kan...dah budaknye tak benti nangis dr petang bawak sampai ke sepuloh malam...hbis la segala bende ni mak aji terbalikkan...nak buat mu'az tu senyap punye pasal... tak pasal2 semua org kene marah.. pak aji pon kene marah.. kitorg nak tulong dokong die tak bg plak tuh....semua die nak buat sendiri...hahahha lawak2... siap paksa2 pak aji talipon surgeon tanya kenapa mu'az tak benti nangis... adeyh la hai....die sendiri tamau talipon lepastu paksa org.. dah tu paksa kite tanya soalan ntah hapa hapa... apakah ini... eeee memalukan tau! bile assistant doc tu kata budak sunat mmg mcm tuh, mak nye mmg tak boleh tido malam la... baru die nak cool down.. kalau tak dan dan tu nak suh hantar plak mu'az nye g kelenik lg... huwaaa nasib die tak suh hantar g umah surgeon tuh!

nak dijadikan cerite hari tuh (hari len dr sunat)... masa inject hapa ntah yg sakit tuh... mak aji tu buleyh emo plak...doc dah kata inject tu mmg sakit sket dr yg len... bile inject tuh si kenit mengada tu pon melalak la sampai biru bibir ha... (eleh...benanye saket sket je ...si kenit tu pon dah pandai derama!) buleyh mak aji nih hamik si kenit tu dr doctor pastu terus blah mcm tu je masuk dlm keta? eeeeeeeeeeeeee mak sapa nih??? malunye sayaaaaaaaaaaaaa....penyudahnye pak aji yg duk dgr apa doc ckp pasal progress mu'az n kutip botol susu bagai.. ish ish ish...

mujur la time tu saya tada kat situ.. kalo saya ada.. saya plak terus start enjen keta..blah balik! malu punye pasal!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

biasalah vp kan..kita yg lebih dr lakinya..he he he...tulah org kata pompuan ni cpt panik n gelabah..he he he he..sy pun mcm tu jgk vp...:)

suka ben 10 ni nica..aduyai nica..punahlah harapan mamanya nk berpink2 bagai..

psst vp..tq sbb sudi jgk blog sy..sy tetap akan bc blog vp wpun vp xbc blog sy tau..syg vp

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

hik..hik..hik.. lawak la jemah ni.. wah.. cica dah minat kat ben10 plak dah..

Intan Sharina said... [Reply to Comments]

hahahaha..kak jemah ni kelakar jgk orgnya ye..hehehe..tak kering gusi klu bc entry kak jemah..

nasaoji said... [Reply to Comments]

kak, suh la nisa nengok katun barbie ke..power puf girl ke..hehe...

ala, mak2 mmg akan leber hover risonyer..kan..

kejora said... [Reply to Comments]

kak jemah,dak2 kalo batuk jgn biaq lame2.Mcm bebi saya smpai 3 minggu batuk x elok2,mkn ubat x elok2 gak last sekali kena nebulizer n sedut..sian sgt kat dia..Raya aritu doc suh admitted saya xmo.now,selalu bg makan madu utk elakkan batuk lagi.

kejora said... [Reply to Comments]

kak jemah,dak2 kalo batuk jgn biaq lame2.Mcm bebi saya smpai 3 minggu batuk x elok2,mkn ubat x elok2 gak last sekali kena nebulizer n sedut..sian sgt kat dia..Raya aritu doc suh admitted saya xmo.now,selalu bg makan madu utk elakkan batuk lagi.

SuRiaHaZNi said... [Reply to Comments]

salam akak.sy duk seremban gak..nk tnya la,ape nama klinik tu/? senawang kt area mana? taipan ke?







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^