Follow Viruspadu

Wednesday, October 14, 2009

misi membeli periuk belanga kuali dan bermacam-macam lagi

kuali kek rumah jemah dah macam hape ntah dia punya legam hahahaha

kalau si belalang nak pinjam bontot kuali jemah buat jamu kopi pekat perisa kuali 10 rombongan bas aci kot, hahahahaha

betapa betapa betapa hitam likat berkilatnya hahahaha hadoila

bapak la pemalas jemah nak sental bontot kuali lepas masak, apo la nak jadi dengan dia, seb baik mertua tak jalan masuk dapo, kalau tak jemah pitam 14juta kali sebab malu hahahaha, ek eleh jemah malu kononnnnnnnn, kat rumah mertua pun ko mengangkang jer tengok tv, ingatkan urat malu ko dah putus hahahaha

siyes weiii hitam ok sampai naik meluat dah saya tgk

lepas tu macam tensen ngan periuk saya tu, kalau masak sup telur yang kita pecahkan telur dalam periuk tu hahahaha susah nak explen tp uols mesti terbayang, sup telur campur kentang kegemaran nisa, mesti telur dia melekat2 kat periuk tu, lepas nak sental sikit punya peluh2 jantan semua keluar hahaha, as usual, sebagai gadis bertangan halus dan lembut, memang susah nak buat2 keje2 berat macam tu hahahahaahaha ok sekarang boleh lempang jemah hahahaha

"papa jom la beli periuk ngan kuali baruuuuuuuuuuuu sian mama kalau masak bla bla bla" ~ banyak ayat dusta yang ditambah2 bagi jalan cerita jadi amat tragis sekali

en.laloque macam biasa, dia ok jer, asal bini dia mintak terliuk lentok sikit jer, terus ok hahaha, tapi takpe, niat isteri dia sangat murni bukan, isteri dia nak masak tuuuuu, jangan halang2 sangat, kang isteri dia merajuk kang haaa kan susah, chewahhhhhh takde maknanya

oh yer ai masak jugak ok, kang jangan hantar emel kat jemah

"wei jemah, aku tgk kau ni, asik update belog jer, ko tak masak ke laki ko nak makan, anak2 ko nak makan"

hahahahahahahahahaha ai masak ok ai masak kan papa kan, walaupun tak yang hebat2, kalau goreng telor, masak sardin, goreng ikan, masak nasi goreng pun kira halal la, wanita bekerjaya dan penulis blog tegar katanya memang la mcm ni, kena la paham sikit, ewahhhhhhhh siap explen hahahaha, padahal tak perlu, jemah punya suka la kannnnnn

eh sebelum jemah gi giant, dia solat zohor dulu tau, cehhhhhhhhh benda ni kena bagitahu dalam belog jugak ke weiiiiiiiiiii, tak paham tak paham

sebenarnya weols nak gi jusco jer, paling hampir ngan rumah kan, tp tu diaaaaaaaaa kat luar bangunan jusco tgk kereta bersusun2 nak masuk parking, lepas tu yang dah parking pun sampai melimpah2 ke luar, cancel je lah, kang sakit ulu hati jer kang pusing2 dalam parking, last2 jem, last2 keluar balik

terus gi giant senawang jer

"kita beli macam ni je laa papa, senang, tak melekat2, ada tangkai" ewahhhhhhh

masa shopping, macam biasa nisa adalah yang paling over, dia yang sibuk ok pilih kuali, siap dia pilih tapis air terbaik lagi hahahahaha

"mama yang ni ok tak"



aik pisau pun warna pink hahahahaha mula2 macam nak beli, tp takde tanda harga, terus letak balik, bukan ape, kang gambel2 amik kang, masa bayar tiba2, "semua sekali lima ratus tujuh puluh nam hengget" terus jemah pitam kat situ, eh bukan jemah pitam, tp laki dia hahahaha, jemah pedulik hape kan hahahah, so nak selamat, letak ajer la, bukan takde pisau kat rumah, saje gatal jer


ok dah dah

semua dah beli

yeyyyyyyy boleh masak dengan semangat lepas ni

masak megi jer aci tak papa

opssssssssss larikkkkkkkkkk

5 komen[s]:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy punya kuali kat uamh pun itam legam bontotnya vp..he he he..nama nak beli kuali baru idaklah..biar mcm tu jer..mak sy yg selalu sound napelah xsental kauli tu..he he he

lepas ni masakan vp mesti lg sedap kan, yelah dpt kuali baru...

✿ shuhada said... [Reply to Comments]

kite punya kuali tunggu mak datang umah baru kilat ciut miut.. nak harap anak dia ni.. time kaseh, mak.. tapi periuk nak kena tambah stok. murah ke kuali kat sana, vp?

nasaoji said... [Reply to Comments]

acewaahh..smngt tuu...

masak pun, harus smngt tau...

Megat said... [Reply to Comments]

alahai kenapa beli kuali baru, pakai kuali lama la best. masakan bertambah enak dek kerana dah lama pakai. hahaha.

kuali lama dah macam-macam perisa melekat sbb tu tambah sedap. apatah lagi dh lama, dh ada penunggu. kahkahkah.

kuali baru masakan bau kedai. hehehe.

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

mah...pasni jgn lupa tepek gambo2 masakan yg telah dimask dgn menggunakan koli tu yo...hihihi tentu cedap nie







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^