Follow Viruspadu

Thursday, October 29, 2009

tutorial update kat blog update jugak kat facebook

Salam

soalan ni pun dah ramai nau yang tanya, cuma acik jemah saje je wat2 lupa hahaha, sampai sikit lagi nak kena lesing baru dia buat hahaha, uols... kot mana2 soalan yang uols tanya tu rasa mcm dah lamaaaaaaaa sangat dah, jemah tak gak jawab2 kan, tu maknanya dia lupa la tu, dia bukan betul sangat, korang jerit kan jer kat komen box dia yang bila baca kena bukakkkkkk bijik mata beso2, hapeke tulisan kocik bobonar

alah uols, acik jemah baca ok jer komen tu walaupun tulisan kecik, biasalah terang hati, terang mata hatiku, chewah hahahahaha

blah la kau, blah laaaaa jemah hahahaha

ok mari kita mulakan pelajaran kita hari ni,

1. mula2 terangkan hati anda dulu, cehhhh, ini penting ni

2. klik profile atau dalam bahasa englishnya profil :p

fb1

3. dibawah kotak dinding anda, ada butang kongsi kan dan dibawah butang kongsi tu pulak ada PILIHAN kan, ok klik pilihan tu sekarang

(harap2 lenny paham bahasa english yang saya terangkan ini hahahahaha, ok ok, ini saya ngan lenny je kot paham, ada ke yang lain paham lawak terbaik ni hahaha)

4. sejurus selepas anda menekan butang pilihan tu, secara megiknya dia akan berubah kepada TETAPAN, ok klik tetapan sekarang

fb2

5. Dengan tak semena2 kang keluarkan segala maknenek "import stories"fb3

6. jadi korang pilih jer lah, nak import hok mano2 pung, ikut suko mung la... kalau blog korang blogspot ke, apa2 yang ada RSS tu ke kan, haa pilih yang saya bulatkan baik punya tu

7. ok sekarang masukkan address uols
fb4

8. kemudian klik kemaskini,

selesaiiiiiiiiiiiiiii

ada sapa2 tak paham

hepppppppp berani dia tak paham ek, cikgu marah ok sape tak paham tu, cikgu jemah adalah sangat garang, garang yang tak agak2 punya garang punya garang hahaha ha sape yang tak paham tadi (sambil buntangkan mata)

4 komen[s]:

ainSyinQaf said... [Reply to Comments]

TQ3 kak vp. pengajaran yang sangat bagus sampai murid p0n tak0t ooo bila cikgu Jemah buntangkan mata.. tapi hasilnya tetap FANTASTIK! BOMBASTIK! kehkehkeh...tak tipu, siyes ni.. saya dah p0n buat kat fb saya. thanks a lot! (mata bling2 ok)

asmar said... [Reply to Comments]

Salam. Jemah, kak nak tanya sikit la. Kak ni mmg blur bab2 blog ni. Tapi ada hati nak buat blog sendiri. Kalau boleh nak yg pecuma je. Tapi camna yek. Kak dah buat kat google tp bila nak buka tak leh. Bole tak Jemah tlg aja akak. Tq ye.

mffzone said... [Reply to Comments]

tq kak jemah

Pnut said... [Reply to Comments]

jemah print screen pic tak leh view la..anak murid lemah ni...
erkk utk tutorial share link kat FB







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^