Follow Viruspadu

Tuesday, October 06, 2009

Tutorial Bagaimana nak delete komen box blogspot dan yang sewaktu dengannya

ops bukan nak delete komen box, tp nak hide kan ajer

dan pendek kata, taknak kasik orang komen lorrrrrrr,

cara dia senang ajer, klik settings tab, klik comments tab, lepas tu terus klik hide yang saya bulatkan tu, terus save yer kawan2, sonang yo




tapi kadang2, kita buat satu2 entry tu, macam taknak orang komen, just nak buat entry jer, so entry tuuuuuuuuuuu jer orang takleh nak komen, so cara dia macam ni, kat new entry tu kan ada Post options kan, klik situ, dia akan appear mcm ni, so Reader Comments tu, klik Dont Allow ok


macam mana pulak kalau "saya nak orang komen tapi saya nak tgk dulu", yelah mana tahu ada komen2 yang menyentap jiwa hahahaha, ok biasa la tu, jemah pun selalu kena jugak

ok mula2 klik settings tab, klik comments tab, lepas tu scroll ke bawah nampak skrin macam kat bawah ni




comment moderation ni, klik Always, then masukkan emel add uols, so setiap komen akan masuk emel uols, kalau taknak masuk dalam emel, jgn masukkan emel add, so nak tgk komen, klik jer posting tab pastu klik comment moderation tab ok

so boleh pilih nak approve ke nak rejek ke nak biaq pi ke, ikut suka uols la yer

senang ajer kan, ok selamat mencuba

ok kalau ada yang tak paham tanya jer, kalau jemah ada masa kang jemah buat, kalau tak tgk ajer kat blog ceera, dia lagi rajin buat tuto gitu :p

3 komen[s]:

Mak Su said... [Reply to Comments]

buat masa ni, maksu biarkan jer komen box tu cenggitu.. kasik kebebasan :)

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

tkasihhh...rajin dia buat tutorial

princess_eryna said... [Reply to Comments]

lorrr.... cam gitu ghupenyerrr..... huhu...baru tau....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^