Follow Viruspadu

Wednesday, November 18, 2009

zoo melaka

phewwwwww akhirnya selesai mengupload 15 keping gambar dalam entry ni, hahaha jadi uols takyah kira dah berapa keping gambar dalam entry ni, sebab kakjemah memang seorang yang jujur dalam hidupnya, wahh tetiba

pakai wordpress yang kena upload gambar satu-satu memang adalah sesuatu yang rasa macam nak seligi kepala orang, cuma tak sampai ke tahap bertukar menjadi hulk jer, ini pun salah satu sebab kenapa kak jemah pemalas piang nak update blog dia neh, dah la gambar mcm banyak je nak upload, biasa feeling2 ada orang nak tgk gambar stok syok sendiri hahahahaha penat ok gigih2 snap2 gambar, sekali sangat menyiksakan nak upload gambar, terus hilang mood nak makan choki-choki selama 3 hari berturut2, cehhh mcm la makan hikhikhik

uols yang terbaca facebook ngan twitt jemah, tahu la kot, modem dia kena sambar dek petir kebabommmmm

dua-dua modem lak kena, wtf betul

mula2 kena modem TM tu, seminggu lepas tu, kena lak modem lagi satu

apa kau giler nak beli modem lagi, ingat aku banyak duit, ini pun asik pangkah kalender mengira hari, bilakah gajiii gajiiii gajiiiiiiiiiiiii

kelmarin orang TM datang, check2 kot2 ada problem lain, tgk2 memang modem dah kong dah, mula2 suh dia tukar modem baru, sekali weols amik pakej lain daaaaaaaa, pakej murah kot hahaha, tu pasai tak cover part tu sekali, cissssss

papa, plis laaa setelkan bondo ni, bini mu ini menyampassss la pakai berukben ni, nak harvest kat farmville sikit punya terseksa sanubari, asiklah hang, tak gunakkkkkkkkkkkkk

ok ok dah tu

minggu lepas kan, weols jalan jalan gi melaka uolssssssssssss lalalala

ini adalah plan tertunggak yang konon nak pegi pada bulan doblas tahun 2008, hambek koooooooooo, berapa lama daaaaa punya tertunggak niii, takpelah asal pegi kan (sedapkan hati)

weols gerak dari rumah pun dah lewat petang dah, sebab pagi tu ada hal lain (kot kak jemah rajin kang dia wat entry). hujan lak kemain lobek layiiii, jalan bawak kereta viva lak tu, tiap kali lalu lopak air jer saspen, penat betul hempedu jemah menahan kerisauan

sebenarnya tak plan kemana hala melaka tu yang weols nak pegi, atlas en.laloque ajak jalan zoo melaka dulu, sebab nisa tak penah gi zoo lagi

dalam perjalanan tu, hujan kan kemain lebat kan, masuk-masuk melaka jer terus cerah terang benderang, felik haku, tapi takpe, bagus la tu kan

sampai2 zoo melaka, terus en.laloque pakai baby carrier ni, senang sikit nak berjalan berbanding bawak stroller kan

melaka1

depan pintu utama zoo melaka

melaka2melaka3

kiri kanan jemah penuh ngan beg, adehh berat tul lengan

nisa tetap dengan baju ben10 dia :p

melaka4melaka5

sepanjang dalam zoo tu, seronok betul tengok nisa yang terover xcited giler, yelahkan, dia tak penah tgk binatang-binatang ni semua, tp sbnrnya mak nisa pun bukan penah tgk sangat, dok baca signboard jer, pastu buat2 terer depan anak hahahaha

melaka6melaka7melaka8melaka9melaka10melaka11melaka12

binatang yang paling nisa teruja :p "JIRAPAH"

melaka13

masa ni sebenarnya kaki dah sakit dah

mana tak nya, zoo tu kan leh tahan dia punya besar kalau nak berjalan kaki kan, kak jemah punya "pandai" pakai kasut tinggi baekkkkkkkkkkkk punya hahaha, nak nampak vogue punya pasal kah kah kah, vodos la koooo, sudahnya kaki pun melecet2 secara terbaik hahaha (melecet pun ada kategori ke)

sambil jalan terjengket2 ternampak train, terus singgah dekat kedai buah, sbnrnya niat nak tanya jer, tp takut akak tu taknak layan, terpaksa beli air mineral hahahaha, tektik la konon, nak cover la katakan cehhhh

"kak, train tu nak naik kat mana?"

"haa ada stesen dia kat situ, depan sana dik"

wahhhhhh dengar jer, terus hati berbunga2

"dik ni last train ni, kerusi ada dua jer, takpe ke duduk asing-asing"

apa ada kesah duk asing-asing bagai, kaki dah sakit di bangnonnn (tukar diknon), mana larat dah nak jalan

melaka14

jadi kesudahan cerita di zoo melaka adalah naik train dan tgk binatang dari kejauhan sahaja

dan sambil eksen2 dengan orang yang kena jalan kaki hahahaha

penutup episode "jalan-jalan kaki melecet" ni harus diakhiri dengan amik gambar depan sign zoo melaka jugak, ini wajib :p, kalau tak percutian ni kira tak sah ni, kang kena pegi lagi sekali pulak, chehhhh, jemah ada jer tektik nak berjalan

melaka15nextttttttttttt entry plissss :p

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^