Follow Viruspadu

Monday, December 14, 2009

-+E-Photo Wishes

Salam semua.

Ingat lagi tak entry saya sebelum ini, alah yang saya cerita pasal Sesuatu yang TERBAIK: NESLAC® EXCELLA® Gold, susu yang terbaik itu. Ok kalau belum baca entry tu lagi. Lebih baik baca sekarang, jemah paksa hahahaha, tak baik ok kalau tak baca, nanti jemah merajuk kang, penat dia taip, penat dia cari maklumat terbaik untuk anda baca :p. Ok sekarang bacaaaaaaaa hiks

Ok dah baca dah???

Baguihhhhhhh macam tu la baru la kak jemah sayangggggg, dan dan tu sayang :p

Ok sekarang kak jemah nak suh klik link ni pulak, kak jemah baru jumpa ni :p eh tak tak, tipu jer, hahaha takde la baru jumpa, itu hari pun kasik dah link ni, tapi kali ni ada barang baikkkkkkk punya nak share ni

Ok mula-mula klik dulu, kalau tak klik kang susah pulak nak kaknam-kaknam, wah ada hati nak feeling-feeling kaknam hahaha

ePhoto Wishes



e-Photo Wishes ni adalah feature Greeting Cards baru dari website Excellence Begins Young

Ok uols, seperti biasa, kak jemah memang terlebih rajin nak tunjuk kat uols, apa ada dalam e-Photo Wishes ni. Sebab menarik sangat, sampai saya terpaksa dan memaksa-maksa diri sendiri take part jugakk, tak boleh tahan hahaha

Step Pertama: Klik Link yang saya dah bagi kat atas yang berapa banyak kali dah saya kasik, nak cakap tak jumpa lagi tak tahu lagi dah, memang nak kena sangat, tapi meh kasik la lagi sekali. Klik sini [e-Photo Wishes]

Dan tiba-tiba akan muncul la paparan seperti dibawah:-



Terus kak jemah feeling-feeling siapkan Standard Operating Prosedure (SOP) kat office hahahaha, sejibik macam gini uols hahahaha

Ok jangan lari tajuk, lepas tu terus klik “START NOW” jangan berlengah lagi, kang bos nampak kang, cover-cover sikit. Ok dah check speaker ON ke tidak, kang kantoi hahaha, tapi jangan risau takde tiba-tiba lagi dealova keluar dari web ni hikhikhikhik

Step Kedua: Uploadlah wajah anak-anak anda yang comel dan gebu-gebu itu, tuuu dia “UPLOAD A PHOTO”



Senang sangat kan sampai step ni :)

Step ketiga: korang boleh “SELECT A CARD”

Dan muncullah paparan macam ni:-



Kat sini uols masih boleh tukar-tukar card ikut suka korang la, Nampak tak yang “CARDS” tu, haaaaa apalagi tukar la card yang korang bekenan di hati. Ada banyak themes, contohnya theme yang saya pilih ni Xmas punya theme, almaklumlah 1Malaysia la katakan hiks. Korang boleh je pilih theme lain macam besday ke, CNY ke kannnn. Pilihan di tangan anda kekdahnya. Jangan kat tangan bos anda pulak, kalau kena sekeh tak jamin ehhhhhh

Gambar boleh upload lebih dari satu, kan ada “UPLOAD ANOTHER PHOTO” kan. Macam contoh saya, saya uploadkan dua gambar, satu gambar nisa, dan satu lagi harus la gambar annur.

Kalau korang rasa macam nak menguji kehebatan kekretivitian chewah. Kot la rasa card tu kosong ke hape, Nampak tak ada “ELEMENTS” tu. Klik je situ dan boleh tambah gambar kek la loceng la. So sweet la boleh tambah-tambah ni.

Suka saya buat greeting cards ni, sebab macam senang jer, boleh drag-drag, boleh kecik besarkan gambar, boleh pusing-pusingkan gambar. Interaktif sangat tau.

Pastu, bila dah puas hati dengan mak nenek punya design tu semua. Haaa boleh la perah otak nak buat ayat pulak. Klik je kat ayat tu, dan masukkan ayat-ayat cinta, wahhh tetiba ayat-ayat cinta. Weii ni kad kan. Kad nak hantar pada kawan-kawan taulan kawan baik kawan jauh dimata semua. So ikut suka korang la nak tulis apa. Tu contoh ayat jer, saya tipu jer, saya tak tulis tu hahahaha, saje kasik saspen sikit. Cehhh takde sape nak saspen jemah oiiii



Selesai ayat power korang, macam biasalah klik “OK”



Puas hati dengan design, dengan ayat, dengan elements semua, ok sekarang klik “DONE”

Step keempat: SAVE la apa lagi :p



Step kelima: masa ni la kita nak send kad yang kita design sikit punya peluh tadi kat kawan-kawan. Haaa kalau korang nak sambut besday anak ke kan elok buat kad kat sini jer, pastu send kat kawan-kawan. Best jugak idea ni kan

Saya rasa lagi elok pilih “YES, I WANT TO GRAB MY FRENS DETAILS TRU MY FB ACCT”. haaa sape takde FB??? Jangan tipu ooooo hihihihih




Masukkan nama korang, emel korang
Masukkan nama kawan dan alamak emel dorang
Dan klik SUBMIT

Senang gilerrrrrrrrrrrrrrr

SETEL WEIII, KEJAP JER

Step yang ke last: marilah kita mendaftar bersama excellence begins young :)

Klik “JOIN OUR MAILING LIST”



Lepas tu, korang masukkan lah detail yang dia mintak, macam nombor ic la nama laaaa apa la.

Yang tu takyahla kot saya tunjuk. Malu la maklumat saya kang korang tengok, chewahhhhh

Dan tiba-tiba terus hidung kembang kuncup hahahaha setelah login :p
Terus “Hi Zaimah !” hahahaha ini pun kak jemah nak bangga sangat hahahaha, ntah hape2 jer




Kenapa korang kena dan mesti dan terpaksa buat kad yang comel ni?

Weiiiiiiiii nak menang hadiah tak weiiiii, sape nak kasik hadiah-hadiah macam ni kann. Try la mana tahu luck korang kan. Apa guna simpan emel address banyak-banyak dalam emel korang, dalam facebook korang. Masa ni la korang pakai. Chewahhhh

1) The person who sends the most e-cards will win the weekly prize of RM 200 shopping voucher.
2) There will be 5 winners each week.


Apa lagi, hantar la banyak-banyak

Satu klik je pun, Klik SUBMIT jerrrrrr

Dan Campaign Period ini adalah dari 1st December 2009 – 8th February 2010 tauuuuuuu. Ok ingat sekarang :)

Ok ada sape-sape tak paham. Macam biasa yang korang kenal cikgu Jemah. Dia memang garang. Sape tak paham. Siap la dia.

Sekian.

0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^